Alfa Romeo Giulia

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Alfa Romeo Giulia

Post od Xepoj87 »

Ocigledno sam permutovao, posto sam gledao vise linkova u isto vreme.
Na tirerack.com je to stavljeno, a kako su lepo uradili sajt, moguce da sam ga pobrkao sa fabrickim.
Sto opet nista ne menja cinjenicu da je, kao i svaka track guma, sranje za kisu.
P Zero Corsa System Streetable Track & Competition tires have been developed for the drivers of high-powered, super sports cars primarily for extreme road use, as well as track use at driver's schools and lapping days. Original Equipment for the road versions of Ferrari 360 Challenge, Lamborghini Gallardo and Porsche GT2 & GT3 cars, the P Zero Corsa System was designed to maximize a car's performance to satisfy even the most demanding driver in terms of dry handling and braking without abandoning wet traction and noise comfort. The P Zero Corsa System incorporates Pirelli's racing experience to enhance driving satisfaction at the limits.

P Zero Corsa System radials meet DOT requirements, however they are not recommended for driving in wet conditions where standing water is present and there is the risk of hydroplaning; drivers should drive cautiously at reduced speeds if they encounter these conditions. And like all Streetable Track & Competition tires, P Zero Corsa System radials are not intended to be driven in near-freezing temperatures, through snow or on ice. It's also essential these tires be stored indoors at temperatures maintained above 32 degrees F.

The P Zero Corsa System offers three different competition-type tread designs that include P Zero Corsa Direzionale tires for the front axle (designed to penetrate the water surface and help clear a path for the rear tires) and either P Zero Corsa Asimmetrico or P Zero Corsa Asimmetrico 2 tires for use on the rear axle.

The P Zero Corsa Direzionale tires mold Pirelli's innovative racing tread compound into a semi-slick, V-shaped directional tread design. The tire's internal structure includes ultra-light, flexible belts reinforced by spirally wound nylon and a very stiff sidewall construction resulting in a wide footprint area to enhance dry grip while directional grooves increase hydroplaning resistance.

The P Zero Corsa Asimmetrico tread design features a semi-slick, low void ratio and a large external shoulder structure with a minimum number of grooves to eliminate the blocky structure of a conventional pattern. The P Zero Corsa System Asimmetrico asymmetric and directional tread design requires separate left and right side tires for the vehicle as branded on each tire's sidewall. The tire's internal structure includes highly flexible steel belts reinforced by spirally wound nylon to enhance cornering stability and provide high-speed capability while reducing weight.

The P Zero Corsa Asimmetrico 2 tread design is inspired by Pirelli's P Zero Max Performance Summer tire and features a semi-slick, low void ratio and a large external shoulder structure. The P Zero Corsa System Asimmetrico 2's asymmetric tread design allows it to be used on both left and right sides of the vehicle. The tire's internal structure includes highly flexible steel belts reinforced by spirally wound nylon to enhance cornering stability and provide high-speed capability while reducing weight.

NOTE: While it is recommended that P Zero Corsa Direzionale tires only be used on the front axle positions of mid- and rear-engine cars, P Zero Corsa System Asimmetrico and Asimmetrico 2 tires can also be used on all four wheel positions of track driven cars, as well as front-engine and front-wheel drive cars.

The P Zero Corsa System tires are typically molded with 6/32" to 8/32" of tread depth in their grooves and can be left unshaved for use on damp tracks or shaved to approximately 4/32" of tread depth to begin competitive road racing/track use in dry conditions.

Warning: P Zero Corsa System radials meet DOT requirements, however they are not recommended for driving in wet conditions where standing water is present and there is the risk of hydroplaning; drivers should drive cautiously at reduced speeds if they encounter these conditions. This is especially true of shaved or worn tires. And like other Streetable Track & Competition tires, these tires are not intended to be stored, serviced nor driven in near- or below freezing temperatures, through snow or on ice.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ima više P Zero Corsa. Na Đuliji je asimetrična i deluje da bi ozbiljno dobro radila na kiši. Puno ima kanala na njoj za odvođenje vode.

Zašto se misli da je Alfa nešto pogrešila sa ovim autom u segmentu? Očigledno ima mehaničkog gripa za izvoz, a pri tom je među najudobnijim automobilima u klasi, ako nije i najudobniji u odnosu na direktne konkurente.

To sve možda nekog čudi, ali ko je imao Alfu zna da umeju veoma dobro da potrefe balans između gripa i udobnosti. To su stvari koje očekujem od svake Alfe.

Tapatalk
ROCK
Reactions:
Pridružio se: 17 Apr 2015, 23:08
Garaža: BMW F30 328i

Post od ROCK »

Meni deluje sasvim obicno u odnosu na 156 i 159 kad su se pojavili i oduvali konkurenciju sto se dizajna tice. Morali su to malo lepse i agresivnije. Ali dobro to je do kućnog ukusa.
A jel bi ti za svakodnevnu vožnji kupio poluslik ili normalnu gumu? Sluze se ipak trikovima da bi poboljšali perfornase i Vesna na stazi
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Čini ti se, samo ostali nisu nešto izgledali kad je 159 izašla ali sad je konkurencija napredovala.
Gobline, za mene se Audi uguzio u klasu s prednjim pogonom. On može da predvodi ekipu tipa Passat, Superb, Talisman, Accord i ostala boranija sa prednjim pogonom.
To Ameri valjda zovu "compact executive sedan"
RS4 je karavan, a i nije za neku zahtevniju stazu, jer da jeste, poterali bi ga odavno a nije toliko mator. Kad je Megan RS napravio rezultat, ok, dve godine kasnije, nebitno... zašto nije mogao RS4. Eno mogao je i WRX STI, još 2010 ispod 8". A RS4 nije, a kao bolji. Zaključak se sâm nameće...
Poslednja izmena od Ji 4Tze u 10 Sep 2016, 13:30, izmenjeno 1 put ukupno.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ali nisu stavili roll cage da pojačaju torzionu čvrstinu. Neki su izvezli vremena u autu koji ne postoji takav u realnosti.

Ovaj auto postoji ovakav. Možda ima neki nevidljivi tvik, ali je nesumnjivo veoma brz i tehnološki snažan tačno gde to treba.

Tapatalk
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

ROCK napisao:156 i 159 su bili pojam lepote i dizajna kad su se pojavili. Dok se Djulia nimalo ne izdvaja dizajnom. Klotare pogotovo. Zao ti da je pogledas. Ja sam se nadao da ce biti neka namrstena reinkarnacija 159-ke al jbg nista od toga. A za koje bi vreme stigla ta qv po mokroj stazi? Za 20-ak min ako stigne do kraja uopste. Jeste ona brza ali ne moze da bude u rangu porsea gt3 ili lamba. Ko ce da kupi auto sa poluslikovima koji smeju da se voz iskljucivo po suvom vremenu? Mislim treba da imas u garazi kao u f1 pneumatike za suvo i za lisu? :D
Da rezimiram. QV je trenutno najbrza u klasi to stoji ali ne toliko koliko oni hoce da je marketinski izbace da bi se podigla kupovina.
Videcemo nezavisne testove pod istim islovima pa da vidimo koliko je brza i da li moze da stane na crtu porseima, lambu ili gtr-u.
I Porschei koje navodiš i GTR koriste isti tip guma kao Giulia qv, tako da su na istom.

Džabe se trud da se devalvira rezultat i tražie se opravdanja. Auto je brz ko vetar. Prvo je postavio vreme, pa je bilo "a gde je snimak", pa ste pričali da lažu, da kriju...pa je došao snimak...pa sad je kao u gumama stvar, s klasom guma s kojom skoro svi voze Nurburgring. Uvek je neko "kiselo grožđe u pitanju".
Doći će na super test u sport auto, imaće slabije vreme nego na ovom merenju kao što svi imaju, ali će opet da bude brži od direktne konkurencije. Hoćemo da se kladimo? I šta onda neće valjati?

Pireli P Zero Corsa može da se vozi i po kiši o čemu imate testove...šta više jedna je od boljih guma u tim uslovima nego konkurencija u supersportskim gumama. Pirelli ima još ekstremnije gume Trofeo i Trofeo R i to su pravi poluslikovi.
ROCK
Reactions:

Post od ROCK »

Ja rekoh da je brzi od konkurencije (m3,c63,rs4) ali ne toliko koliko predstavljaju na Ringu. Samo ona nikako nije klasa Porshea, R8 V10, Lamba... Treba da ima svoje mesto i tu je najbolji trenutno ali ne treba preterivati
Korisnikov avatar
NidzaV8
Banned
Reactions:
Pridružio se: 17 Okt 2013, 09:50

Post od NidzaV8 »

Trofeo , das guma :) .
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

ROCK napisao:Ja rekoh da je brzi od konkurencije (m3,c63,rs4) ali ne toliko koliko predstavljaju na Ringu. Samo ona nikako nije klasa Porshea, R8 V10, Lamba... Treba da ima svoje mesto i tu je najbolji trenutno ali ne treba preterivati
Ko preteruje, i ko kaže da je u klasi sa Porsche-om, Lambom i R8-icom?

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Sto bi rekao starac vucic sindrom, svadjanje sa izmisljenim protivnikom oko stava koji niko nije izrekao :)

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
ROCK
Reactions:

Post od ROCK »

Pa neko pomenu da je ovo vreme bolje od r8 v10 od 560hp. Onda su tu negde porshe turbo ili galjardo. Bas cu kad imam vremena detaljnije da analiziram vremena na Ringu
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Kontakt:

Post od carov2 »

Pa to sa vremenima jeste tačno.
Inače, uleteo si kao da si rekao navijačima Lestera, ej, preterujete malo sa radovanjem, jeste, imate dobar tim, ali niste u klasi sa Mančesterom, Čelsijem, Liverpulom, Barsom i Realom.

ROCK
Reactions:

Post od ROCK »

Ja sve vreme o vremenima i pricam. Naravno da dobar auto nije samo kakvo vreme ima na stazi. Ali malo je nerealno da ima bolje vreme od porsea turbo ili r8 V10. Gume i te kako mogu da naprave razliku na ovoliko dugackoj i zahtevnoj stazi. Glupo je polemisati kad svako vidi kako zeli a ne kako zaista jeste
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Kontakt:

Post od carov2 »

A kako zaista jeste? Ja nisam proverio konkretno vreme za R8, ali verujem Heroju, čini mi se da je on pisao taj post. U čemu je problem?
Alfisti posle nekog vremena stvarno imaju razlog za radovanje i podjebavanje, i to dobar razlog. Tu ne može da se pretera...jer su im direktni konkurenti jedni od najboljih na svetu u tom poslu, pravljenju automobila. Jbg, ljudi stvarno odrali...

moimoi
Reactions:
Pridružio se: 26 Apr 2012, 14:14

Post od moimoi »

Xepoj87 napisao:
nidza napisao:Nije poluslik bre, dokle vise čovek da citira.

1 day ago - Italian car- maker's Giulia QV sedan quicker than Porsche's latest Panamera .... Pirelli standart tires the 2,9l Quadrifoglio version Giulia. comes with.

Tapatalk
Odakle je citat i sta si ti ovde o gumi zakljucio iz njega?

Ivane, nekada zaista treba da razmislis da li ima mesta takvom "humoru', ili ti vredjanju, pre nego sto ga upotrebis, ispadas ekstremno glup ovako.

A sada, ovicijelni podatak od Alfe, QV koristi Pirelli P Zero Corsa gume, ili ti polu slik, bas kako sam i rekao, 285 pozadi i 245 napred, R19.

Slika
Pa Corsa nije mnogo agresivnijia od Pliot SuperSport.
SlikaSlika
Xepoj87 napisao:M3 ide sa SuperSport i SC5, ako sam dobro video, sto nisu semi-slick, ali ne kapiram sada sta hoces da kazes, da si bio u pravu, da sam smesan sto sam mislio da je moguce da ide semi-slick na Alfu?
Kakve to veze ima sa time da li se proizvodjaci guma trkaju ko ce bolju gumu da napravi?

Semi-slick ide na tog Leona, koji je zbog toga rasturio na Nordschleife-u, ujedno i jedini nacin da jedan fwd karavan sa 280-290ks bude brzi od rwd kupea sa 420ks.
Gledam, Megane od 275ks brzi od F430 sa 490ks...Mislis li da mozda ima neke veze sa gumama, pogotovo na najtezoj "stazici" na svetu od 20km?
Semi-slick kod Leona je potpuno druga klasa guma u odnosu na Pirelli Corsa i sa drugačijom smesom - tzv. R Compound. Pilot Sport Cup 2 je u klasi sa Pirelli Trofeo R. To su polu slikovi.
Slika
ROCK napisao: Ko ce da kupi auto sa poluslikovima koji smeju da se voz iskljucivo po suvom vremenu? Mislim treba da imas u garazi kao u f1 pneumatike za suvo i za lisu? :D
Da ne bude zabune još jednom.
The result is that the new Giulia can maintain excellent traction in all surface conditions on dry and wet roads alike. The work on the grooves was fundamental to maximise water displacement and prevent dangerous aquaplaning.

Superior aquaplaning safety reserve given by wide longit udinal grooves.
Slika
https://www.pirelli.com/tyres/en-ww/car ... a#/details
Odgovori