Ne vezano sad za ovu diskusiju, ali zar ti nije zamorno da tako vozis? Bez obzira sto auto ne oseca tu brzinu, nekako je covek stalno napet i uz konsantnu promenu brzine.carov2 napisao: 07 Dec 2022, 09:16 ja uglavnom vozim kao taj sa BMWom, često i blicam kada vidim da neko spava u levoj traci
Sent from my SM-F936B using Tapatalk
Kako se vozi u Srbiji?
Re: Kako se vozi u Srbiji?
Zapravo nije, napetije je u sporoj traci ako ti se vozi brže od 90-100km/h. Opuštenije je kad si brz u brzoj traci, ali ne da letiš i da nemaš vremena da lagano usporiš ako neko spor krene u preticanje.
Naravno, najopuštenije je autoput 90km/h, ali ko tako može da vozi duže svaka mu čast.
Naravno, najopuštenije je autoput 90km/h, ali ko tako može da vozi duže svaka mu čast.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Nije, praktično nikad ne koristim tempomat, osim kad moram(ograničenja), pravac veća brzina, krivina manja i tako...Ralee napisao:Ne vezano sad za ovu diskusiju, ali zar ti nije zamorno da tako vozis? Bez obzira sto auto ne oseca tu brzinu, nekako je covek stalno napet i uz konsantnu promenu brzine.carov2 napisao: 07 Dec 2022, 09:16 ja uglavnom vozim kao taj sa BMWom, često i blicam kada vidim da neko spava u levoj traci
Naravno, mora čovek da se ogradi i da kaže u kakvim se uslovima vozi, dosta se razlikuje moja okolina i recimo Vojvodina.
U mom slučaju, prosečna brzina do Niša se ne meri, a verovatno ni do Beograda, ima dosta krivina, uzbrdo...u pravcu do Grčke slična priča...a i nije isto 4-6h sati vožnje i 10h sati vožnje recimo, sve to utiče na stil vožnje.
Najopustenije je voziti malkice preko ogranicenja u desnoj traci i po neki put preteknes negoga bez da ti se nabijaju ili blicaju ...
I ne razumem ljude koje ne voze sa tempomatom a voze veliku kilometrazu... Mora da imaju veliku samokontrolu - posebno u boljim automobilima ...
I ne razumem ljude koje ne voze sa tempomatom a voze veliku kilometrazu... Mora da imaju veliku samokontrolu - posebno u boljim automobilima ...
Poslednja izmena od ljuba u 07 Dec 2022, 10:26, izmenjeno 1 put ukupno.
Nidzo to se slazem, ali to je drugo. Takvom voznjom ti brzina nije nesto drasticno veca od ogranicenja, ako imas vremena da bez kocenja pustis nogu sa gasa i sustignes onog ispred.
U ovoj situaciji vozis npr 180-200, pa kocis, pa se nabijas u dupe, blicas, pa opet vuces do 200 i tako u krug.
U ovoj situaciji vozis npr 180-200, pa kocis, pa se nabijas u dupe, blicas, pa opet vuces do 200 i tako u krug.
- carov2
- Kontakt:
Da se razumemo, 180-200 kmh ne podrazumeva da stalno moraš da kočiš, naprotiv, može puštanjem gasa dosta da se uspori, samo da imaš osećaj da možeš dobro da držiš distancu, ali ponavljam ima puno faktora koji utiču, jedan od njih je gužva na putu.
Oko Beograda bude gužve tako da ni ja ne volim tako da cimam auto.
Od Pirota do Niša, 70tak kilometara, nekada na prste mogu da izbrojim broj automobila.
@ljuba
Kao što sam već pisao, duge relacije su relativna stvar, u mom slučaju, do 500km, praktično ne koristim tempomat.
Kada ga i koristim, to je zbog policije.
Oko Beograda bude gužve tako da ni ja ne volim tako da cimam auto.
Od Pirota do Niša, 70tak kilometara, nekada na prste mogu da izbrojim broj automobila.
@ljuba
Kao što sam već pisao, duge relacije su relativna stvar, u mom slučaju, do 500km, praktično ne koristim tempomat.
Kada ga i koristim, to je zbog policije.
U svakom slucaju, moje pitanje se odnosilo na to da pri tim velikim brzinama, ma koji god auto bio i kakav god put bio, ja se jednostavno ne osecam prijatno i takav put me bas zamori.
- carov2
- Kontakt:
I to je normalno...
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
možda negde drugde, u Srbiji ako voziš malo iznad ograničenja, najbrži si dok te ne stigne neki blicač od nazad...ljuba napisao: 07 Dec 2022, 10:25 Najopustenije je voziti malkice preko ogranicenja u desnoj traci i po neki put preteknes negoga bez da ti se nabijaju ili blicaju ...
Prestrašeni od kazni, ne znam drugi razlog, vozači ne pretiču sa brže od 130-135km/h i onda je vazda krljanje u levoj. Pa onda ti oslobodioci s njemačkim premijumima samo nabijaju dodatnu tenziju.
Mene to blicanje užasno iritira, počeo sam da kočim i usporavam iza onog što krenem da pretičem kad mi debil bilca od nazad a u očiglednom sam preticanju i koči me taj prestrašeni ispred...
Boringly average, but also perfect for school run mums
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Vozim isključivo po ograničenju (što bi neko rekao, da uštedim gorivo
).
Vožnja autoputem mi je zadovoljstvo i uživam u tome jer je to isključivo kada idemo porodično na neki put. Lepo dogovaramo planove šta i kako ćemo nesto da obidjemo, deca stalno imaju neka pitanja tako da nam nikada ne bude dosadno. Odmor počinje kada sednemo u auto a ne kada stignemo na destinaciju.
Neko će reći da je teze ovima što poslom moraju svakodnevno biti na autoputu ali čak ni tada ne bih bio toliko sebičan da ugrozavam kako one koje vozim tako i druge učesnike u saobraćaju.

Vožnja autoputem mi je zadovoljstvo i uživam u tome jer je to isključivo kada idemo porodično na neki put. Lepo dogovaramo planove šta i kako ćemo nesto da obidjemo, deca stalno imaju neka pitanja tako da nam nikada ne bude dosadno. Odmor počinje kada sednemo u auto a ne kada stignemo na destinaciju.
Neko će reći da je teze ovima što poslom moraju svakodnevno biti na autoputu ali čak ni tada ne bih bio toliko sebičan da ugrozavam kako one koje vozim tako i druge učesnike u saobraćaju.
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Upravo tako ,postujes druge i stitis sebe.ljuba napisao:Najopustenije je voziti malkice preko ogranicenja u desnoj traci i po neki put preteknes negoga bez da ti se nabijaju ili blicaju ...
a ...
Sta god vi pisali neko ko je u levoj traci ima prednost i nema dalje.
Ovi seljaci sto peglaju levu 2 kmh brze od mene do Nisa,ne koriste migavce...itd katastrofa ali zato usporis ili ubrzas i resis se budale.
Послато са SM-S908B помоћу Тапатока
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
"šta god vi pisali"?
Juče si dva puta napisao da u levoj traci smetam ovom niskoletaču, i da treba da mu se sklonim iako sam u preticanju. Danas je leva traka u prednosti, jedva čekam da vidim šta će biti sutra.

Juče si dva puta napisao da u levoj traci smetam ovom niskoletaču, i da treba da mu se sklonim iako sam u preticanju. Danas je leva traka u prednosti, jedva čekam da vidim šta će biti sutra.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
Ja sam dosta na AP svakodnevno, i stvarno u zadnjih godinu dana ne sećam se da sam naišao na nekog oslobodioca. Bude tu brzih kola, priđu brzo, ali bez drame, kočenja itd.
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
Svi u levoj traci.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Isto to !Vladapetr napisao:"šta god vi pisali"?![]()
Brate gledaj iza sebe pre nego obilazis.
Sto se przis ,iskljucujes svoju krivicu potpuno a skoro se sjebaste kako vec pises.
I meni se desavalo da ne vidim ili ne procenim najbolje auto iza mene na a.p i?
Dodas gas i skonis se najbrze moguce ili se vratis u traku..sta ti nije jsno
Послато са SM-S908B помоћу Тапатока