Dueli u klasama

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Opel Omega C ?

Post od methane.master »

Floyd napisao:Omega je na evropskim putevima redja od Ferrarija a Mecki i Audija iz 90ih imas koliko volis.
Pa za razliku od Omegi, oni nisu istruleli. :rofl:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

methane.master napisao:
Floyd napisao:Omega je na evropskim putevima redja od Ferrarija a Mecki i Audija iz 90ih imas koliko volis.
Pa za razliku od Omegi, oni nisu istruleli. :rofl:
Jbg, što jes, jes.b :rofl:

Nego, poredimo Superba (MK2) koji se proizvodi od 2008-2009 i Omegu iz 1995 ali i onu iz 2000-2002.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Imaginarna Omega ako se pojavi ima šanse da napravi ozbiljniji prodajni rezultat jedino ako krenu da furaju cenovnu politiku Škode i Superb-a, a što oni verovatno neće učiniti tako da su šanse za neki uspeh male.
Svi koji su probali da se uguraju u ovaj segment su loše prošli.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Heroj, cene nekih Hondi su prejake jer se prave u Japanu a ¥ je na nekom 10-godišnjem maksimumu u odnosu na €.
Evropske Honde su cenovno sasvim konkurentne, Civic 3/5v i CR-V.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

paja napisao:Imaginarna Omega
:dobarvic:

@Heroj, cini mi se da BMW na svim modelima ima dosta vece medjuosovinsko rastojanje nego sto bi bilo uobicajeno kod nekog drugog proizvodjaca, tj ako pogledas sa strane prednji kraj bilo koje BMW 3-jke videces koliko je ustvari tocak blizu nosu automobila. Mercedes je slican ovoj filozofiji sa svojom C klasom, dok ostali uglavnom imaju mnogo duzi nos ispred tocka.
Ne znam kako stoje parametri na papiru, ali ovako vizuelno mi je oduvek delovalo da BMW ima ubedljivo najkraci nos kako bi imao sto vece medjuosovinsko rastojanje.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Može im se kad je pogon pozadi..
Boringly average, but also perfect for school run mums
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ji 4Tze napisao:Heroj, cene nekih Hondi su prejake jer se prave u Japanu a ¥ je na nekom 10-godišnjem maksimumu u odnosu na €.
Evropske Honde su cenovno sasvim konkurentne, Civic 3/5v i CR-V.
Honde imaju sasvim korektnu cenu za ono sto nude,recimo Accord,Civic i slicne,ali ako se zadje u kategoriju limuzina,Legend nikako nije jeftin za ono sto nudi...
Kao ni Citroen C6...
Ako i Opel krene tom logikom da napravi dobar auto i pokusa da ga naplati kao premium,ode mast u propast,kao i ovima gore...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Omega je bila dobar auto u svoje vreme, pogotovu prva generacija..
Ako pocne proizvodnja siguran sam da nece liciti na Insigniu, jer bi to bila ne samo dizajnerska skrnavljenost vec i propast dolazeceg modela...

Cena ce sigurno biti daleko ispod cene premiuma, a sigurno visa od Renoovog konkurenta..

Skoda Superb koja se toliko velica je dobar auto, ali zadnja sedista su toliko skracena samo da bi dobili prostora za divljenje u odnosu na ostale..
I taj auto mi je vise za nekog direktora koga ce da voze nego za nekog ko zeli sam da vozi...
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pa ne bi bilo u redu da naprave auto u klasi sa Insignijom i Superbom i da ga nazovu drugacije :D
A i morao bi biti ruzan kao Superb da bi imao prostora kao limuzina...
Koji Reno ima auto u E segmentu?
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ma nisam ni mislio da budu u istoj klasi, nego sam samo spomenuo zbog prethodne price...
A Reno ima onaj Samsung Latitude ili kako vec se pise...
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ma daj,pa to nema veze sa E segmentom :) Na bazi Lagune,a i ista cena kao Laguna :)
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Day Walker napisao:Skoda Superb koja se toliko velica je dobar auto, ali zadnja sedista su toliko skracena samo da bi dobili prostora za divljenje u odnosu na ostale..
I taj auto mi je vise za nekog direktora koga ce da voze nego za nekog ko zeli sam da vozi...
"prostora za divljenje" koliko ti lupetas nije ti dobro, :kezo: svakako je mnogo bolja iskoriscenos prostora na istoj duzini automobila u odnosu na Insigniu.
"skracena sedista" :rofl: dodji neki dan da pogledamo superb pa da vidis koliko su skracena ;)
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Nisam obracao paznju na to,ali mi na slici deluje kao da su duza nego na C klasi... Mozda gresim...
Ali sam takodje primetio da su im i prednja i zadnja sedista dosta tanka... Mozda tako dobijaju na prostoru u odnosu na Insigniu za koju sam video da ima podebela sedista...
A i maltene pravi uglovi izdignutog enterijera i ostali uglovi u kolima doprinose povecanom prostoru... Sve ima svoje i ta 2 automobila nisu namenjena istoj grupi kupaca...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pda, jedna je za matore direktore koje su skolu zavrsili jos za tita, a druga za nove mlade japije zeljne uspeha :kezo:
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Što se tiče dužine sedalnog dela zadnje klupe, Superb je tu među najizdašnijima u klasi (čak više od A6 i E). Duži sedalni deo imaju samo italijani. Zato njihova vozila i deluju najskučenijim u klasi.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Odgovori