Da li je automobil statusni simbol?

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Da li je automobil statusni simbol?

Post od Xepoj87 »

Mi ovde govorimo o prosecnom poslovnom coveku,ne o ikonama neke industrije ili ljudima sa poznatom reputacijom...
Kao takvi,moze se reci da te neko vec poznaje,to jest,zna onaj deo tebe koji mu je bitan,a da li ti ides na nudisticku plazu,oblacis trenerke ili odela mu zaista nije bitno :)
Pa cak i tada nije bas svejedno da li ces doci Lamborghinijem ili Bentlijem...
Opet taj automobil govori o tvom karakteru i cesto se po tome moze suditi o tvom pristupu poslu...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Postoji i druga strana price. Dobar auto moze znaciti da imas dosta posla ili uspeha. Medjutim, moze znaciti i da odvaljujes sa cenom.

U globalu se slazem da je prvi utisa bitan, ali nije sve crno-belo

Tptlk
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Xepoj87 napisao:I ne samo sto se posla tice,nego cesto automobil karakterise celog coveka.
Ovo je odlicno receno, samo bih dopunio: izbor auta cesto karakterise coveka. Ljudi kod nas cesto uzimaju kola jer su "dobra prilika", a da im das neki budzet uzeli bi nesto sasvim deseto.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Heroj, prva tema u kojoj se slazem ne 99 , nego 100% sa tobom! :pivo:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ne moze da odvaljuje sa cenom neko ko nema uspeh.
A na kraju je uspeh bitan,dzabe ti mala cena,ako ne uradis nista sa tim.

Rakhil,drugacije je kada uslovi diktiraju kupovinu automobila...
Korisnikov avatar
dr Pavlovic
Reactions:
Pridružio se: 04 Mar 2012, 20:01
Garaža: Suzuki SX4, GS 4x4

Re: Mercedes B klasa ? Utisci

Post od dr Pavlovic »

Day Walker napisao:Nije za poredjenje jer ne pricamo o istoj klasi "biznismena"..
Onaj sa ML-om sigurno ne sklapa iste poslove kao onaj sa Astrom G..
Naravno dosta toga zavisi konkretno od posla, ali dosta poslovnih partnera nece ni videti tvoj auto, jer te sigurno nece cekati na parkingu :)
da .. kad bi samo znao, a mozda i znas, da gomila tih "biznismena" u ML-u, X5, itd, vozi te 'autobuse' a jedva para imaju benzin da sipaju. Gomila polupismenih foliranata.
u mom kraju, glavni kriminalac vozi Mecka dzip.
Zato mi se i ne uzima premium segment u Srbiji. kad vidim ko vozi ta kola, cast malom broju izuzetaka, povraca mi se.

pitaju me prosle godine ovi Nemci, zasto u Srbiji, dosta mladih ljudi vozi Audi A6, pa su jos stalno namrsteni. a opet, nisu obuceni kao Yapi-ji, pa im nista nije jasno. Kazu, za mlade ljude je A3, ili Golf, Astra, BMW 1, C4, Alfa MiTo itd..

i kako ja sad njima da objasnim frustracije, odrastanja uz Pink , Cecu, Stoju, Cakanu, Dzeja ... samo sam im rekao da su ti mladi ljudi namrsteni, jer su jedva skupili pare da kupe te 'barake' stare 10-ak godina, a kad cuju koliko kostaju rezervni delovi, koji dolaze na zamenu, odmah im padne mrak na oci :cool!:
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Da,a u Evropi kriminalci i prevaranti,kao i polupismeni foliranti voze Dacie?
Pitaj ti te Nemce sta kod njih voze mladi dileri droge,kineska mafija,italijanska mafija,nemacka mafija,ruska mafija,cecenska mafija?
Nisi bre ni svestan da je kod nas toga toliko malo,da mi svaki zatamnjeni ML i Cayene primetimo i za pola znamo ko vozi sta taj radi,dok je kod njih toliko toga,da im je normalno i na to niko ni ne obraca paznju dok nije direktno povezano sa njima.

Ne pljuj po svojoj kuci dok ne vidis komsijinu.
Koliko oni o nama imali iskrivljenu sliku kao teroristima i ko zna kakvim zatucanim narodom,toliko kod nas narod ima iskrivljenu sliku o njima u suprotnom smislu...
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Zanimljiva tema. Ja sam razmisljao o ovoj temi ranije, i evo nekih zakljucaka :)

U nekim poslovima je dobro, a u nekim moze da bude i negativno...

zavisi tacno koja ti je pozicija. Kad se pravi tim elektricara masinaca, tehnologa, biramo po preporuci i ponudi a ne sta vozi...

meni nije na primer bitno, ako je posao u pitanju. Takodje i ja radim preko preporuka, tako da mi auto ne igra neku ulogu

Sa druge strane, kad se radi direktno sa klijentima, posebno fizickim licima dobar auto moze da bude i problem, jer smatraju , pa ovaj je skup :uf: To se desilo mom starijem kolegi, kad je isao da pregovara za neki posao, pa je ispalo da klepa jer vozi bmw :glavomuzid:
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Automobil moze da stvori samo prvi utisak,ne vidim kako bi neko odlucio o celom poslu bez i da pogleda da li je neko zaista skup,nesposoban i slicno.
Ali se slazem da zavisi od posla i situacije.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Kako se covek odnosi prema svom autu, tako se odnosi i prema sebi...

Kratko i jasno! :)
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Mercedes B klasa ? Utisci

Post od dragvorl »

dr Pavlovic napisao: da .. kad bi samo znao, a mozda i znas, da gomila tih "biznismena" u ML-u, X5, itd, vozi te 'autobuse' a jedva para imaju benzin da sipaju. Gomila polupismenih foliranata.
Ovo mogu da potvrdim, jer sam ih gledao "na muci" kada dolaze kada im je masina pred prinudnim mirovanjem :rofl: . Mnogi se i okrenu kada cuju cene, jer misle da se sve resava za 100 do 200e. Bude tu i postenih ljudi koji voze takva kola, ali nema ih puno. I da, krimosi velikog kalibra kada se pojave kod majstora (koji nije prevarant) ne pitaju mnogo, bitno im je kad ce biti gotovo, oko placanja nema problema, sve se plati odmah, i bude dosta baksisa.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
dr Pavlovic
Reactions:
Pridružio se: 04 Mar 2012, 20:01
Garaža: Suzuki SX4, GS 4x4

Post od dr Pavlovic »

Xepoj87 napisao:Da,a u Evropi kriminalci i prevaranti,kao i polupismeni foliranti voze Dacie?
Pitaj ti te Nemce sta kod njih voze mladi dileri droge,kineska mafija,italijanska mafija,nemacka mafija,ruska mafija,cecenska mafija?

Ne pljuj po svojoj kuci dok ne vidis komsijinu.
Koliko oni o nama imali iskrivljenu sliku kao teroristima i ko zna kakvim zatucanim narodom,toliko kod nas narod ima iskrivljenu sliku o njima u suprotnom smislu...
nema sta ja njih da pitam, kad cesto tamo idem i vidim.

nikako ne pljujem svoju kucu, cak je mnogo vise volim nego sto ti mozes da zamislis.

U toj istoj nemackoj : Profesori, lekari, inzenjeri, dobri majstori, mali privrednici, mogu sebi da priuste NOV auto. pa izmedju ostaloga i premijum klasu. a u Srbiji svi ovi gore nabrojani to ne mogu. moji prijatelj,bracni par Arhitekata imaju plate, njih 2 zajedno, oko 1.000 eura. u nemackoj bi to bilo 7.000 - 10.000 eura.

imam prilike i srece da dosta putujem po svetu, pa znam sta pricam.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ne razumem vezu naslova sa temom da li je dobar auto bitan da bi sklopio posao.

Jeste, automobil cesto predstavlja finansijski status sto je i logicno, ne mozes bez dinara kupiti mercedesa i slicno. Postoje naravno primeri gde ljudi prodaju stan pa zive u kolima i nemaju za gorivo ali generalno ko vozi skup auto (najcesce)ima vise para od proseka.

A da bi sklopio dobar posao u nekim normalnim delatnostima(iskljucujem estradu, dilovanje droge, i tako neke nebuloze), automobil ti je prakticno nebitan deo u prici. Kao sto neko rece automobil se u 99% slucajeva i ne vidi vec je bitno sta ti imas da kazes na tom sastanku. U nekim delatnostima poput advokata i bankara malo se vise polaze paznje na detalje oko oblacenja i obuvanja ali kada pricamo o pravom poslu te stvari su manje-vise nebitne(naravno ekstremi svakako nisu dobrodosli).
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

@FTJ, onda tamo sa estradom i dilovanjem droge stavi i kladionice, posto je tu bitno. :mrgreen:
A ima i postenih poslova gde je takodje bitno. Drugar ima zastupnistvo nemacke firme, dolaze mu cesto stranci i on ide iz ZR-a da ih pokupi na aerodrom. Tu su par dana, pa ih izvede i na veceru, odu tamo-vamo... Zar nije razlicito dal' ce po njih da ide Golfom 4-kom ili novim BMW 530d? Jednostavno neki kriterijum, neki minimum mora postojati u nekim poslovima. Ljudi sklapaju 10-milionske poslove, a ti da ides po njih hatchbackom od 5.000 eur... mani ga... Imao je odlicnu ponudu da uzme 335d coupe po ludoj ceni, ali dzabe... kaze sta da radim kad treba da vozim nekog, a auto ima 3 vrata.
Ista je situacija i da se pojavis skupim autom ali neprikladnim. Pod neprikladnim smatram recimo neki Mercedes SL ili slicno. Izgledao bi kao narko-diler. :)

Ujak iz Nemacke radi za veliku firmu, kao graficki dizajner vec decenijama, ima izuzetnu platu i za nemacke uslove, ali uvek mora da pazi sta kupuje od auta. Prvi problematican auto je bio jos pre skoro 20 godina, kupio E klasu cim je izasla. Uzeo na lizing, ali nebitno - prvi dan kad je otisao na posao odmah njegov poslodavac kaze "Oho, lep auto. Bolji od mog". To salje odmah negativnu poruku u smislu da ti radis za mene, ja te placam, a vozis bolji auto od mene. Kod njih se na to bas gleda...

Evo pre par godina kada je pocela ova kriza trebalo je da uzme nov ML posto su mu ponudili zesce dobru rabat, jer je em 2 decenije musterija Mercedesa, em im ML lose ide od kada je kriza pocela i imali su neki napucan koji im je stajao na lageru. Ispalo je valjda 48.000 eur nov sa predrkanom opremom. Ja mu kazem da je lud ako ne uzme, ali on kaze ne sme... Kaze ne mogu ja da odem kod neke firme prema kojoj imam potrazivanja i da trazim da mi uplate neka dugovanja, a dosao sam ML-om. Znaci ide mi odlicno, njima ne ide trenutno, a ja dosao da cedim pare od njih. Uzeo je Touarana da se uklopi u imidz krize... i onda prosle godine novi BMW 520d karavan, opet da ne bi iskakao puno.

Posto ce uskoro u penziju, opet razmislja o ML-u :) ili slicnom autu jer ce mnogo duze boraviti u Srbiji, pa da ima za ovaj nas offroad odgovarajuce vozilo. A i sad nema ko da mu zamera sto vozi luksuzni SUV u sred krize.
Dodatni problem je sto na zapadu ima stranaka "zelenih" koji su prilicno agresivni prema nazovi zagadjivacima. Ide dotle da se dese izdvojeni incidenti da fizicki ostete automobil koji je "veliki zagadjivac", uglavnom SUV velikih kubikaza nadrljaju. Isecene gume, razbijeno zadnje staklo i slicno...
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Trebao je da uzme M5 Hurricane touring,taman da ne iskace mnogo :rofl:

Off topic
A te aktiviste bih tako tukao... Dobro je sto ih nema kod nas,meni su pritisak digli i oni sa "bahato parkiram", ok razumem poentu i da ima stoke kod nas ali tako nista neces postici. Ja pazim kako parkiram,ali desilo mi se bukvalno 1-2 da moram da ostavim auto gde ne treba, kad bih video nekog od njih ne bi se lepo proveo
Odgovori