Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Re: Računari

Post od Sh@rance »

Moj Dell N5010 lagano gura u cetvrtu godinu i jos uvek za moje potrebe radi kao sat.
Intel i3 procesor
4GB rama ddr3
grafika ati radeon HD 5650
Ubacio sam mu SSD Kingston HyperX od 120GB, a njegov hard od 500GB ubacio umesto DVD-a. Uglavnom ga koristim samo kuci placen 50000din. Plastika jos od prvog dana nije ulivala poverenje ali i posle toliko vremena vizuelno izgleda kao nov.
Baterija je crkla ima sigurno godinu dana ne drzi vise ni sekunde, to je vise do moje ne marnosti jer sam je punio i dopunjavao kako se meni cefnulo, ali posto je konstantno na punjacu i ne prenosim ga nije mi nikakav problem. Kupljen je sa jednim zaledjenim pikselom samo se vidi na crnoj boji inace na svim ostalim bojama normalno radi. Kada sam ubacivao SSD posto sam morao da rasturam pola laptopa otkinuo sam flet kabal od tacpeda, zaboravio da ga skinem :D mada ni tac ped mi ne znaci jer ga uvek koristim sa misem, nasao sam drugi kabal ali me mrzi da ga ponovo rasturam.
Radi svaki dan od jutra do sutra upalim ga kada se probudim i gasim ga uvece kad idem na spavanje rai i kad nisam kuci. Ne vidim nikakvu potrebu za nekim jacim laptopovima bar za moje potrebe. Ovo mi je treci laptopo po redu menjam ih uglavnom na 4 godine. Sledeci ce biti vervatno sa 18,4" ekranom
Ovo je moj dekara :D
Slika
Slika
Nesto se merkam na ovakav laptop :D
http://www.winwin.rs/laptop-i-tablet-ra ... 81868.html
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Čudi me da si morao da rasturaš pola laptopa za zamenu hdd-ssd. Obično je to pristupačno.
Inače odlična mašina. Moj je dosta slabiji mada sam mu ja nagurao rama pa lepo radi. Jedino se od nosanja i padanja par puta raspada polako. Može još dugo da služi kao desktop, ali sumnjam da ću moći da ga zamenim u skorije vreme. Valjda se neće raspasti skroz.

Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Slika
Bas je na zeznutom mestu kod ovog modela.
Generalno ja imam tu srecu da velika vecina prodavnica bilo koje robe daje mojoj firmi kupovinu preko plate. Kes novac skoro nikada ne dajem. Zadnje sto sam uzeo je telefon u winwinu isto tako cekam predzadnju ratu odem ponovo po potvrdu i porucim laptop. Nema cekova nema kartica nema love samo ta potvrda podignes robu sam odredis broj rata oni posalju to u firmu i bez kamate skidaju na jednake rate kao kes da si dao.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

A jesi li razmisljao o ssd disku umesto optike? Ima to da se kupi ko ali kineza, mozda par stotina dinara.
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Ja optiku nemam u laptopu od kad sam kupio SSD. Tu sam ubacio HDD od 500gb sto je bio u njemu a SSD na mesto HDD-a
Slika
Slika
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Zna li neko gde mogu kupiti DVD disk Verbatim DVD+R DoubleLayer? Vidim ima Tehnomanija ali samo u Pozeskoj, i kod Zmaj pumpe na AP al' rekoh da se ne cimam do tamo ako ima blize... :)
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Probaj u bilo kojoj radnji te namene u.blizini. emmi-ww,gigatron, comtrade...
Slika
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Emmi nisam probao, gigatron i comtrade nemaju. Nasao mi drugar u nekoj radnji u Cvijicevoj, pa cu danas da odem da ga uzmem... Hvala svakako :pivo:

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

trojanac napisao:Samo da javim da je Stevino ulje rešilo stvar. Hvala Stevo!

Tapatalk with Desire 500
vamos :)

to je inace japansko ulje, NSK kompanija pravi
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Za podmazivanje stomatološke opreme pretpostavljam. Ako jeste - svaka čast na ideji. :thumbup:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Ja bih rekao da Steva nije ginekolog, vec stomatolog, tako da... :kezo:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

@mm - da. to je veoma kvalitetno ulje, podmazuje stomatolosku turbinu koja se okrece 300-350 hiljada obrtaja u minuti, njene keramicke lezajeve, super sto je uspelo, nije wd za sve :)
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Ovaj ventilator se okrece na 2-3k rpm tako da je i WD sasvim dovoljan - iz iskustva - podmazivao sam bar 50 komada (svaki samo jednom :)) u poslednjih 15 godina, sto WD-om, sto uljem za sivace masine (u zavisnosti sta mi je bilo pri ruci).

Naravno da je bolje kvalitetno ulje, ali pitanje je da li se to "bolje" oseti na tim smesnim brzinama.

I pedalu kvacila (tacnije cilindar) na Civic-u sam na predjenih 700 km iliti jedva mesec dana od dana kupovine (kada je zacvilela - glupa boljka vecine Civic-a - cilindar kvacila) podmazao WD-om i sada posle skoro 3 godine i 26k km radi perfektno.

p.s. Pisem ovo zbog onih koji nemaju pri ruci kvalitetno ulje, a WD40 ima svako.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

https://www.youtube.com/watch?v=APl0edZ8gI8
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Da da, taj rad :kezo:
Odgovori