Mobilne telekomunikacije
Re: Mobilne telekomunikacije
Mislim da su dosta već sredili onaj njihov store... Kao i da ima već uigranih načina da se instaliraju google servisi
Najveća mana je bila nedostatak bankarakih aplikacija, ali mislim da smo sada (mi u Srb) pokriveni
Najveća mana je bila nedostatak bankarakih aplikacija, ali mislim da smo sada (mi u Srb) pokriveni
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Bas me cudi. Baterija je odlicna. Uz moje koriscenje izgura dan i po.Heinz napisao:Za bateriju sam baš čuo da se dosta ljudi žali, za iPhone 13.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Ja lično sam dovoljno bio entuzijasta po tom pitanju... Bio na Windows Phone-u, tu sve nekakva rešenja pomoću štapa i kanapa, iako mi je to bilo jako lepo iskustvo, pa Xiaomi sa Androidom One, pa i tu gledanje kako da ga naštelujem po potrebama... Sledeći da mi bude Samsung, i da zaboravim više na te gluposti. Čak ni update na višu verzije Androida ne gledam, ne donosi to sad ništa bitno.
I MIUI mi se ne sviđa, a ni Huawei mi ne treba, pa da radim i tu nešto pomoću štapa i kanapa, hoću da to jednostavno radi. Neko bi sad rekao da matorim,
al sad mi je praćenje ovih tema oko automobila (što na ovde forumu, što na drugim mestima) zanimljiviji hobi. Sva ta štelovanja i rešavanje bagova, to podnođljivo samo ako te to već zanima iz hobija... Ili sam se ja već smorio sa Windowsom i Androidom One.
I MIUI mi se ne sviđa, a ni Huawei mi ne treba, pa da radim i tu nešto pomoću štapa i kanapa, hoću da to jednostavno radi. Neko bi sad rekao da matorim,
Poslednja izmena od Gazu u 22 Avg 2022, 21:51, izmenjeno 1 put ukupno.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
+1ftj napisao:Ih 7 dana, pa treba bar dva meseca da se priviknes prvi putAl zato pre neki dan gledam s22 ultra i nakon ajfona mi bas nesto deluje jadno, ne znam kako to da opisem.
Koristim i android uporedo sa ovim, plus sto drugari imaju te flegsip modele i deluju nekako losije u odnosu na iphone.
I ja koristim s10+, najbolji telefon iz S serije koji su napravili. Pre njega imao s10e i on je idealnih dimenzija samo je baterija baš loša na exynos verziji.Gaginh0 napisao:Mozda pričaju o nekim J ili A serijama, ja koristim tri i po godine S10+ i nikakvih problrma, čak ne mogu da se setim da li mi je ikad zapucao...
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Trajanje baterije je najveći razlog da i dalje ostanem na iPhone telefonima. Fenomenalno je koliko 13-ica izdrži, ponekad i cela dva dana. Sve ostalo i Samsung S serija ima podjednako dobro.
Običan 13?
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Mobilne telekomunikacije
Da, standardan, 128 GB. Odličan telefon. Jedino što mu mogu zameriti je nedostatak optičkog zuma odnosno baš mi fali ponekad. Wide i ultra wide kombinacija kamera koju ima nije uopšte dobra, bolje bi i praktičnije (i logičnije) bilo da ima tele i wide kao raniji modeli a da su ultra wide kameru rezervisali za skuplji pro model. No zbog ovakvog trajanja baterije (što je u suštini i najvažnije) sve mu praštam.
Ko koristi Iphone 13 dosta za razgovore, njemu verovatno srce bateriju, a za surf i net je baterija dobra, u rangu Samsunga.
60Hz ekran mu svakako pomaze u trajanju baterije pri prosecnom koriscenju smart telefona.
Ali svakako da Iphone 13 ima solidno trajanje baterije.
60Hz ekran mu svakako pomaze u trajanju baterije pri prosecnom koriscenju smart telefona.
Ali svakako da Iphone 13 ima solidno trajanje baterije.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Realno ko nije zahtevan korisnik, a voli da ima što manje cimanja za njega je ajfon majka.
Jabsam trenutno na s20fe sa snapdragon soc-om. Za 350 evrica zaista ok telefon, ip68, 120hz super amoled. 865sd
Ali onda bezvezni senzor otiska prsta, zaglupi u dzepu i onda zove hitne pozive jer nema pravi senzor blizine nego koristi glupu prednju kameru. Kao da je Žaomi
Zbog tog "senzora" ljudimw i riknjava baterija. Samo se lepo ubije proces preko adb-a i baterija traje dan kao od šale. Može i preko ali ja koristim 20%-85% pa mi traje radni dan.
Razmisljao sam uzeti s22 ultra zbog olovke ili s21 ultra ali realno ništa više neću iskoristiti osim možda bolji senzor otiska, a po ceni od 1000e. Realno u mom slučaju bi bile bačene pare.
Da je onomad u Evropu došao mi 11 pro, on bi razvalio sa prodajom. Ovako sa serijom 12 mi deluje kao da je xiaomi otišao korak unazad.
Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk
Jabsam trenutno na s20fe sa snapdragon soc-om. Za 350 evrica zaista ok telefon, ip68, 120hz super amoled. 865sd
Ali onda bezvezni senzor otiska prsta, zaglupi u dzepu i onda zove hitne pozive jer nema pravi senzor blizine nego koristi glupu prednju kameru. Kao da je Žaomi

Zbog tog "senzora" ljudimw i riknjava baterija. Samo se lepo ubije proces preko adb-a i baterija traje dan kao od šale. Može i preko ali ja koristim 20%-85% pa mi traje radni dan.
Razmisljao sam uzeti s22 ultra zbog olovke ili s21 ultra ali realno ništa više neću iskoristiti osim možda bolji senzor otiska, a po ceni od 1000e. Realno u mom slučaju bi bile bačene pare.
Da je onomad u Evropu došao mi 11 pro, on bi razvalio sa prodajom. Ovako sa serijom 12 mi deluje kao da je xiaomi otišao korak unazad.
Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk
Obe platforme isti đavo što se bubica tiče. Zreli uređaji koji rade posao velo dobro. Android niti MIUI ne zahtevaju nikakav drugaciji tretman od Apple, otvoriš kutiju, ubaciš karticu, upališ, koristiš.
Meni se kod Samsunga sviđa UI3, vrhunski AMOLED ekran, konkretno A71 sam koristio 2 godine i bio sam baš zadovoljan. Ono što me je nerviralo je što svaki Kinez ima bolji otisak prsta i prepoznavanje face od samsunga. Uparen sa Samsung pametnim satom, ekstra sve radilo.
Samsung podrška sto se tice ažuriranja sistema i zakrpa ubedljivo najbolja.
Sad sam na NORD 2 vec pola godine, apsolutno ni jedne zamerke. Baterija odlična, mada sa ovim punjačem gde se puni za pola sata do 100%, više ni ne obraćam pažnju na procenat baterije. A realno sa 30% na 80 se dopuni za 15ak minuta. S obzirom na dosta Rama i odličan procesor, ne mogu da ga bas uporedimo sa A71, al stvarno sve radi bez jednog problemčića, multitasking mi je najbitniji i radi perfektno. Otisak prsta, kamera, multitasking, baterija, veličina telefona, izrada plus mehanički slajder bočno, kao kod ajfona, vrh aparat.
Samsung podrška sto se tice ažuriranja sistema i zakrpa ubedljivo najbolja.
Sad sam na NORD 2 vec pola godine, apsolutno ni jedne zamerke. Baterija odlična, mada sa ovim punjačem gde se puni za pola sata do 100%, više ni ne obraćam pažnju na procenat baterije. A realno sa 30% na 80 se dopuni za 15ak minuta. S obzirom na dosta Rama i odličan procesor, ne mogu da ga bas uporedimo sa A71, al stvarno sve radi bez jednog problemčića, multitasking mi je najbitniji i radi perfektno. Otisak prsta, kamera, multitasking, baterija, veličina telefona, izrada plus mehanički slajder bočno, kao kod ajfona, vrh aparat.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
@nidza
Slažem se i po meni su dosta izjednačeni sistemi.
Supruga ima 13 pro max i on zna da zeza.
Skoro sam morao da resetujem mrežna podešavanja jer nije hteo da radi LTE internet kada pređeš sa WI-FI-a...a i juče mi se nešto žali da opet neće da joj radi internet kada smo pošli na posao.
Ja sam na iPhone X takođe imao neki sličan problem, ne mogu da se setim detalja, ali recimo u inostranstvu mi nešto nije radio internet/nije mogao mrežu da uhvati, pa je morao ili restart telefona ili airplane mod on/off, tako nešto je bilo.
Sent from my LE2120 using Tapatalk
Slažem se i po meni su dosta izjednačeni sistemi.
Supruga ima 13 pro max i on zna da zeza.
Skoro sam morao da resetujem mrežna podešavanja jer nije hteo da radi LTE internet kada pređeš sa WI-FI-a...a i juče mi se nešto žali da opet neće da joj radi internet kada smo pošli na posao.
Ja sam na iPhone X takođe imao neki sličan problem, ne mogu da se setim detalja, ali recimo u inostranstvu mi nešto nije radio internet/nije mogao mrežu da uhvati, pa je morao ili restart telefona ili airplane mod on/off, tako nešto je bilo.
Sent from my LE2120 using Tapatalk
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
O 120hz se sada prica i promovise kao da bez toga ne mozes cestito koristiti telefon. Ako to nemas kao da si ostao na nokia 3310.