Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Vazduhoplovi

Post od Paja »

Cica Maca napisao:Slika
Idući logikom da je postojeća pista građena u ozbiljnoj državi i nakon ozbiljnih provera logično bi bilo da nova bude paralelna, ali to je samo moja logika.
Korisnikov avatar
Cica Maca
Reactions:
Pridružio se: 24 Okt 2013, 13:03

Post od Cica Maca »

Pista bi bila verovatno jugozapadno od puta 226 i paralelno s njim, tj. dela od surcinskog puta (Vojvodjanske ulice) pa do S krivine sa parkingom na severoistocnoj strani. U tom slucaju ne bi bilo mozda ni potrebno da se rezervoari premestaju.

A koliko blizu staza za taksiranje i rezervoari goriva mogu da budu... slika sa JFK-a. Google Maps 40°38'42.96"N 73°48'5.67"W
Slika
Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

A Muzej vazduhoplovstva dobija hangar za smeštanje eksponata. Još jedan objekat na početku nove piste.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Cica Maca
Reactions:

Post od Cica Maca »

Dva. Ali samo ce jedan, za sada, biti montiran ali oni su daleko od ose perspektivne nove piste.
Slika
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Cica Maca napisao:Pista bi bila verovatno jugozapadno od puta 226 i paralelno s njim, tj. dela od surcinskog puta (Vojvodjanske ulice) pa do S krivine sa parkingom na severoistocnoj strani. U tom slucaju ne bi bilo mozda ni potrebno da se rezervoari premestaju.

A koliko blizu staza za taksiranje i rezervoari goriva mogu da budu... slika sa JFK-a. Google Maps 40°38'42.96"N 73°48'5.67"W
Slika
ja sam davno cuo ovo sto si ti napisao, da je u planu za razvoj aerodroma predvidjeno da pista bude na mestu onog pravca kojim se dolazi na aerodrom, i do krivine kod parkinga. da bude konfoguracija slicna batajnickim pistama, paralne i smaknute, sa vecim bocnim udaljenjem i bez popularnog "triangla" kao na bataji...
mada ne znam koliko je sva ova prica realna, tj da li ce biti realna za 30 ili 50 godina, s obzirom na opste stanje. i, posto je stanje takvo i stalno su resenja neka kompromisna, ja pre tipujem da ce batajnica postati mesoviti vojno/civilnikargo aerodrom, nego sto ce se izgraditi kompletna nova pista na surcinu...
Korisnikov avatar
Cica Maca
Reactions:

Post od Cica Maca »

Na osnovu porasta saobracaja i broj putnika, pocetkom 80-tih godina proslog veka je uradjena studija u kojoj je predvidjeno da NT dobije drugu pistu u periodu izmedju 2010-2020. Jako lepo je sve to objasnjeno i prezentovanu u Aeromagazinu broj 2, 1997. godina u tekstu "AERODROM BEOGRAD - prema najvišoj kategoriji" (Predrag Zivic, dipl. ing. prof. dr Branko Puharic, dipl. ing.)
Slika
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Posmatrajuci aerodrom na kome sada radim, i sa koga danonocno polecu i slecu avioni, sa minimalnom separacijom, daleko je NT od takvih potreba za jos jednom pistom.

Broj putnika u Agustu je presao 2.100.000, a za prvih osam meseci ove godine je 12.000.000 putnika.

I sve to sa jedne piste.

Uporedite to sa LYBE.
Poslednja izmena od zuzazu u 23 Dec 2013, 22:36, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Cica Maca
Reactions:

Post od Cica Maca »

Kao sto rekoh, sredinom 80-tih je predvidjeno da porast broja poletanja/sletanja i porast broja putnika daju opravdanje za izgradnju jos jedne PSS. Sredina 80-tih, koliko sam ja ono tad imao godina???
Slika
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Ako se Seiku digne ona stvar napravice oni njemu i pistu i hotel pride i zaposliti gomilu jeftine radne snage ;)
Cekamo samo dan kada ce njegov brat zlatousti da to objavi prvi u medijima :kokice:
Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Valjda je prvo u planu proširenje aerodromske zgrade. Na deo naspram parkinga.

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Ja ne vidim da je od onih kula i gradova koje pominjaše zlatousti i njegova crevna fauna, išta ne napravio, nego ni počeo da pravi. Tako tu pistu mogu trerirati otprilike kao i moju kupovinu Maser Ghiblija. :djavo:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Cica Maca
Reactions:

Post od Cica Maca »

Prosirenje je predvidjeno za preseljenje poslovne/taksi avijacije, ne parkinga. Na parkingu gotovo uvek ima nekih 25-30% slobodnih mesta, onom zadnjem, na sprat. Zato ga i izdaju cak i leti kako beogradjanima ne bi vozila cucala na parkingu dok su oni van grada. Seik,... he, he, pa jos nije vlasnik AB-a!
Slika
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

methane.master napisao:Ja ne vidim da je od onih kula i gradova koje pominjaše zlatousti i njegova crevna fauna, išta ne napravio, nego ni počeo da pravi. Tako tu pistu mogu trerirati otprilike kao i moju kupovinu Maser Ghiblija. :djavo:
Pa samo treba slusati sta nam njegov brat prica, bice tu i fabrika cipova, kosmodrom, mega giga projekti grada na vodi, verovatno ce Beograd biti Dubaji u malom, fali ce nama aerodromskih pista verujte :mrgreen:
Slika
Korisnikov avatar
Cica Maca
Reactions:

Post od Cica Maca »

Da, zgrada,... Za prosirenje ce morati da se ide na sprat, bar za sad. Jer taj deo zgrade je ZABRANJENA ZONA za smrtnike.

BAJKER, fali nama nesto drugo, mojne cimas za lajalicu!
Slika
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Ma samo opleti, znam da imas istu :kezo:
Slika
Odgovori