Alfa Romeo Giulia

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Re: Alfa Romeo Giulia

Post od starac vujadin »

Ne nadaj se. Danas je lep dan, i nemam nameru da se naganjam na forumu s bilo kime. Ako bude dalje komentarisao odgovoriću mu kada budem imao vremena.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Nisam bio pospan, a Rocku si odgovorio samo prvom recenicom, posle si komentarisao celu temu, u kojoj sam ja najvise pisao za gume i prvi ih spomenuo, kao i sve ostalo o cemu pricas u trecem licu.

Post ti je sa najvise izjava okrenut ka mom pisanju ovde i to je jasno kao dan, a za razliku od tebe, ja uzmem i tebi odgovorim, a ne pricam "sada se izmislja da su gume nebitne, neki rade ovo i ono...zasto se ignorisu cinjenice, pricali ste ovo i ono, itd".

Meni je bitnije da skapiram zasto je Alfa postavila takav rezultat i jos Nidza kaze da je najudobnija u klasi, bole me uvo na kraju da se nesto devalvira, samo trebamo biti realni.
Satro hoces ozbiljno da pricas, a onda trazis da ti objasnim sta je blokada motora...odgovoricu ti samo jedno: Jos jedna prednost Giulie na stazi.
Vi ste satro neutralni i objektivni, te stalno prozivate "germanizovane" fanove, a sada se pravite blesavi i cinjenice koje najvise znace za vreme na Nurburgringu, najzahtevnijoj stazi od 20km na svetu, se zanemaruju, jer ne idu u prilog marci za koju ste vi "ravnodusni".

Corsa ima smesu i sare semislik gume, sto je cini semislik gumom, tu se prica zavrsava o tome da li je ista semislik guma. To sto su pokusali da poprave ponasanje po mokrom dodavajuci kanale za odvod gume, ne cini je nista manje poluslik.
Da li ima agresivnijih, mozda ima, ali definitivno je ova minimum jednu klasu iznad SC5, pogotovo specijalno razvijana bas za taj auto.
Da, citao sam review i jako je losa po mokrom, pogotovo za aquaplaning.

Nista sto sam ja napisao, a da nije drugacije naznaceno, nije pretpostavka, vec je svaka izjava cinjenica.

Ne, samo na Garaza forumu mogu ljudi da se nazivaju autoljubiteljima, a onda da ne ulaze u tehnicke detalje neke voznje i da ne priznaju cinjenice koje su im pred ocima, jer se loze na odredjenu marku.

Da, M4 GTS je konkurent Giuliji...koliko i pomenuta Panamera.

Za kiselo grozdje si opet generalno rekao, sto znaci da je upuceno svima koji dovode u pitanje rezultat Alfe, kao i za kladjenje, prestani pisati i praviti se blesav kao da pricas sa autenticnom decom.

Nista se ja nisam nalozio za vozaca, pogledaj temu i videces da to nije samo moje misljenje, vec je realno da ima muda do poda i da ga konstantno vozi na ivici.

Ja bih rekao da si ti ovde taj koji je pospan vec duze vreme, jer sam ti vise puta rekao, ko te jednom izvali i tvoj nacin komunikacije koji je u isto vreme satro ozbiljan i podjebavacki, ne pada vise na to.

Sto se bola tice, da, jako me boli. Uzeo sam da odgovaram kada sam dosao kuci i seo za kompjuter, mislim da si ti prvi sada koji je u nedostatku argumenata pomenuo kada neko pise post...
I po ko zna koji put: nigde nisam napisao da Alfa nije najbrza u svojoj klasi.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Potcenjuješ fabriku i automobil koji je za ove stvari kao riba u vodi. Predlažem da ti demonstriram na jednom starom, sporom, teškom i inferiornom automobilu par stvari i sve će leći na svoje mesto.

Tapatalk
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Moze, kada ga vratis na fabricku visinu i fabricko ogibljenje :)
Nista ja ne potcenjujem, vise je problem sto vama smeta svaka negativna stvar koja se kaze.
Nigde nisam ni na sekund doveo u pitanje da je Giulia qv najbrza u klasi, i ako vujadin hoce da to tako izgleda.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Xepoj87 napisao:Meni je bitnije da skapiram zasto je Alfa postavila takav rezultat ...

Iz aviona se vidi da su se iz sve snage potrudili da postignu ovaj rezultat, pa čak i kežual stav vozača po pitanju bezbednosne opreme ima marketinšku notu. Ono kao, to se u Alfi postiže usput i bez frke. Poklapanje sa terminom puštanja u prodaju QF-automatik sve kaže.

Ponavljam, skidam kapu za uspeh, pa makar i da su negde malo uštinuli - onako žabarski :)
Poslednja izmena od Velja u 11 Sep 2016, 12:45, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Interesannto je kako se trpaju klasu sa Panamerom po pitanju vremena a M4 GTS se ne uzima u razmatranje, on je druga klasa pa njegovih 7:27 kao da ne postoje... (jeste on prica za sebe ali ni Panamera nema dodirnih tacaka).

https://youtu.be/I6VrhW6J4Bs

Svakako fantastican uspeh za Alfu, dobro je da malo rasplamsaju borbu, ovakve stvari nuzno izazivaju reakciju konkurencije i napredak. Bas me zanimaju cifre o broju prodatih QF u narednom periodu.
Bacite pogled na 1:50, kad ga tad nije izgubio.

https://youtu.be/KwIFT3tLhfA
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Mali OT... Moj laički utisak da je na gornjem klipu BMW neuporedivo elegantnije provezen Ringom od QV. :cool!:

Sent from mTalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Elegantnije? 'ebemu miša, došli su na trkačku stazu, a ne u operu.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

A koliko kg manje ima M4 GTS od M4?
Boringly average, but also perfect for school run mums
ROCK
Reactions:
Pridružio se: 17 Apr 2015, 23:08
Garaža: BMW F30 328i

Post od ROCK »

Hocu da napomenem po 3-ci ili 4-ti put da je QV najbrza u svojoj klasi ali sam osporio vreme koje je na nivou Porshe turba, R8 V10 ili slicnih super automobila koja su klasa iznad QV, M4, C63...
Kad isto ili slicno vreme odveze neki nezavistan auto novinar koji obicno testiraju ova priznata vremena na ringu sa fabrickim autom bez ikakvih dodatnnih podesavanja sa normalnim a ne polu i slik gumama onda priznajem i skidam kapu. Moze i pice za ceo forum da se iskupim sto sam bio skeptik :)
Da li ovako natrimovana QV stvarno moze biti najudobnijanu klasi? Ako se pod udobnoscu podrazumeva skakutanje onda postujem.
Sve je ovo marketing da bi se ljubitelji nalozili i kupili Djuliju pre nego nekog konkurenta iz premijum trojke.
Malo treba biti realan a ne zivetu u svetu kakvom ti neko servira i verovati u sve.
Jos jednom svaka cast na tom extra vremenu pa makar uz pomoc sitnih trikova da senpodigne popularnost :)
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Slažem se da je tu puno marketinga. Kao i na snimku M4 GTS.
Snimak sa vetrobrana, zvuk utišan, glas smiren, ko da komentariše sahranu, a vozač u full trkačkoj opremi, u uglu kadra. Skoro neprimetan. Sterilno.
Nasuprot Alfi, gde se čuje motor do daske. Vozač na sebi samo kacigu nosi, a kamera zaglavljena izmedju sedišta. Kladim se da bi italijanski kometator vrištao za vreme kruga, kao da prenosi finale fudbalskog prvenstva.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Odličan posao, prava poruka kupcima i rukavica u lice konkurentima. Alfa je ponovo tu i očigledno nema predaje, iako je izgledalo tako do pre godinu dana.

Tapatalk
ROCK
Reactions:
Pridružio se: 17 Apr 2015, 23:08
Garaža: BMW F30 328i

Post od ROCK »

Ji 4Tze napisao:A koliko kg manje ima M4 GTS od M4?
Mislim da je GTS 1510kg a M4 1590kg koliko videh u specifikacijama
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

nidza napisao:Odličan posao, prava poruka kupcima i rukavica u lice konkurentima. Alfa je ponovo tu i očigledno nema predaje, iako je izgledalo tako do pre godinu dana.
Ma da, evo svi trce da je pazare... :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Vec 3 komada na ovom forumu narucena, cak i nidza uzima Skodu...
Odgovori