Koj moj će mi još jedna sjebana
Servis - Razno
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Re: Servis - Razno
Od momka sa preporukom, rekao sam mu da ću proveriti.
vecina tih likova sto prodaju turbine ih prethodno i provere (barem mi je tako rekao svako od njih kog sam zvao), konkretno ovaj gde sam ja uzeo ih salje u Uzice na proveru, one koje su dobre mu vrate a one konje nisu ako se isplati on ih reparira pa prodaje skuplje....konkretno u mom slucaju je imao dobru ispravnu i prodao mi je za 100e a nudio mi je i repariranu za cini mi se 250 a mene bi reparacija ovde kod drugara kostala 200e tako da sam se u tom momentu zbog vremena i novca odlucio na tu polovnu od 100e za koju se ispostavilo da je bila bas dobra kad je stigla....evo taj auto je posle mene pregurao nekih 20.000km i nema problema.
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Družino,imam par pitanja,tačnije rečeno dilema.U vezi su moje Fabije.Pozadina svega ovog je radosna vest-dizanje velikog kredita na 7 godina jer opremamo 2 stana,zatim obaveze oko stanova,garaže...Znači,krpimo se nekako.
Škoda je 2004. godište,ima pređenih 400 i kusur tisuća km,od toga kod mene je prešla 55 000 km.Posedujem je 7 punih godina.Od kvarova je preležala sve velike i to ,gle čuda ,na mom novčaniku.Menjač,dizne,zamajac je srećom fiksni.
Prošle godine urađen je remont karoserije:promenjene su obe sajtne ,oba prednja krila,nova šoferka,ofarbano sve sem vrata,promenjena su oba homokinetička zgloba,novo nebo,presvučen volan,vozačevo sedište zakrpljeno (bubreg)...Veliki servis je odrađen pre 3 godine,redovne servise (4 filtera i ulje) radim na godinu dana i jedva 10000 km.Znači,redovno održavanje.Kupio sam tipske patosnice,nove sigurnosne šrafove i kapice,novi auto radio,nova centralna brava zbog mikroprekidača i klima napunjena pre 10 dana.Znači,ulažem redovno,najviše preventive radi jer su me zadesla 2 velika kvara u roku od 3 meseca 2015.
Kako je ovo auto sa dosta godina i sada već treba preventivno pregledati motor (karike,turbina,opet veliki servis),zatim nova oba seta guma + felne,možda menjanje prednjeg branika sa ristajl verzije...
Pošto bi sve ovo koštalo skoro 200 000 RSD ,šta se najbolje isplati:
1.uložiti i voziti još 7 godina do kupovine novog auta
2.prodati pa dodati pomenutu sumu i kupiti polovnjak
3.ne ulagati odmah ovu sumu,već popravljati jedno po jedno ?
Hvala na odgovorima.Unapred molim,bez sprdanja.Hvala još jednom.
Škoda je 2004. godište,ima pređenih 400 i kusur tisuća km,od toga kod mene je prešla 55 000 km.Posedujem je 7 punih godina.Od kvarova je preležala sve velike i to ,gle čuda ,na mom novčaniku.Menjač,dizne,zamajac je srećom fiksni.
Prošle godine urađen je remont karoserije:promenjene su obe sajtne ,oba prednja krila,nova šoferka,ofarbano sve sem vrata,promenjena su oba homokinetička zgloba,novo nebo,presvučen volan,vozačevo sedište zakrpljeno (bubreg)...Veliki servis je odrađen pre 3 godine,redovne servise (4 filtera i ulje) radim na godinu dana i jedva 10000 km.Znači,redovno održavanje.Kupio sam tipske patosnice,nove sigurnosne šrafove i kapice,novi auto radio,nova centralna brava zbog mikroprekidača i klima napunjena pre 10 dana.Znači,ulažem redovno,najviše preventive radi jer su me zadesla 2 velika kvara u roku od 3 meseca 2015.
Kako je ovo auto sa dosta godina i sada već treba preventivno pregledati motor (karike,turbina,opet veliki servis),zatim nova oba seta guma + felne,možda menjanje prednjeg branika sa ristajl verzije...
Pošto bi sve ovo koštalo skoro 200 000 RSD ,šta se najbolje isplati:
1.uložiti i voziti još 7 godina do kupovine novog auta
2.prodati pa dodati pomenutu sumu i kupiti polovnjak
3.ne ulagati odmah ovu sumu,već popravljati jedno po jedno ?
Hvala na odgovorima.Unapred molim,bez sprdanja.Hvala još jednom.
Nisu, sto da kvare srecuikac2000 napisao: 20 Jun 2019, 19:58 Zato su, na srecu, 1.0 davno izbacili iz game![]()
Gesendet von meinem CLT-L29 mit Tapatalk
Kao i VW saga sa lancem, fino donosi pare nakon isteka garancije
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Mislim da je neki iz DE platio 6000 eura generalnu tog 1.0 motora. Trećina cene auta
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Meni je ovo jedino logicno... e sad i sa tim polovnjakom te mogu snaci razna ulaganja ali nadjes nesto provereno i sto bar neko vreme ne mora da se pipa nista. Polovno je polovno u svakom slucaju ali bar kupis nesto lepse, bolje, novije, opremljenije, ako ti je to uopste bitno.
Suludo mi je uloziti 200k dinara u njega kako si proracunao i voziti jos 7 godina taj auto, jer i pred ulozenog za tih 7 god ce sigurno jos dosta toga doci na red.
Da ulazes jedno po jedno je mozda najlogicnije i najpovoljnije trenutno ali pod uslovom da ti se taj auto bas svidja i da mozes da ga jos vozis i gledas
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
De mi se nije ogadio posle 7 godina,nisam mazohista.
Ali pitam vas zbog ovih kvarova koji su najskuplji,njih sam prebrinuo,valjda.Polovnjak za 3-4000 je ,manje-više ista stvar.
Idemo dalje,čekamo još odgovora.
Ali pitam vas zbog ovih kvarova koji su najskuplji,njih sam prebrinuo,valjda.Polovnjak za 3-4000 je ,manje-više ista stvar.
Idemo dalje,čekamo još odgovora.
- passenger
Ja sam protiv ulaganja u 400kkm auto. Kupovina polovnog ne znaci odmah 2500 eura ulaganja.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Ja bih ga vozio i dalje, pa popravljao kako šta dođe na red. Taj auto ne bi tako lako prodao, plus što bi i kad ga prodaš pa dodaš i kupiš nešto mlađe, imao masu potencijalnih kvarova koji bi verovatno bili i skuplji (jer planiraš nešto mlađe).
Meni je filozofija da auto vozim bez opterećenja u smislu "šta ako se desi", a sad si u procesu rešavanja viših prioriteta pa ti ne treba glavobolja oko skupljih popravki.
Za tu kilometražu ja bih uzeo dobre All Season gume, rešiš se troška za drugi set i felne.
Meni je filozofija da auto vozim bez opterećenja u smislu "šta ako se desi", a sad si u procesu rešavanja viših prioriteta pa ti ne treba glavobolja oko skupljih popravki.
Za tu kilometražu ja bih uzeo dobre All Season gume, rešiš se troška za drugi set i felne.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
Da, sada u Fordu samo budale, i dalje ugradjuju te motoreljubitelj napisao:Nisu, sto da kvare srecuikac2000 napisao: 20 Jun 2019, 19:58 Zato su, na srecu, 1.0 davno izbacili iz game![]()
Kao i VW saga sa lancem, fino donosi pare nakon isteka garancije
Svaki auto ima nekada neke highligte, osim mozda motika motora od pre 20 god. Idealno ne postoji.
Ko se mlati polovnjacima, bilo koji ima svoje momente...
Gde budale, vidis kako su fino osmislili da moras da se vezes za Fordadok traje garancija a posle sta ih briga, uvalice opet.
Pa nisam slucajno pomenuo VW, isto su milionski tirazi.
Naravno da se proizvodjaci trude da zeznu stvar i namaknu dodatnu lovu, neki uspesnije neki manje zamaskiraju svoj trud. Imaju neki i sistem sa softverskim licencama za inace obicne funkcije koje sluze otimanju para
Pa nisam slucajno pomenuo VW, isto su milionski tirazi.
Naravno da se proizvodjaci trude da zeznu stvar i namaknu dodatnu lovu, neki uspesnije neki manje zamaskiraju svoj trud. Imaju neki i sistem sa softverskim licencama za inace obicne funkcije koje sluze otimanju para
- Puzo81
passenger napisao: 22 Jun 2019, 00:18 A to ide tako, provera i ako ne valja vraćaš? To ti je ok cifra onda.
Ne valja turbina, piša ulje na obe strane
- passenger
- Puzo81
A jbg teško je to znati, skinuta sa alfe 147 2007 sa 170k km. Naizgled kao nova, nema lufta, aktuator ko sir ali curi (a moja raspala ne curi, e bem te živote).
Prvi put da polovan deo tražim da ugradim u auto. Ali nelogično je dati skoro 500e a alfa vredi 2000-2500.
Prvi put da polovan deo tražim da ugradim u auto. Ali nelogično je dati skoro 500e a alfa vredi 2000-2500.
- passenger
Repariraj 300 eura, miran si dok je auto kod tebe.