Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Vazduhoplovi

Post od methane.master »

BAJKER napisao:
Pa samo treba slusati sta nam njegov brat prica, bice tu i fabrika cipova, kosmodrom, mega giga projekti grada na vodi, verovatno ce Beograd biti Dubaji u malom, fali ce nama aerodromskih pista verujte :mrgreen:
Samo da umesto aerodroma ne tavršumo sa piksmenom "Jad i Čemerno" ko u onom skeču iz Top liste nadrealista. :kezo:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Zadnji put kad sam leteo sa NT primetio sam da terminale nisu ni pokusali da izmalterisu ili nesto. Ne ne, go siporex baco, vulgaris. Za sve pare. :Ccc:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
AcaDorcol
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2013, 06:38

Post od AcaDorcol »

U nedavno donetim i ozakonjenim izmenama i dopunama GUP-a (Generalni plan Beograda 2021. (Faza 2) - [saobracaj]) jasno se (plavom bojom) vidi ukupan gabarit i orjentacija.

http://mapa.urbel.com/silverlight/gp/?src=saobracaj

Kreza je uredio i pruga da mu ide preko imanja :cekic: (uvelicati mapu radi detalja)
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Nema od te piste nista.

Evo jednog simpaticnog klipa sa You Tube (mada je svojevrsna reklama, ali OK)

http://www.youtube.com/watch?v=L1NiTP8915E
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

Plate u Kontroli letenja do 5.000€

Beograd -- U Kontroli letenja Srbije i Crne Gore 900 zaposlenih u proseku zarađuje oko 2.500 evra, dok instruktori sa radarskom dozvolom zarađuju i do 5.000 evra.

Nikola Stankov, predsednik Upravnog odbora Kontrole, kaže da su to manje plate nego što su plate kontrolora u Francuskoj ili Švajcarskoj.

"Treba imati u vidu i da Evropi nedostaje oko 4.000 kontrolora. Zato našim kontrolorima letenja, čije školovanje košta oko 80.000 evra, moramo da pružimo standard koji njihove kolege imaju, inače bi otišli tamo da rade", kaže on

Ukupan broj preleta 2003. godine bio je oko 230.000 aviona, 2011. smo imali 550.000. A prosečna cena po preletu je 130 evra. "Tako smo za osam godina imovinu naše firme sa 23 miliona evra uspeli da povećamo sedam puta, a vrednost devet puta", kaže direktor Kontrole letenja.

Govoreći o radu Kontrole letenja, Stankov kaže da ta kompanija ostvaruje prihod od oko 90 miliona evra godišnje i direktno ili indirektno u budžet uplati oko 30 odsto.

"Sa modernizacijom u koju je uloženo oko 90 miliona evra napravili smo jedan od najsavremenijih sistema kontrole letenja u svetu. Pokrivamo teritorije Srbije, Crne Gore, deo BiH i deo međunarodnih voda južnog Jadrana", navodi on.

Kontrola letenja je preuzela i pilotsku akademiju u Vršcu od Jata, a Stankov kaže da je u planu kupovina osam novih aviona na kojima će se "piloti školovati na avionima sa avionikom koja je savremena kao u 'boingu 737' ili 'erbasu'“.

On objašnjava da je "cena školovanja do profesionalne pilotske dozvole 40.000 evra, što je niže nego u Evropi. Plan nam je da sa bankama, za studente iz Srbije, napravimo posebnu kreditnu liniju sa povoljnim kamatama i grejs periodom otplate dok traje školovanje. Zašto ne podržati projekat školovanja pilota kada se zna da će do 2020. u svetu faliti negde oko 200.000 pilota".

http://www.b92.net/mobilni/biz/588511
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Da, da, od roditelja mojih koji su jedno vreme radili u kontroli leta u Mostaru su neke kolege presle u BG. Secam se da je jedna koleginica njihova pre nekoliko godina imala oko 5k platu.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Cemu vest iz marta 2012? Nije valjda da je lobiranje za smenu neposlusnog direktora toliko dobro da cak i ovaj forum zakaci.
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Situacija iz marta 2012 verovatno je nepromenjena decembra 2013?

Ja mislim da je to u redu. Ljudi rade odgovoran posao i treba ih platiti.

Sva sreca pa samo u Svajcarskoj i Francuskoj imaju vece plate, inace bi zaposleni odmah zapalili... Trebaju da imaju najvise u Evropi, da ne odu nigde.

Ako za skolovanje kontrolora treba 80K evra, a pilota (sofera) 40K evra, onda je ovde neko lud ili ne govori istinu?
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Sva sreca pa samo u Svajcarskoj i Francuskoj imaju vece plate, inace bi zaposleni odmah zapalili... Trebaju da imaju najvise u Evropi, da ne odu nigde.
Cemu ove neistine? Kanda neka netrpeljivost izmedju sofera i kontrolora(sigurno i vi imate naziv za njih)?
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Nikakav naziv ne postoji za kontrolore, pogotovo ne posprdan kakav ti odavno na ovom forumu koristis za pilote.

A gde su neistine?
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

To izgleda zbog ove brave sto je PPV polomio kad su mu iz SMATSA-e trazili dozvolu za 13. platu?
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
ftj
Reactions:

Post od ftj »

zuzazu napisao:Nikakav naziv ne postoji za kontrolore, pogotovo ne posprdan kakav ti odavno na ovom forumu koristis za pilote.

A gde su neistine?
Ja taj naziv ne koristim, vec ga upotrebih jednom i to kao reakciju na tvoje neverovatno nadobudne stavove a to kako si ti to primio upravo i govori o toj nadobudnosti.

Neistinit je naravno citirani pasus.
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Ja bih bio sretan kada bi ti ovde ucestvovao aktivno u vazduhoplovnim temama. Ne moras se stideti, niko se pametan nije rodio. Ni ja a cak ni ti.

Napisi nesto. Postuj neki link. Pametno ili odvali. Nije bitno.

Ali si pogresio ako posecujes ovaj podforum da bi delio packe, ili objasnjavao ko je nadobudan ili ne.

Ako imas neki problem po pitanju mog pisanja, obrati se moderatoru i ukazi na povredu pravila foruma.

Pasus koji si izvukao je upravo ono sto je g-din Direktor i rekao - moraju da daju dobre plate da im ne odu ljudi. Direktor, a ne ja, kaze da samo vece plate imaju u F i CH. Ja ne gledam u tudji budjelar, pa me ne zanima...
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Kolko ja vidim u članku on ne kaže da samo te dve zemlje imaju veće plate nego su te dve zemlje navedene kao primer a tvoj komentar je ciničan prema kontrolorima. Nismo baš toliko mali...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

kvcali napisao:Zato našim kontrolorima letenja, čije školovanje košta oko 80.000 evra, moramo da pružimo standard koji njihove kolege imaju, inače bi otišli tamo da rade
A mogu i da ih obavezu ugovorom na 10ak godina ;)
Kao da su samo kontrolori problem u Srbiji pa jedino njima treba obezbediti zapadnoevropski standard :ccc:
Doktori neka rade za 500e...ko ih hebe kad su glupi.
Odgovori