Letnje gume

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Re: Letnje gume

Post od McGruja »

Oni su full Dunlop, tu nema razmišljanja
Korisnikov avatar
Raki_Audi
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2014, 20:24

Post od Raki_Audi »

Ivice Pogledaj i goodyear
Uvek je bila jako tiha i udobna guma
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

McGruja napisao:Oni su full Dunlop, tu nema razmišljanja

:plusone:

:D
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema

Post od TheWickerMan »

Uroš S. napisao:Wikleru, sad vidim post. Ja sam uzeo Intensu HP pre dva meseca, sjajna guma, tiha u dobro drži, mislim da ne treba da razmišljaš o Tigru, loše se balansira nova, brzo se uplastiči, bar su tako meni govorili. Imao istu Savu i na službenoj Oktaviji TDI, isti utisak. Dosta tiha i dobra na mokrom.

P8 Lite TT
Sad gledam, Intensa HP u dimenziji 205/55 R16 je 6200 dinara. Cena super. Taman do proleća da se skupi keš i uzmu 4 nove, hvala :thumbup:
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ja sam za 20k resio 4 tocka sa balansiranjem i montazom. 195 50 15

P8 Lite TT
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Znam da svako ima neku svoju racunicu na sta ce da potrosi pare, ali ako imas para za auto, reg, servis, GORIVO... Ne mogu da verujem da je problem izdvojiti malo više para i ići na premium gume.

Standardne dimenzije do 16'' razlika izmedju Tigra i premiuma je 70e, a te gume se voze 4-5 godina. Pritom sada je i gume moguće kupiti na x rata.

Saobraćaj je nepredvidiv i svako od nas bi voleo da nikad ne oseti "bezbednosne" prednosti premium gume, ali bolje je imati rezervu...
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Aha vazi, aj pogledaj pa mi javi razliku za 4 obicne 205 45 16, 195 55 15 i premium. Drugo, da stavim 400€ guma na auto od 1500 ne pada mi na pamet. Treba pola auta da dam na dva seta guma. Treće, to mi je igračka, ne auto.

P8 Lite TT
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Markoni napisao:Ja uzeh Hankook za Alteu. Jedino zbog cega sam se smorio je sto nova sara ima 7mm. Zakidaju bezveze.
Hankook se i brzo troši. Prijatelj sa Pug 5008 ih oćelavio za 2 sezone.

Uroš S. napisao:Wikleru, sad vidim post. Ja sam uzeo Intensu HP pre dva meseca, sjajna guma, tiha u dobro drži, mislim da ne treba da razmišljaš o Tigru, loše se balansira nova, brzo se uplastiči, bar su tako meni govorili. Imao istu Savu i na službenoj Oktaviji TDI, isti utisak. Dosta tiha i dobra na mokrom.
Za Savu kažu da kako se troši postaje sve bučnija.

Na kraju se dođe do onog čuvenog "koliko para toliko muzike".
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Sta znaci 2 sezone? 10.000km ili 40.000km?
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Heinz napisao:Na kraju se dođe do onog čuvenog "koliko para toliko muzike".

Uvek bilo i uvek će biti.

Jeftinije gume ima smisla kupovati samo ako je se planira skora prodaja auta.
nixa
Reactions:

Post od nixa »

Uroš S. napisao:Aha vazi, aj pogledaj pa mi javi razliku za 4 obicne 205 45 16, 195 55 15 i premium. Drugo, da stavim 400€ guma na auto od 1500 ne pada mi na pamet. Treba pola auta da dam na dva seta guma. Treće, to mi je igračka, ne auto.

P8 Lite TT
Prvo kupis auto koji ima 195-65-15 / 205-55-16 i razlika u ceni guma nije velika ;-)
Drugo, auto nije igracka.
Trece - ako neces da das pola auta u gume, zasto hoces da das celog u rezervoar za godinu/dve?

Srbija rodjaci - samo neka se kotrlja. Za mene vazi pravilo da ako guma nije visokog kvaliteta - ceo auto je neispravan.

Edit: vidim da je dimenzija 185-65-14 kompatibilna sa dimenzijama koje si naveo, tako da smanjis felnu i kupis premium gumu.

Tapatalk post
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema

Post od TheWickerMan »

nixa napisao: Srbija rodjaci - samo neka se kotrlja. Za mene vazi pravilo da ako guma nije visokog kvaliteta - ceo auto je neispravan.
Znači u inostranstvu se ne vozi ništa osim premium guma? Nema logike. Posebno ovaj deo sa neispravnošću ako nije guma visokog kvaliteta. Sa novom gumom auto je itekako ispravan. Smatran da je guma tipa Save-Fulde-Hankooka sasvim dovoljna za 99,9% vozača kod nas.
nixa
Reactions:

Post od nixa »

Ok, ali od npr. Fulde do Dunlopa je razlika toliko sitna u normalnim dimenzijama da je neverovatno da ljudi tu hoce da ustede. Smesna razlika koju ce za dan potrositi na 100 drugih gluposti.

Tapatalk post
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

U mojoj dimenziji 215/45r17, Fulda SportControl 10.000 i kusur, Dunlop 14.000. (letos kad sam kupovao)
Ova Fulda je zaista dobra guma. Videcemo koliko km ce trajati.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
DasAuto
Reactions:
Pridružio se: 16 Sep 2015, 15:05

Post od DasAuto »

Na mom autu su bile Continental Sport Contact 2, kad je bilo vrijeme za nove uzeo sam Kumho KU39, gume koje su kao "mid class" guma.
Ja licno nisam primjetio nekakve razlike, sada vozim Nokian Zline koje su marginalno bolje od Kumho.

A zaista ima guma koje su nize klase a koje stvarno dobre performance imaju. Ali ima s*anja koliko hocete.

Recimo sestri za njezim Polo smo uzeli Goodride gume koje kostaju oko 55€ komad. 195/55/15. Imam iskustva sa dosta guma, mjenjao sam setova ne pamtim, sa tim gumama sam stvarno zadovoljan, nebih stavio na teza auta koja razvijaju vece brzine, ali auta koja kotrljaju 90% po gradu te gume su super.
Poslednja izmena od DasAuto u 05 Nov 2015, 00:07, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori