@FTJ, onda tamo sa estradom i dilovanjem droge stavi i kladionice, posto je tu bitno.
A ima i postenih poslova gde je takodje bitno. Drugar ima zastupnistvo nemacke firme, dolaze mu cesto stranci i on ide iz ZR-a da ih pokupi na aerodrom. Tu su par dana, pa ih izvede i na veceru, odu tamo-vamo... Zar nije razlicito dal' ce po njih da ide Golfom 4-kom ili novim BMW 530d? Jednostavno neki kriterijum, neki minimum mora postojati u nekim poslovima. Ljudi sklapaju 10-milionske poslove, a ti da ides po njih hatchbackom od 5.000 eur... mani ga... Imao je odlicnu ponudu da uzme 335d coupe po ludoj ceni, ali dzabe... kaze sta da radim kad treba da vozim nekog, a auto ima 3 vrata.
Ista je situacija i da se pojavis skupim autom ali neprikladnim. Pod neprikladnim smatram recimo neki Mercedes SL ili slicno. Izgledao bi kao narko-diler.
Ujak iz Nemacke radi za veliku firmu, kao graficki dizajner vec decenijama, ima izuzetnu platu i za nemacke uslove, ali uvek mora da pazi sta kupuje od auta. Prvi problematican auto je bio jos pre skoro 20 godina, kupio E klasu cim je izasla. Uzeo na lizing, ali nebitno - prvi dan kad je otisao na posao odmah njegov poslodavac kaze "Oho, lep auto. Bolji od mog". To salje odmah negativnu poruku u smislu da ti radis za mene, ja te placam, a vozis bolji auto od mene. Kod njih se na to bas gleda...
Evo pre par godina kada je pocela ova kriza trebalo je da uzme nov ML posto su mu ponudili zesce dobru rabat, jer je em 2 decenije musterija Mercedesa, em im ML lose ide od kada je kriza pocela i imali su neki napucan koji im je stajao na lageru. Ispalo je valjda 48.000 eur nov sa predrkanom opremom. Ja mu kazem da je lud ako ne uzme, ali on kaze ne sme... Kaze ne mogu ja da odem kod neke firme prema kojoj imam potrazivanja i da trazim da mi uplate neka dugovanja, a dosao sam ML-om. Znaci ide mi odlicno, njima ne ide trenutno, a ja dosao da cedim pare od njih. Uzeo je Touarana da se uklopi u imidz krize... i onda prosle godine novi BMW 520d karavan, opet da ne bi iskakao puno.
Posto ce uskoro u penziju, opet razmislja o ML-u

ili slicnom autu jer ce mnogo duze boraviti u Srbiji, pa da ima za ovaj nas offroad odgovarajuce vozilo. A i sad nema ko da mu zamera sto vozi luksuzni SUV u sred krize.
Dodatni problem je sto na zapadu ima stranaka "zelenih" koji su prilicno agresivni prema nazovi zagadjivacima. Ide dotle da se dese izdvojeni incidenti da fizicki ostete automobil koji je "veliki zagadjivac", uglavnom SUV velikih kubikaza nadrljaju. Isecene gume, razbijeno zadnje staklo i slicno...