Ja sam poslednja 3 auta tako kupio od istog drugara
Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...
Re: Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...
Slazem se za kupovinu kola od poznanika, drugara itd ako znaš da je isti odgovoran po pitanju odrzavanja i voznje. Bilo stariji auto ili mladji,pogotovo ako je kupljen nov u Srb.
. Prvo sam 2019 uzeo Nissan Almeru 2004 god. sa nekih 110000km koja je kupljena nova u Srb.Vozio je godinu ipo dana otprilike i dao matorom, jos uvek je vozi, ima nekih 155k na satu, bez ikakvih velikih problema. Onda 2021 sam uzeo Nissan Primeru P11 1997god. isto kupljenu novu u Srb. Prvih 6 ili 7 servisa isti drugar je radio na njoj dok je radio u ovlašćenom servisu
trenutno sluzi kao neki projekat auto,na satu oko 150k. I u januaru 2024 uzeo Juke Nismo Rs 2015 god. kupljen nov u Srb. trenutno ima nekih 103k.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Kad imaš drugara koji radi u ovlašćenom onda ne menjaš brend.
Prvi moj auto otkupio od tadašnje firme, znam ko ga je vozio, sve uredno. Prezadovoljan bio ali auto otišao da bi se isplatio stan.
Drugi auto kupio od poznanika. Auto bio iz uvoza, ali znam čoveka, plus otišao sa još dvojicom drugara i celog ga pretresli. Ostala je nepoznanica koja je prava kilometraža ali auto u dobrom stanju, uzeo i nisam se pokajao.
Treći auto kupio od drugara. I moj prethodni prodao drugaru. Isto mu dao na par dana da koristi i on sam pitao da kupi.
Sad za četvrti ne znam šta će biti.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Prvi moj auto otkupio od tadašnje firme, znam ko ga je vozio, sve uredno. Prezadovoljan bio ali auto otišao da bi se isplatio stan.
Drugi auto kupio od poznanika. Auto bio iz uvoza, ali znam čoveka, plus otišao sa još dvojicom drugara i celog ga pretresli. Ostala je nepoznanica koja je prava kilometraža ali auto u dobrom stanju, uzeo i nisam se pokajao.
Treći auto kupio od drugara. I moj prethodni prodao drugaru. Isto mu dao na par dana da koristi i on sam pitao da kupi.
Sad za četvrti ne znam šta će biti.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
Apropo price o CV-u, drugar uvezao neki auto i na CV mu izasla samo 2 servisa u prvih 60ak k km ali je izaslo da je auto imao 2 stete od toga jedna steta je kostala 16-18k evra pre 8 ili 9 godina sto je prosto neverovatno jer taj auto tih godina nije vredeo ni 15k eura pa ko lud onda moze da plati toliko da se auto popravi, sve i da je to procenjena cifra stete a ne stvarna ulozena opet ne moze da bude razlika ne znam kolika tipa da je stvarna steta bila duplo manja tipa 8 soma uloziti u auto koji vredi 14-15???
Ono sto on zna i sto mu je receno a i sam video da je ostecenje bilo na prednjem krilu, gradsko cukanje i ono je zamenjeno novim i ta steta se uklapa u jednu od dve koje je CV pokazao jer je ta steta iznosila oko 1000e sto je ok na zapadu da krilo i farbanje istog i mozda jos nesto usput kosta toliko ali ovo drugo mi nije realno, covek je inace mehanicar i auto je pregledao detaljno kad ga je uzeo i na dizalici i ovako i kaze da se apsolutno ne vidi da je ista sem tog krila radjeno na auto a auto je kao nov, niti se vidi da je farban igde sem na tom krilu i usprican je valjda branik u istom tom zahvatu.
Ono sto on zna i sto mu je receno a i sam video da je ostecenje bilo na prednjem krilu, gradsko cukanje i ono je zamenjeno novim i ta steta se uklapa u jednu od dve koje je CV pokazao jer je ta steta iznosila oko 1000e sto je ok na zapadu da krilo i farbanje istog i mozda jos nesto usput kosta toliko ali ovo drugo mi nije realno, covek je inace mehanicar i auto je pregledao detaljno kad ga je uzeo i na dizalici i ovako i kaze da se apsolutno ne vidi da je ista sem tog krila radjeno na auto a auto je kao nov, niti se vidi da je farban igde sem na tom krilu i usprican je valjda branik u istom tom zahvatu.
Ma to se frljaju sa ciframa samo tako...
To što si opisao kao "popravku havarije po ceni" na zapadu se često rešava tako što se krilo ne popravlja pogotovu ako je prednje nego se uzme gotovo od reciklera kao polovni deo. Već ofarbano u boji auta je često dostupno i onda se samo monterski odšrafi staro i zašrafi drugo.
Ispolira i to je to.
Pre neki dan gledam na TVu procenu oko limarije/ plastikarije i farbanja.
Autu ništa apsolutno ne fali, nije ni potrebno ništa da se radi ali ajde kao da se sredi estetika pre prodaje.
Auto jedno 15tak godina, dakle moralo je biti ožiljaka iz upotrebe.
I onako, pogledali ovlaš za 20tak sekundi i kreće cenkanje oko radova.
Prva ponuda je kao oko 3,500 evra, treba možda pola kile farbe, ono priprema i tako to.
Sve u svemu pola dana posla, ajde neka je i ceo dan.
Uvrh glave 300-500 evra, tamo u Nemačkoj.
I nakon cenkanja našli se na nešto ispod hiljadu, ali da odradi još i detaljisanje, pranje unutrašnjosti i tako estetski ceo auto da pretrese/ ispolira gde treba.
Poenta je da se bez ikakve potrebe izmišljaju troškovi kao da je neka havarija a ono ništa, udubljenje, zagrebano, oljušten boja branika, izbledelo od Sunca i tako te sitne stvari koje realno ni ne primeti većina/ ne bavi se takvim sredjivanjem auta koje se vozi svakodnevno.
I onda CV ili tako neka agencija /šta li je već/ odvali neku cifru procene koja se ko zna odakle i pojavila.
CV ne daje izvor podataka koliko znam, niti ikakvu garanciju da su podaci tačni.
Ono može da bidne ali ne mora u tom izveštaju da bude povezano sa realnim stanjem....
CV se toliko raširio sa sponzorisanjem da to prosto bode oči, tu nešto ne štima rekao bih sa tako agresivnom kampanjom nastupanja.
Videćemo kroz neko vreme da li će opstati, ne verujem.
To što si opisao kao "popravku havarije po ceni" na zapadu se često rešava tako što se krilo ne popravlja pogotovu ako je prednje nego se uzme gotovo od reciklera kao polovni deo. Već ofarbano u boji auta je često dostupno i onda se samo monterski odšrafi staro i zašrafi drugo.
Ispolira i to je to.
Pre neki dan gledam na TVu procenu oko limarije/ plastikarije i farbanja.
Autu ništa apsolutno ne fali, nije ni potrebno ništa da se radi ali ajde kao da se sredi estetika pre prodaje.
Auto jedno 15tak godina, dakle moralo je biti ožiljaka iz upotrebe.
I onako, pogledali ovlaš za 20tak sekundi i kreće cenkanje oko radova.
Prva ponuda je kao oko 3,500 evra, treba možda pola kile farbe, ono priprema i tako to.
Sve u svemu pola dana posla, ajde neka je i ceo dan.
Uvrh glave 300-500 evra, tamo u Nemačkoj.
I nakon cenkanja našli se na nešto ispod hiljadu, ali da odradi još i detaljisanje, pranje unutrašnjosti i tako estetski ceo auto da pretrese/ ispolira gde treba.
Poenta je da se bez ikakve potrebe izmišljaju troškovi kao da je neka havarija a ono ništa, udubljenje, zagrebano, oljušten boja branika, izbledelo od Sunca i tako te sitne stvari koje realno ni ne primeti većina/ ne bavi se takvim sredjivanjem auta koje se vozi svakodnevno.
I onda CV ili tako neka agencija /šta li je već/ odvali neku cifru procene koja se ko zna odakle i pojavila.
CV ne daje izvor podataka koliko znam, niti ikakvu garanciju da su podaci tačni.
Ono može da bidne ali ne mora u tom izveštaju da bude povezano sa realnim stanjem....
CV se toliko raširio sa sponzorisanjem da to prosto bode oči, tu nešto ne štima rekao bih sa tako agresivnom kampanjom nastupanja.
Videćemo kroz neko vreme da li će opstati, ne verujem.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Nema šta da ti bude neverovatno, tako je to u Nemačkoj.OMP napisao: 20 Okt 2024, 15:11 je izaslo da je auto imao 2 stete od toga jedna steta je kostala 16-18k evra pre 8 ili 9 godina sto je prosto neverovatno jer taj auto tih godina nije vredeo ni 15k eura pa ko lud onda moze da plati toliko da se auto popravi, sve i da je to procenjena cifra stete a ne stvarna ulozena opet ne moze da bude razlika ne znam kolika tipa da je stvarna steta bila duplo manja tipa 8 soma uloziti u auto koji vredi 14-15???
Ja lično sam od osiguranja naplatio 2.400e za oštećenje koje je sređeno poliranjem na dvoja vrata, oštećenje bilo baš malo, na autu tada starom 12 godina ( Lancia Delta ) koji je plaćen 3.500 evra par meseci pre "udesa".
Drugara očeše žena na raskrsnici, Audi A6 C6 2008. godište, plaćen 8.000e. Oštećena oboja vrata, prednje i zadnje krilo i auto je bio u voznom stanju i tako oteran u Srbiju i sve je sređeno za 800 evra. Naplaćena šteta od osiguranja, nešto ispod 10.000 evra.
Poenta je da imaš dobrog procenitelja i advokata. Ne kažu za džabe u DE : ih što me neko ne zakači/udari

I još jedna stvar, oba auta su imala polu kasko sa učešćem 150 e u šteti, mada ništa nije naplaćeno jer niko od nas nije bio kriv.
Tako da kod novog auta može da bude da je samo branik zamenjen a cifra bude 5.000+ evra
U cenu svega ulazi npr. ako je procenjeno vreme radova 5 dana, za tih 5 dana ti osiguranje rentakar placa, tako se i to računa.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Iz mog ne tako malog iskustva, najbolje kupiti uvozni auto da ga neki nas nije vozio. Bio i brat.
Vecina tih kupovina od poznatih, iz Srb a da su kao provereni km, je bila losa. Pretplaceno, ulozeno dosta posle kupovine. Ja se ne secam kada sam kupio registrovan automobil i pokusavam to da izbegnem i ne gresim.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Vecina tih kupovina od poznatih, iz Srb a da su kao provereni km, je bila losa. Pretplaceno, ulozeno dosta posle kupovine. Ja se ne secam kada sam kupio registrovan automobil i pokusavam to da izbegnem i ne gresim.
- AleksandarAca
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
- Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance
+1
Apsolutno se slazem sa gore navedenim.
Apsolutno se slazem sa gore navedenim.
Razumem ja da se vise naplati od osiguranja ali zasto onda za ovu drugu stetu gde je krilo menjano nije naplacano 5000e nego 1000 ili 1500 ne znam koliko bese mi rekao, i kod nas se vise para uzme od osiguranja pogotovo ako se racunaju sve novi delovi a mnogo toga resis peglanjem, zamenom polovnim i sl. pa te kosta manje ali opet mi ne ide u glavu 18k eura jer bi to trebalo da ispadne da je auto bio razvaljen i totalka jer je u tom memonetu vrednost tog auta bila manja od procenjene stete a kaze da apsolutno nista se ne vidi na autu da je ikad radjeno i menjano sem tog krila koje je ocigledno i po samom kvalitetu farbanja i ovako iznutra kad je gledao vidi se da su srafovi skidani. Opet kazem covek je mehanicar i teska picajzla za te detalje pa je pregledao auto detaljno i pre nego je saznao za taj CV izvestaj a onda jos jednom da se uveri, znaci svi ti segmenti koji su obelezeni u CV izvestaju sem krila nista drugo se ne vidi. Inace koliko je bio zainteresovan da sazna detalje kontaktirao je prodavca švabu od kog je kupio auto, taj lik je drugi vlasnik i vozio je auto nekoliko godina, kaze da on nije imao nikakve udese i da za to moze da garantuje, da mu je ta cifra od 18k eura nemoguca jer se takva kola tamo ne popravljaju kaze to ide na otpad ako je tolka steta ali zna da je prethodni vlasnik menjao krilo zbog nekog manjeg cukanja i to mu je taj rekao prilikom kupovine pre xx godina.
http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... and-scenic
Jedno upozorenje za ovaj auto, auto ima 273.000km
Jedno upozorenje za ovaj auto, auto ima 273.000km
- AleksandarAca
Gledao si auto ili...?
Bio jutros da ga kupim, covek garantovao da je kilometraza prava, proverim na car vertical 09.2018 imao 170.000, odvezemo ga na dijagnostiku 273.000
- AleksandarAca
Mala je verovatnoca da je neko njega presao i da nije znao. Obicno su automobili iz FR sa licitacija, uvezeni za nase trziste, prilikom uvoza na oko 180k km, jer tu su cenovno konkurentni. Automobili sa nizom kilometrazom su drasticno skuplji, samim tim i neisplativi za prodaju ovde.
Ako nije vraćen dok je bio kod njega, ili ga on lično vraćao onda je lako moguće da su i njega prevarili i da stvarno nije znao.
Sent using Tapatalk
Sent using Tapatalk
Rekao je da ga je kupio sa 100k 2019 januara, to mi je i pokazao, za to verujem da i nije znao ali je kod njega vracena jos jednom. I plus ima tackice od grada za koje nije ni rekao a zapucao sam 400km
Da je auto dobar ja ga ne bih odbio sa tom km, nije to uopste velika km a bar znas sta vozis ionako je mnogo kola sa vracenom i mogo vecom km, za neka mozda i ne saznas a kupis. Nego kako se preko dijagnostike vidi km, to vrv originalna reno dijagnostika posto znam da se kod fiat grupacije recimo moze videti ali ne i za druga vozila.