Koliko troši?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Koliko troši?

Post od Paja »

Za njega ne znam, al ja se načisto smorio. L ne bi bio ispod 7 sa tim prosekom.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Resetovao sam board ispred Madjarske granice, znaci uracunato je cekanje od jedno 1h, kroz Madjarsku i Autstriju drzao sam nesto ispod 140km/h, nije bilo velike guzve, ali je ipak radni dan, pa ima mnogo kamiona, a u Nemackoj kada god sam mogao drzao sam ga izmedju 160 i 180km/h (odokativno do 200km u totali od 700 i nesto cele Nemacke), na par mesta kada je bilo cisto gledao sam koliko mogu najvise da ga razvucem i kroz NL 120km/h oko 150km. Sutra punim gorivo pa cu da proverim bord, zadnje sipanje je bilo na sredini Austrije (oldtimer pumpa na A1 1,29Euro litar)

PS: Neki momci sto su cekali na granici pored mene u Leonu Cupri (prethodna generacija) sve su vreme turirali motor. Jeste da stvarno mocno i lepo zvuci, ali oni sigurno nisu ni pogledali prosecnu potrosnju puta :) Bar su imali zabavu za taj jedan sat cekanja... (pre dva dana sam cekao 3,5 sata na granici). Ako su ga tako turirali u leru sta su tek radili na putu...
Poslednja izmena od ljuba u 28 Jul 2014, 22:46, izmenjeno 3 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Re: Одг: Koliko troši?

Post od Ivan »

Cini mi se da sam vec kacio, al ajde opet, malo jaca potrosnja sa jacim prosekom :)

Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
Prikačeni fajlovi
uploadfromtaptalk1406579238833.jpg
uploadfromtaptalk1406579238833.jpg (28.6 KiB) Pogledano 2103 puta
uploadfromtaptalk1406579201136.jpg
uploadfromtaptalk1406579201136.jpg (28.92 KiB) Pogledano 2103 puta
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Za vikend sam bio na putu od oko 600 km (tamo i nazad) sa 407-icom, 2.0 HDi, magistralni putevi (kroz Hrvatsku do Mađarske) i trošio je 5 litara dizela (mereno od čepa do čepa), plus je radio u leru u dva navrata skoro sat vremena. Nas trojica unutra, fino natovaren, klima stalno uključena a van naselja i na pravcima gde se moglo (zbog radara) je lepo gažen po gasu. Za toliki auto to je stvarno ekstra potrošnja, moram reći da sam bio fasciniran, očekivao sam na pumpi da će spržiti/stati jedno 42-43 litra, kad ono malo ispod 30. U tom "svetlu" (kada gledamo odnos veličine, udobnosti, putnog komfora, brzine...) ovaj moj Puntić onda i nije baš neki preterani neki štediša... :)
Poslednja izmena od Saša u 28 Jul 2014, 23:05, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Na "magistralnim" brzinama svi su štedljivi.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Verujem, ali ja sam ipak očekivao potrošnju od jedno 7 litara, kad ono... :)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Kod modernijih dizela 7 je prekoračenje na auto putu.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

Meni je za multijeta fascinantno da uopste nije stedljiv na manjim brzinama, npr. Na 80kmh trosi skoro 1l vise od 2.0tdi, ali se do nekih 120 poravnaju.
Valjda tdi ima oni sto je uros spominjao na tsi, neki rad dizni na siromasnoj smesi kad ustalis gas il nesto.

KDman
Banned
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 22:14

Post od KDman »

TDI ima turborupu, to jeste teška mrcina do nekih 1800 rpm. Što naravno multijet nije.
Kad nema vazduha, nema ni goriva, prosta stvar. Može biti do toga - čist asmatičar.
Tu je problem koji još visi u vazduhu. Dok su drugi pravili CR motore, VW se igraro i vežbao sa pumpa - dizna motorima. Još oni nisu stigli konkurenciju. Čist primer asmatičar 1,6 TDI.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

Hahahah a jeste i onda je mrmot zavio cokoladu u foliju :rofl:

KDman
Banned
Reactions:

Post od KDman »

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Tolike godine uložili u TDI PD motore i sve bacili niz reku :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
To je VW, kao i uvek uzima tuđe. E sad mora malko vode da prođe tom istom rekom dok obuče to što su neki znali 10 godina ranije :rofl: :rofl: :rofl:
Nisu to slučajno narodna kola :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Ma čudo baciše PD tehniku :rofl:
A najveći krševi postaju 1,9 TDI PD, tuku bregaste, pa ubijaju, a popravka "samo" 500€, još malo ko ceo narodni auto!
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

nidza napisao:U zavisnosti kako se vozi i u kakvim uslovima, može biti i loše i odlično. :-) Bez tog parametra nemoguće je doneti takav zaključak.
Ja tripujem da je to solidno opeglano, ali evo i preciznijih informacija pa nek mi javnost sudi.

Sipano do vrha na Bezaniji ispred kuce prakticno, resetovano sve zivo. Krenuo nekoliko minuta posle 10, stao na pumpu u Prijepolju 4 sata kasnije, auto rekao sledece:

Slika
Slika
Slika

Digitron je za potrosnju rekao 6.55, bord laze ocekivano. Grdje je sto dodaje 1.2% na predjeni put ako je verovati GPS-u, ali sta ces.
Posle nekih 30km, Ulysse Speedometer je resetovao max i avg brzine iz nekog razloga, tako da su podaci na zadnoj slici negde od Pljevlja a ne od Prijepolja, ostalo je snimljeno na samom cilju putovanja. Jos nisam sipao da vidim koja je razlika na pumpi, ali to je manje vise to.

Slika
Slika
Slika

Od Zabljaka pa na dalje me je pratila kisa, prvo lagana pa posle Savnika potop. Kroz Niksic i okolinu sam isao u koloni 30-50 na sat, brisaci na drugu brzinu. Posle sam jurcao da nadoknadim, pa je bilo neprijatnog akvaplaninga. Na samom kraju puta se spustam u Risan, pred kucom sam fakticki, i u desnoj dugackoj krivini sa nekih 100 na sat dodam malo vise volana da omasim kamen i dupe mi prokliza. Na svu srecu, dodao taman kontra volana koliko treba i ispravio auto bez velike drame. Do kuce vozio 40 na sat, istrosio sam vozacku srecu za taj dan.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ne znam šta imate protiv TDI, ali ovi novi su sasvim dobri. Octavia se sjajno vozi sa svojih 150 konjića. Neočekivano je startna, a elastičnost ništa ne zaostaje za JTDM U Alfi. Jedino je i dalje JTDM znatno tiši u vožnji. Čuje se samo na leru, posle ga skoro nema.

Potrošnja je zanimljiva, kao što je Ivan primetio. Na malim brzinama troši nerealno malo, ali što se brže vozi JTDM je u prednosti iako ima kraći menjač.

Tapatalk Pro
KDman
Banned
Reactions:

Post od KDman »

Prosto, TDI ima turbo rupu. Malko vazduha, malo i goriva. Zato se i čini da ide, jer posle povuče OK.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Pre ce biti da je do izolacije buka nego do motora.:wink:
Superb u leru tandrce ispod radija( misl iz tog dela dopire zvuk motora) dok se kod A4 to necuje. A superb noviji i presao manje 150k.
Odgovori