Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Je*e im se bas, pogotovu kad idu na intervenciju.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Ps ne sme tako. Jebe se i meni gde on ide
Naravno, glume mafijase...mada veliki broj i jesu krimosi.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Na crveno ne sme niko da prodje po zakonu. U praksi kada je hitno prolazi se, ali mora i zvucna i svetlosna signalizacija i usporis pred raskrsnicu, malo promenis zvuk sirene da lepo cuju svi pa tek kad je bezbedno prodjes 

- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Vatrogasci prolaz redovno na crveno i to opravdavam. Uvek uspore pred raskrsnicu da ih ljudi skontaju i onda prodju.
Sent from my Tapatalk using Alcatel One Touch Idol
Sent from my Tapatalk using Alcatel One Touch Idol
Za vatrogasce i hitnu svi imamo razumevanja, ali oni to rade na sopstveni rizik.
Ako je ono juče sa sanitetom u Batutovoj bilo prolazak kroz crveno vozača neće oprati ni Dunav ni Sava.
Ako je ono juče sa sanitetom u Batutovoj bilo prolazak kroz crveno vozača neće oprati ni Dunav ni Sava.
Možda sam i pisao,dugar mi radi kao vozač u hitnoj i kaže kolega vozio za ns pacijenta,jurio i u nekom momentu krenu panduri da ih zaustavljaju. Pošto je bilo baš gusto za pacijenta,dr.u kolima kazao teraj a ovaj panduru pokazao prstom no-no u fazonu ne stajemo i nastavio dalje. U povratku ih panduri sačekali i baš iznapušavali a i nadležnima u hitnoj je i zvanično skrenuta pažnja da pripaze kako im se vozači ponašaju.
t
t
Haha, smesno, da panduri opominju hitnu za ponasanje.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- Kabe
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 05:47
- Garaža: Japanska vozila
Moja devojka je radila u hitnoj u NS. Kamenica - NS i ostali lokaliteti nekoliko meseci. Kaze da su vozaci maksimalno korektni i odgovorni. Toliko su korektni da tokom kasnih vecernjih casova i tokom noci kada imaju urgentne slucajeve ne aktiviraju zvucnu signalizaciju kako ne bi uzbunjivali gradjane i njihov mir. Pale samo svetlosnu. To pije vodu posto su u tim trenucima guzve male, ali u spicu, sirena i kompletna signalizacija je itekako potrebna.dunx81 napisao:Možda sam i pisao,dugar mi radi kao vozač u hitnoj i kaže kolega vozio za ns pacijenta,jurio i u nekom momentu krenu panduri da ih zaustavljaju. Pošto je bilo baš gusto za pacijenta,dr.u kolima kazao teraj a ovaj panduru pokazao prstom no-no u fazonu ne stajemo i nastavio dalje. U povratku ih panduri sačekali i baš iznapušavali a i nadležnima u hitnoj je i zvanično skrenuta pažnja da pripaze kako im se vozači ponašaju.
t
Mislim da svi drugi sem hitne pomoci u mnogo vecoj meri zloupotrebljavaju signalizaciju i da je hitna poslednja kod koja treba da se "napusava".
Naravno, i sami znate u kakvoj BLINKER drzavi zivimo, pa je dobro sto neki nemaju i na motorciklima nedozvoljenu signalizaciju.
Ja bih uveo da je obavezna zvucna+svetlosna kad se radi intervencija jer je sigurno bezbednije da ih cujes iz daljine nego da pale pred raskrsnicu.
Drugo sproveo bih nabavku sirena i rotacija jer ovo sto je sad u upotrebi je ispod svakog nivoa, pogotovo rotaciona svetla.
Drugo sproveo bih nabavku sirena i rotacija jer ovo sto je sad u upotrebi je ispod svakog nivoa, pogotovo rotaciona svetla.
Pitao ga ja šta im znači kad voze pod rotacijom bez sirene pošto sam ih često viđao na putu zr-ns. Kaže kad npr.ostavi pacijenta u ns onda žuri za zr jer ima posla a manjak je vozila il tako neki razlog u fazonu hitno je al ne jako.
t
t
- Kabe
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 05:47
- Garaža: Japanska vozila
Ako je tako da nema vozila, strasno...
Inace u HP postoje uvek "letece" patrole, koje su na terenu (na polozaju). Jedna uvek mora da bude slobodna, da bi preuzela neki urgentan slucaj kako ne bi druge bile zauzete (pitanje zivota i smrti). Takodje, slucajevi prilikom pozivanja HP se rangiraju po tezini (postoji nekoliko kategorija).
Sva vozila imaju GPS te dispicari u svakom trenutku znaju njihovu lokaciju i na osnovu toga se reaguje.
Inace, bese da i vozaci kao i lekari imaju benificiran radni staz. Rade u smeni vezano tonu sati dan - noc pa imaju posle toga odmor...
Inace u HP postoje uvek "letece" patrole, koje su na terenu (na polozaju). Jedna uvek mora da bude slobodna, da bi preuzela neki urgentan slucaj kako ne bi druge bile zauzete (pitanje zivota i smrti). Takodje, slucajevi prilikom pozivanja HP se rangiraju po tezini (postoji nekoliko kategorija).
Sva vozila imaju GPS te dispicari u svakom trenutku znaju njihovu lokaciju i na osnovu toga se reaguje.
Inace, bese da i vozaci kao i lekari imaju benificiran radni staz. Rade u smeni vezano tonu sati dan - noc pa imaju posle toga odmor...
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Radi se dan, onda sutradan noć pa 3 dana slobodno. Ne znam kako ko radi, ali ako mene pitate poprilično komforno.
Što se poziva tiče postoje crveni i žuti, jasno je koji je hitniji
Po gradu imaju bazne stanice (npr. na uglu Cvijićeve i Starine Novaka), a ima ih u samoj centrali kod Mostara.
P.s. Ovo važi za Bg, po drugim mestima zavisno od rasporeda/organizacije stvarno može biti knap sa vozilima
Što se poziva tiče postoje crveni i žuti, jasno je koji je hitniji

Po gradu imaju bazne stanice (npr. na uglu Cvijićeve i Starine Novaka), a ima ih u samoj centrali kod Mostara.
P.s. Ovo važi za Bg, po drugim mestima zavisno od rasporeda/organizacije stvarno može biti knap sa vozilima
Jeste komforno, 2 dana rade (12h) pa 3 ne rade. A imaju i krevet kad nema posla da spavaju kako bi uvek bili odmorni za vožnju.
Jedino što je pata cca 25.000din.
Jedino što je pata cca 25.000din.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Mislio sam na radno vreme, a plata jbg...
Jeste da imaju uslove za odmor, ali je vozačima tu malo nezgodnije jer mora odmah da se razbudi, lekar i tehničar imaju više fore da se razbude
Jeste da imaju uslove za odmor, ali je vozačima tu malo nezgodnije jer mora odmah da se razbudi, lekar i tehničar imaju više fore da se razbude