Darko napisao: 15 Mar 2018, 14:37
Meni je najvece pitanje da li atestirati folije od 30% koje stavis samo zbog toplotne izolacije. Da li to oni uopste mogu da skontaju da imas.
Ja ću upravo to da uradim, napred već imam (oko25%) idem da mi poskidaju ove tamne i sve stavim do 30%,
e sad, ako budem hteo da legalizujem moraću onda i napred da menjam zbog one nalepnice, šoferku naravno ne diram.
sve se nadam da se neće primećivati pa da me neće niko njakati... a opet ima efekta...
Ko ume da se raduje – ima čemu da se raduje!
A ko ume da pati - često pati i bez razloga! D. Radović
Problema sa naplatom stete ima dovoljno i bez folija. cak i kada je sve kristalno jasno oteze se postupak, izmisljaju okolnosti i umesto zakonskih 8 dana za isplatu ume da potraje vise nedelja. Ponekada cak i mesecima.
Folije neregulisanog statusa verovatno mogu da budu samo jos jedan faktor komplikacije postupka.
Do sada ja nisam cuo, verovatno nisu pravili probleme ali sada kako je postala popularna tema ce sigurno biti problema
Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока
@Mr.Rotor
E vidis, za ovo gresis, za ovo se ne radi o jajarenju za 1000din za dorucak, za folije je zatezanje i naredba krenula sa viseg nivoa, resili su da za to kaznjavaju i to je to. Hoce da tu zavedu red i iako sigurno nece biti striktno za sve, hronicno cimanje je u najavi.
pilauda napisao: 15 Mar 2018, 17:49
Ja idem u subotu do blackglassa da mi stave nalepnice, sad se razmišljam dal tamniti napred nešto sitno pa makar staviti i neku foliju protiv uv zračenja, da li je skuplja procedura u amss ako imam sva stakla zatamnjena a ne samo iza b stuba? Od fiata čekam papir cena je bila 3546 din.
Sent from my E5823 using Tapatalk
Atestiranje ti je 2400 dinara a atestiraju sva stakla.
Molim te napiši kako su izveli i ako su izveli stavljanje nalepnica ispod folije.
Meni su rekli da mogu da probaju ali ne garantuju uspeh. Velika verovatnoća da će je oštetiti.
Razmišljam šta je pametno uraditi!?
Mada me još drma sujeta i revanšizam ovih iz agencije.
Da smo svi postupili kao Hajnc danas ne bi imali problema ali i 100 evra manje u džepu.
Od promene zakona opet 100 evra manje pa dođe na isto.
Poslednja izmena od samo polako u 16 Mar 2018, 10:28, izmenjeno 1 put ukupno.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
U vreme kada smo zatamnjivali nije bilo atesta a i laboratorije za ispitivanje su bile upitne. Bila jedna na mašincu. retko kada je radila.
A i nikom normalnom nije padalo na pamet da atestira Limar i ostale proizvođače.
Ko zna možda su nam uvalili radioaktivne folije.
Kumu prošlog leta puklo bočno staklo sa folijom i nisu mu pravili problem.
Još ih on pitao da li i folija ulazi u osiguranje.
Svi konstatovali kako se zadržalo staklo na foliji.
Ali pošto je Zoki dogorelo verujem da će i na tom nivou doći do promene.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Društvo za osiguranje je dužno da u roku od 14 dana od dana prijema odštetnog zahteva utvrdi osnov i visinu tog zahteva, da dostavi podnosiocu zahteva obrazloženu ponudu za naknadu štete i da isplati naknadu štete.
.......
Član 27
Štete za koje odštetni zahtev iznosi manje od 1.000 evra u dinarskoj protivvrednosti i za koje su uz zahtev dostavljeni dokazi na osnovu kojih se može utvrditi obaveza društva za osiguranje, smatraju se malim štetama.
Društvo za osiguranje je dužno da naknadu štete iz stava 1. ovog člana isplati u roku od osam dana od dana prijema zahteva.