Fotografija
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Re: Fotografija
Odlično izgleda. Mada ruku na srce, ako stvarno napuniš taj ranac tako da je iskorišćen, to je 3-4kg tereta na leđima što nije zanemarljivo kod celodnevnih tura. Ja sam kontra primer, kad idem u takve putešestvije izaberem jedan objektiv pa šta bude. Ili čak samo mali RX100. Ali moram da priznam da se dešava da omašim i onda hoću da pojedem aparat što mi pri ruci nije nešto prikladnije situaciji.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ma gde zamreti...BAJKER napisao:Ocigledno da DSLR nece zamreti

TT
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
grujicd@ Imam i ranac sling tipa dakle nosenje na jedno rame, prvih sat vremena je ok posle me pritiska tezina ranca samo na to rame gde je remen te postaje neprijatno jer me bas posle boli ta strana ramena, to je bila i osnovna namera da uzmem ranac koji ce mi omoguciti veci komfor pri nosenju a ovo je upravo taj s tim sto je Kata i malo veca za nijansu.
Sasa@ licno mislim da ce se u buducnosti zadrzati kod ovih profi DSLR-ova dimenzija aparata ali ce ogledalo nestati.
Sasa@ licno mislim da ce se u buducnosti zadrzati kod ovih profi DSLR-ova dimenzija aparata ali ce ogledalo nestati.

- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Naravno, ogledalo je realno prevaziđeno odavno, EVF su sada na takvom nivou da više nema potrebe za "mehanikom" i ogledalom. Ali, sve ostale prednosti takvih aparata ostaju i dalje (ergonomija, robusnost...). 
TT

TT
Meni niko ne veruje da je moj Nex bolji od entry DSLR-ova. Oni su profi a moj je igračka 

- Saša
To može da tvrdi samo neka apsolutna neznalica, odnosno nekog koga više fasciniraju izgled i veličina fotoaparata nego njegove mogućnosti. No za profi upotrebu tako mali i ergonomski loši uređaji jednostavno nisu i nikad neće biti. I tim entry DSLR-om profesionalac će uspeti da odradi posao (kao i Nex-om) ali mu to sigurno nikada neće biti primarni alat.
TT
TT
Pa naravno da su neznalice u pitanju. Pokušam ja da objasnim ali ne vredi 
Nije Nex profi aparat ali meni (kao i mnogima što se utripuju da su profi kad kupe Nikon 3xxx
) takav i ne treba. Treba mi mali aparat koji pravi fotke i video odličnog kvaliteta.

Nije Nex profi aparat ali meni (kao i mnogima što se utripuju da su profi kad kupe Nikon 3xxx

- Saša
Slažem se, možda i ja jednog dana nabavim tako nešto, jedino mi ta ergonomija baš smeta (neću zato prodati 40D nikad - pa dok radi - radi
), ali zbog male mase i dimenzija može mu se nekako ipak i progledati kroz prste. 
TT

TT

Skup ljubitelja Porche, Bamberg, Nemacka
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Sta je najskuplja popravka kod dSLRa koji su malo vise presli i koliko kosta? Mozda imam neku ponudu za 5DmkII sa 170k, meni to zvuci suludo, ali prelaze oni mnogo vise. Drugar ga koristio 2 godine i kupio mkIII pa mu ovaj stoji sada.
Najčešće zavesica strada, zatim dugme okidača. Vizuelno pregledaj da li se gume odlepljuju i kako je opšte stanje aparata.
Sa tim zavesicama se nikad ne zna, ali 170k je fina cifrica za petardu. Ja sam prodao aparat sa 36000 snimaka, nije tačkicu imao. Što se nisi prijavio da uzmeš. Sem rezolucije, u svakom aspektu je bolji od te petarde D700.
Sa tim zavesicama se nikad ne zna, ali 170k je fina cifrica za petardu. Ja sam prodao aparat sa 36000 snimaka, nije tačkicu imao. Što se nisi prijavio da uzmeš. Sem rezolucije, u svakom aspektu je bolji od te petarde D700.
Ja neki Nikon aparat koji je ciknuo, i blokirao zavesicu, podmazao sa wd40, i eno sljaka 

Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Video sam da prodajes, ali nemam jos pare, nego danas slucajno saznah da on ovo nije oglasio, samo mu stoji, ali bi meni dao za 650e, mozda bi jos i na 600 spustio. Jos nisam video, ali kaze da je mint, jer je samo dve godine koriscen.nidza napisao:Najčešće zavesica strada, zatim dugme okidača. Vizuelno pregledaj da li se gume odlepljuju i kako je opšte stanje aparata.
Koliko si dobio za D700?
Dugme je pretpostavljam jefitno? Zavesica i mehanizam ogledala, reda velicine? Da ne bude 50+ % vrednosti aparata, onda nije vredno rizika.