Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Captain Slow »

trojanac napisao:Uglavnom, sa ovim popustom mi se super uklapa da uzmem i meni i ženi LG Optimus L7 P700.
Imam tri zamerke. Relativno slaba radna memorija (samo 512MB), kamera 5Mpx ali makar ima LED blic i autofokus i nadam se da je za nijansu bolja od HTC-ove i treće, nažalost nije HTC.
Dobio je JB, ako ti to nešto znači, kamera ´nako, RAM-a mu ne manjka ako nisi hard core user :doubleup: .
Skroz korektan mob za tu cifru koliko košta
Korisnikov avatar
vlajko
Reactions:
Pridružio se: 15 Mar 2012, 11:59
Garaža: Honda Civic 1.4

Post od vlajko »

Bio malopre u Telenoru.
Nemaju više HTC Desire X nigde.
Možda bi uzeo LG L9 ali su u radnji imali samo maketu.
Jel ga probao neko?
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Drug ima LG L9, pa sam se malo igrao sa njim.
Citao sam dosta o njemu, ali onda kad sam ga uzeo u ruke... definitivno mi je odvratan :)
Ono sto mi je zasmetalo, jeste sto deluje nekako prejeftino, kao neki kinez...
Druga stvar jeste display... mala je to rezolucija za 4.7", sve deluje nekako glomazno.
Kamera... blic je katastrofa, slike u mraku su katastrofa... jedino na dnevnom svetlu su ok.

No, to je licni utisak, drug je prezadovoljan njime, njemu samo kamera smeta, valjalo bi da je malo bolja... bar kao ona u LG Optimus Black p970 od 5mpx.
Idi u Telenor, probaj ga, ako ti odgovara, dzaba mi pisali ovde, najvazniji je licni utisak :)

Kolega sa posla je uzeo Desire X... odlicna spravica, jako lep dizajn i izrada,.
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:

Post od Captain Slow »

LG L9, best buy do 200 evra kome treba veliki ekran.
Mana mu je što nema gorilla glass.
JB, baterija dobra, kamera kao moja, upotrebljive slike i ništa više od toga, P760 (zastupljeniji kod nas) ima 5mpx a model p768 8mpx,
hardver dobar, ne vrhunski ali ni ne košta toliko, ekran do OO, kvalitet izrade prosek,
meni da nije bio prevelik uzeo bih ga, umesto njega sam uzeo L7, i zaključio da mi je i on prevelik :uf: .
Sledeći telefon mi je 4" :opustanje:
Korisnikov avatar
vlajko
Reactions:
Pridružio se: 15 Mar 2012, 11:59
Garaža: Honda Civic 1.4

Post od vlajko »

Nije bilo izloženog da se proba, a nisu bili raspoloženi da vade iz kutije.
Probao sam u Vip-u L7 i on mi je ok na prvi pogled.
Problem je što u Telenoru nema ništa drugo za slične pare. Samo Lumia 620 sa ekranom od 3,8" , a i ne bih ponovo windows.
Hteo sam Desire X ali je rasprodat.
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:

Post od Captain Slow »

Za nekoga ko je totalno nezainteresovan za mobiilne, kao ja npr, L7 je dobar izbor, L9 još bolji, ako možeš da se izboriš sa veličinom.
Moj sledeći mobilni je Sony Xperia P :doubleup:
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Mobilne telekomunikacije

Post od Saša »

Razmislite i o Telenor Smart HD-u (Alcatel OT-995), ja sam baš zadovoljan. Jedina mana je prosečna/loša kamera, sve ostalo super.

Tapatalk
igorche20
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:34

Post od igorche20 »

Ja pre neki dan uzeo u MTS-u htc desire x i mogu reci da je telefoncic :doubleup:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

trojanac napisao:nuk, nisam video. :pardon:
Iskreno, nisam nešto lud za W8. Gledao sam kako funkcioniše na desktopu i nije mi se svideo. Kapiram da na telefonu bolje radi i praktičnije, jer je i razvijan za mobilnu platformu, ali mi ipak android deluje kao bolja opcija. Čitam Floydova iskustva sa Nokiom i vidim da bi se i ja posle nekog vremena iznervirao što ne uze android. Da je baš neka dobra ponuda, neki jeftin telefon, pa da probam, možda bi se i usudio.
Ne znam o kom telefonu je rec ali WP8 je generalno odlican OS. Moje zamerke se odnose na neke aplikacije a ne na sam sistem.
Da imam Tapatalk i da mi jos neke aplikacije na koje sam navikao lepo rade, zadrzao bih ga bez trunke razmisljanja...sistem jedefinitivno mnogo napredniji u odnosu na Android.

Sto se tice to LG-a sto hoces da uzmes...slican hardver je bio u mom Desire-u i radio je jako lepo, istina sa verzijom 2.2.
Taj telefon je sad kod jednog rodjaka u SRB, nabudzio mu je neki custom rom i kaze da radi odlicno.
Zbog toga mislim da ne bi trebao da te plasi nedostatak RAM-a, pod uslovom da je LG optimizovao android kvalitetno kao HTC.
To samo Samsugovom Wiz-u treba 5GB RAM-a da bi radio kako treba ;)
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Ako se ne bi lagali, android bez 1GB RAM-a je boolja :)
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ne znam za ICS ali Froyo radi bez greske.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Kontakt:

Post od nuk »

Ja ne znam za Froyo ali GB, ICS, JB slabo, ko je iole zahtevniji korisnik ili, koristi smartphone kako dolikuje :D
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Meni JB radi ok na SGS plus sa 512mb ram. Ipak android aplikacije moraju da se prave da rade i na uređajima sa manje memorije. Nisam to primetio kao ograničavajući faktor. A možda i nisam power user što se telefona tiče.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Kontakt:

Post od nuk »

Opste je poznato da pojedini procesi vecine aplikacije ostaju aktivni u "pozadini" i nakon "gasenja" sto dovodi do toga da je posle nekog vremena telefon potrebno restartovati da bi se oslobodila radna memorija, to se navodi i u korisnickim uputstvima pojedinih proizvodjaca. Android sistem bi u takvim slucajevima trebao sam da gasi aplikacije po nekim prioritetima ali to u praksi ne funkcionise bas najbolje, zato i jeste 1GB neki minimum za opusteno koriscenje bez bagova, 2GB za zahtevnije korisnike.
Neko je pomenuo i ja sam u tom fazonu, 200eur sam stavio kao krajnji limit za kupovinu telefona a to u SRB znaci neki mid- range android koji ce malo malo da koci. Ako moram da cekam 5sec da bi mi se otvorila phone aplikacija ili 15 da bih usao u imenik, 5min da se pojavi GPS signal, hvala- dovidjenja, biram nesto drugo. Meni treba telefon pre svega, posle i ostalo. Vratio sa se na sugavi BlackBerry OS7 sa svih 16 aplikacija, ali ovaj torch 9860 objasnjava mnoge stvari vecini aktuelnih telefona u onome cemu je namenjen.

Nesto slicno prepoznajem i kod WP8..
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Slazem se sa ovim delom ali s druge strane nemas Android fon sa 1 GB rama ispod 300e a u toj kategoriji je onda bolje uzeti Nexus 4.
Da bi tecno radio, Android trazi veoma jak hardver a to kosta...

Da se WP8 ovakav kakav jeste pojavio pre par godina, izbrisao bi Android sa scene ali sad je malo kasno i icice znatno teze.
Ljudi WP izbegavaju samo zbog nedostatka aplikacija a tu MS nije direktno kriv.
Odgovori