Alfa Romeo Giulia

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
ROCK
Reactions:
Pridružio se: 17 Apr 2015, 23:08
Garaža: BMW F30 328i

Re: Alfa Romeo Giulia

Post od ROCK »

[quote="carov2"]A kako zaista jeste? Ja nisam proverio konkretno vreme za R8, ali verujem Heroju, čini mi se da je on pisao taj post. U čemu je problem?
Alfisti posle nekog vremena stvarno imaju razlog za radovanje i podjebavanje, i to dobar razlog. Tu ne može da se pretera...jer su im direktni konkurenti jedni od najboljih na svetu u tom poslu, pravljenju automobila. Jbg, ljudi stvarno odrali...

R8 GT 7:34, Porshe Turbo S 7:32. Ako je realno i pod istim uslovima (gume i i ostali dodatci koji uticu na performanse) ne znam na koju foru je Alfa je izvezla bolje vreme?
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Možda zato što je frajer sa Roleksom na desnoj ruci, stvarno vozio na granici izletanja? :bravo: :pardon:
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Bolje izbalansiran raspored masa?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Dobar raspored mase svi oni imaju. Gde Alfa Romeo briljira oduvek je vešanje i trakcija sa podlogom. Skakuće i đipa, ali ne gubi kontrolu nikad, bez problema je korekcije vraćaju na idealnu putanju.

Tapatalk
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

starac vujadin napisao:
ROCK napisao:156 i 159 su bili pojam lepote i dizajna kad su se pojavili. Dok se Djulia nimalo ne izdvaja dizajnom. Klotare pogotovo. Zao ti da je pogledas. Ja sam se nadao da ce biti neka namrstena reinkarnacija 159-ke al jbg nista od toga. A za koje bi vreme stigla ta qv po mokroj stazi? Za 20-ak min ako stigne do kraja uopste. Jeste ona brza ali ne moze da bude u rangu porsea gt3 ili lamba. Ko ce da kupi auto sa poluslikovima koji smeju da se voz iskljucivo po suvom vremenu? Mislim treba da imas u garazi kao u f1 pneumatike za suvo i za lisu? :D
Da rezimiram. QV je trenutno najbrza u klasi to stoji ali ne toliko koliko oni hoce da je marketinski izbace da bi se podigla kupovina.
Videcemo nezavisne testove pod istim islovima pa da vidimo koliko je brza i da li moze da stane na crtu porseima, lambu ili gtr-u.
I Porschei koje navodiš i GTR koriste isti tip guma kao Giulia qv, tako da su na istom.

Džabe se trud da se devalvira rezultat i tražie se opravdanja. Auto je brz ko vetar. Prvo je postavio vreme, pa je bilo "a gde je snimak", pa ste pričali da lažu, da kriju...pa je došao snimak...pa sad je kao u gumama stvar, s klasom guma s kojom skoro svi voze Nurburgring. Uvek je neko "kiselo grožđe u pitanju".
Doći će na super test u sport auto, imaće slabije vreme nego na ovom merenju kao što svi imaju, ali će opet da bude brži od direktne konkurencije. Hoćemo da se kladimo? I šta onda neće valjati?

Pireli P Zero Corsa može da se vozi i po kiši o čemu imate testove...šta više jedna je od boljih guma u tim uslovima nego konkurencija u supersportskim gumama. Pirelli ima još ekstremnije gume Trofeo i Trofeo R i to su pravi poluslikovi.
Naravno da se devalvira rezultat, gde stoji da je limuzina D segmenta zabelezila isto vreme kao supersportski Audi R8 V10 plus sa 100ks vise.
Jos se govori kako je i najudobniji u klasi, pa se onda jos drugi napadaju sto nesto dovode u pitanje. Jako slicno Apple fanovima.
Sve to sto si rekao, nije tacno. Ne znam ko je sta govorio, ali ja sam odmah spomenuo gume i da mi deluje kao da su semi slick, sto i jesu.
I ako postoje jos ekstremnije gume, to ne znaci da ovo nisu semi slick ili da su u klasi sa Pilot SS i Conti SC5, jer nisu ni blizu.
To sto su kao ostavili kanale za odvod vode, ne znaci da je i smesa gume promenjena, a na TireRack-u lepo pise kakva je zaista po kisi, a ne kako proizvodjac tvrdi da jeste.(ujedno i odgovor moimoi-u)
Imas dosta i testova i utisaka ljudi koji su je vozili, nemojmo sada da izmisljamo krive drine.
Sve to potvrdjuje i cinjenica da fabricki idu na LaFerrari.
These P Zero Corsa tires are unlike any tire I have had before in road adhesion, steering stability and inspiring a general feeling of confidence. For some background, I drive a '05 M3 with Bilstein PSS9 coilovers and CSL anti-roll bars. I run 255/35/19 s up front and 285/30/19 s in the rear at 36 psi all around. The first time high speed corner, my M3 almost telepathically steered itself into the sweeper, and what's more unusual, I feel like I can now place the front end of my car at any (preferably late) apex point. The front end now feels darty, but in a good way. For comparison, the car has been fitted with Michelin PS2 tires and Conti 5P, which are well regarded, and Goodyear Gen 1 Asymmetrics, where they won EVO Magazines tire test, and none of these tires compare to these Corsa tires. These tires just hang on and add a higher degree of road holding than I am used to. If anyone is looking for a super-stick tire, this is the one.
Ne znam za sta tacno kiselo grozdje, bitno mi je da ono govno od M3/M4 bude brze na stazi, jesi li ozbiljan?
A jos vise sa ovim:"Hocemo da se kladimo?"...daj uozbilji se.
Ne znam ko je i gde rekao da nesto ne valja. Ja svaki auto objektivno sagledam i kazem i mane i prednosti koje primetim.
Poluslik gume, motor bez blokade i nenormalan vozac su prouzrokovali mnogo bolje vreme, nego sto je auto u istim uslovima kao konkurencija, sposoban da postavi.
Niko od konkurencije nema poluslik, imaju blokadu motora i nijedan test sem Alfe nije sponzorisan od strane fabrike da se postavi najbolje vreme, nego je to vreme postavljeno od strane autonovinara.
Klasicna legalna manipulacija vremenom, a ti to gledaj kako hoces.
Jebiga, nemaju love za dobar marketing, pa moraju da jure kao fabrika vreme na stazi i da okace na sajt, razumljivo, ali to ne znaci da mi kao neki satro ljubitelji ne treba to da vidimo kao ono sto zapravo jeste.
A nisi svestan koliko me zapravo zabole ko je najbrzi na stazi, dok ni u jednom trenutku nisam osporio, cak sam par puta potvrdio da je Alfa tu svakako najbrza, ali da malo realnosti nije na odmet.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
moimoi
Reactions:
Pridružio se: 26 Apr 2012, 14:14

Post od moimoi »

Xepoj87 napisao:Ne znam za sta tacno kiselo grozdje, bitno mi je da ono govno od M3/M4 bude brze na stazi, jesi li ozbiljan?
Poluslik gume, motor bez blokade i nenormalan vozac su prouzrokovali mnogo bolje vreme, nego sto je auto u istim uslovima kao konkurencija, sposoban da postavi.
Nisam video da se ljudi toliko žale i spominju poluslikove i manipulaciju kad se porede Ferrari 458/488GTB (Michelin SuperSport) i McLaren MP4-12/650S sa PZero Corsa gumama.

Svakako je PZero Corsa daleko od Pirelli Trofeo ili Michelin Pilot Sport Cup guma koje idu na onaj Leon Cupru, Porsche GT2, Corvettu Z06, AMG SLS Black itd...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Xepoj, otišao si u teorije zavere predaleko u rekla kazala.

Ne kažem da nisi u pravu, ali u skladu sa dostupnim nam informacijama, nemaš nikakvu osnovu za to što si napisao.

Mislim da konkurenciji ne treba advokat, da će sami prokomentarisati bilo kakvu neregularnost ili neki od renomiranih novinara.

Znaš šta je vrh, što će i obična Đulija biti veoma brza sa pregršt gripa na putu, a biće najudobnija u segmentu. Ljudi znaju da naprave auto da se dobro vozi, oduvek su znali, druge neke stvari su škripale. Naravno da ce da forsiraju parametre na autu koji su njegova suština, a pravi kupci će to znati da cene.

Tapatalk
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ne bih rekao da je Porse sa motorom pozadi dobro balansiran, ima on drugih prednosti.
Trakcija/trenje i kako brzo odnosno kada (pri kojoj brzini) ce otklizavati auto dosta zavisi od balansa.

Posto je Giulia zadnji pogon a motor napred moze fino da se podesi balans i time dobije na brzini prolaska kroz krivine, zato sam napisao mozda ima tog uticaja.
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Ljubitelju panamera ima motor napred.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Ja ne znam šta vas čudi ovo postignuto vreme...
Pa iza QV su svi resursi Ferarija, plus dosta vremena da se ovaj profi-vozač utrenira i auto namesti u idealno stanje.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

moimoi napisao:
Xepoj87 napisao:Ne znam za sta tacno kiselo grozdje, bitno mi je da ono govno od M3/M4 bude brze na stazi, jesi li ozbiljan?
Nisam video da se ljudi toliko žale i spominju poluslikove i manipulaciju kad se porede Ferrari 458/488GTB (Michelin SuperSport) i McLaren MP4-12/650S sa PZero Corsa gumama.

Svakako je PZero Corsa daleko od Pirelli Trofeo ili Michelin Pilot Sport Cup guma koje idu na onaj Leon Cupru, Porsche GT2, Corvettu Z06, AMG SLS Black itd...
Porsche GT2 i GT3 imaju Pzero Corsa gume, stoji na sajtu podatak. To ti tvrdis da je daleko, a istina je da su obe pokuslik, ove samo napravljene sa boljim odvodom vode.
Pilot SS bio super kada je izasao, vec ga SC5 sjebao po performansama kada je izasao, a Corsa je druga liga potpuno.

Nidzo, sa cime sam tacno otisao u teoriju zavere?
Daj navedi sta nije tacno sto sam napisao.

Moja teorija zavere je da su cak natrimovali auto posebno za tu stazu i da zato onako skakuce, jer su Italijano poznati po pripremanju automobila pre testiranja na stazi.
To je jedina fabrika koja je sama postavljala rekord na stazi.
E to je vec teorija zavere koja je nedokaziva, ali ja verujem da su to uradili.
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Auto ide kao pegla po onoj stazi i što kažeš "skakuće" ... to sigurno nije fabričko (serijsko) vešanje.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Evo sta je Starac rekao pre par strana:
starac vujadin napisao:
Ne verujem da je imao slikove jer nije praksa proizvođača da se stavljaju slikovi, pa da se hvale s rezultatima fabričkog vozila jer to nije baš validno, a i pamti se kada se Nissan izblamirao s tim s GTR, pa su ih provalili. Posle toga su proizvođači počeli da primenjuju lukaviju taktiku...ide se s nekim poluslikom koji posle rekorda nudiš kao opciju za kupovinu, pa kažeš da je to isto fabrička varijanta.
Pirellijev logo je tu na klipu, znači da su vrlo aktivno radili s Alfom na gumama i to se ne krije. Pirelli inače dosta sarađuje s proizvođačima na razvoju guma i specijalnim varijantama samo za njihova vozila. Npr, svaki Pirelli Zero sa nastavkom N (N1, N2) je razvijen za Porschee i označava različite smeše...
I u pravu je, svaka guma se dodatno prilagodjava automobilu na koji fabricki ide(bilo na nekim linkovima, ne secam se kojim, da li na Tirerack, na Pirelli sajtu ili negde trece), sto gumama na Alfi daje jos vecu prednost. Cisto da napomenem da vecini ljudi ta guma nije izdrzala ni 10k km, bez ikakve voznje na stazi.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Xepoj, izgleda da si bio malo pospan u 2 ujutru, pa nisi video da sam komentarisao post od ROCK-a, a ne tvoj...osim ako ti nisi ROCK na forumu. No, ipak da odgovorim na tvoje komentare. U svakom slučaju nije loše da si ničim izazvan pokazao tvoje pravo mišljenje o Giuli, umesot neke šatro izbalansirane postove koej si ranije pisao.
Naravno da se devalvira rezultat, gde stoji da je limuzina D segmenta zabelezila isto vreme kao supersportski Audi R8 V10 plus sa 100ks vise.

To samo na Garaža forumu može da se pokuša da se devalvira. Inače, niko naravno ne devalvira gole fakte jer je to besmisleno, No, ovde se često dokazuje da 2 i 2 nisu 4, pa i ne čudi
Sve to sto si rekao, nije tacno. Ne znam ko je sta govorio, ali ja sam odmah spomenuo gume i da mi deluje kao da su semi slick, sto i jesu.
Sve što sam napisao bazirano je na faktima, a tvoje pisanje je bazirano na pretpostavkama. I Pirelli Zero Corsa nisu poluslik gume, nego supersportsdka guma s nekim osobinama poluslik guma...tako otprilike vole da je nazivaju i lično se slažem s tom "definicijom".
To sto su kao ostavili kanale za odvod vode, ne znaci da je i smesa gume promenjena, a na TireRack-u lepo pise kakva je zaista po kisi, a ne kako proizvodjac tvrdi da jeste.(ujedno i odgovor moimoi-u)
Postoji gomila testova te iste gume, pa ih čitaj ako hoćeš i saznaj kakve su po kiši, a ne da svoje pretpostavke postavljaš kao bazu za diskusiju jer si na potpuno pogrešnom tragu. INače, iam 4 vrste Zero Corsa guma, a mi ne znamo koju vrstu su vozili.
Sve to potvrdjuje i cinjenica da fabricki idu na LaFerrari.
To pre potvrđuje onio što sam ranije pisao. Inače, na LaFerrari ide guma s posebnom smešom samo za taj model. Najekstremnije gume koje idu na neki sadašnji Ferrari su Michelin Cup Sport 2 na 458 Stradale
Ne znam za sta tacno kiselo grozdje, bitno mi je da ono govno od M3/M4 bude brze na stazi, jesi li ozbiljan?
Očigledno si bio pospan pošto to niko nije spomenuo.
A jos vise sa ovim:"Hocemo da se kladimo?"...daj uozbilji se.
Nije tebi bilo direktno upućeno, ali hoćeš da se kladimo? :)
A šta ti to znači "motor bez blokade" pošto to spominješ u svakom drugom postu? Hajde mi objasni pošto mi je to nepoznat pojam u ovom kontekstu. Vozač je dobar, ali preteruješ. Naložio si se što ga je terao preko ivičnjaka, pa ispade kao da ga je Fangio vozio. Dobar je vozač, isterao je svoj maksimum, a sigurno da to može još bolje i bez tolikog cimanja.
Niko od konkurencije nema poluslik, imaju blokadu motora i nijedan test sem Alfe nije sponzorisan od strane fabrike da se postavi najbolje vreme, nego je to vreme postavljeno od strane autonovinara.
Ima mnogo testova organizovanih od strane fabrike i to je poznato, tkao da oo ni izdaleka niej jedini. Što se tiče neke konkurencije poslednji je bio BMW sa 4 GTS, a ovde na forumu smo pričali o mnogim fabrički organizovanim merenjima od Nissana, preko Porschea, Chevroleta, Cadillaca, Renaulta, Seata, VW, Honde, BMW, itd...
Ja sam ovde prvi govorio o razliici u vremenima koje postalvjaju fabrički timovi od auto novinara, te ne moraš da mi objašnjavaš razliku i edukuješ oko toga. Upravo zbog toga sam rekao da možemo da se kladimo da će biti najbrža i kada je sport auto bude testirao.
A nisi svestan koliko me zapravo zabole ko je najbrzi na stazi, dok ni u jednom trenutku nisam osporio, cak sam par puta potvrdio da je Alfa tu svakako najbrza, ali da malo realnosti nije na odmet.

Očigledno te boli, čim si uzeo u 2 ujutru da pišeš toliki post na nešto što tebi nije bilo upućeno. Alfa je najbrža trenutno među svojim konkurentima i to je stvar merenja. Nekoga će to oduševiti, nekoga će to zabrinuti ili zamisliti, ali i jedni i drugi treba da budu realni jer se merenja samo tako treba shvatiti.
Comi
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 09:49

Post od Comi »

Kokice spravljam po hitnom postupku.
Dobra sisa zlata vredi.
Odgovori