Dubinsko pranje

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Dubinsko pranje

Post od trojanac »

Jel išao neko na dubinsko pranje u Steam, otkad je ova akcija? Ja planiram da idem u toku nedelje, samo da dogovorim termin.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Johnny Steam
Reactions:
Pridružio se: 21 Apr 2012, 00:02

Post od Johnny Steam »

Subota je tvoja ;)
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

dobro trojke onda cekamo slike i utiske. a ti dzoni pokazi se u pravom svetlu :D

nista perverno hahha
Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Juce odradjeno dubinsko, pranje spolja, dezinfekcija ventilacije i plus sam doplatio za voskiranje, da bude komplet. :D
Auto je radjen nekih 7 sati i prvi utisci su odlicni. Sinoc je bio mrak pa nisam mogao sve da vidim detaljno, a jutros sam dosao na posao i ceo dan sam u firmi, pa necu opet stici da pogledam detaljno. Slikao sam stanje pre, a kad uhvatim vremena i dnevno svetlo, slikacu kako je ispalo.

Najgore od svega da je jutros padala usrana kisa! :twisted:

HTC WS & TT2
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Johnny Steam
Reactions:

Post od Johnny Steam »

@ Sebekkg
Trudim se maksimalno ;)

@ Trojke
Ogrebotinu si vec zaboravio :P
Ja sam zadovoljan kako je ispalo, ali poslednja rec je naravno vasa ;)
pozz
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ma zaboravio je i akumulator. :D
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Da li se takvo pranje može odraditi u kućnoj varijanti sa nekim od onih usisivača sa vodenim filterom? Ideja mi je da natopim blago sedište sa rastvorom nekog deterdženta, iščetkam ga a onda usisam vodu i prljavštinu sa tim usisivačem? Ne treba mi para koju ima pravi uređaj, mislim da će biti dovoljno i ovo što sam pomenuo, nije mnogo prljavo, samo da ta voda i prljavština ne ostanu u sunđeru sedišta... Ideju sam dobio gledajući neki dan na TV-u kako se to radi i delovalo mi je kao da to mogu i sam odraditi sa pomenutim kućnim usisivačem. Doduše sigurno ne onako kvalitetno, ali mi deluje da bi bilo sasvim o.k...

p.s. Deca mi malo "sredila" zadnje sedište čokoladicama i koječim, nisam odmah stavio presvlake, pa gledam kako to da sredim dok nije "zapeklo" odnosno ostarilo... A i voleo bih da to mogu ponoviti još koji put, jer sigurno neće dugo ostati čista...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Bice detaljan opis svega, sta se odmah bunite. :mrgreen:

HTC WS & TT2
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Johnny Steam napisao:@ Sebekkg
Trudim se maksimalno ;)

ni ne sumnjam dzoni :pivo:
Slika
Korisnikov avatar
Johnny Steam
Reactions:

Post od Johnny Steam »

Saša napisao:Da li se takvo pranje može odraditi u kućnoj varijanti sa nekim od onih usisivača sa vodenim filterom? Ideja mi je da natopim blago sedište sa rastvorom nekog deterdženta, iščetkam ga a onda usisam vodu i prljavštinu sa tim usisivačem? Ne treba mi para koju ima pravi uređaj, mislim da će biti dovoljno i ovo što sam pomenuo, nije mnogo prljavo, samo da ta voda i prljavština ne ostanu u sunđeru sedišta... Ideju sam dobio gledajući neki dan na TV-u kako se to radi i delovalo mi je kao da to mogu i sam odraditi sa pomenutim kućnim usisivačem. Doduše sigurno ne onako kvalitetno, ali mi deluje da bi bilo sasvim o.k...

p.s. Deca mi malo "sredila" zadnje sedište čokoladicama i koječim, nisam odmah stavio presvlake, pa gledam kako to da sredim dok nije "zapeklo" odnosno ostarilo... A i voleo bih da to mogu ponoviti još koji put, jer sigurno neće dugo ostati čista...
U principu mozes, ali obrati paznju na ispiranje i susenje!
Najbolja DIY varijanta je neki deterdzent za pranje (nikako Biljana ili Fairy neces ih isprati), Merix-om rade ponekim perionicama...! (Nisam verovao, ali ... :o )
Procedura je sledeca. (Pricam ti to kako su ONI radili dubinsko i to mozda i dalje rade tako...najisplativije im je) :zbunjen:
Zagreju vodu, sipaju Merix ili tako nesto i naprave penu. Zatim uzmu onaj mrezasti dzak za luk, krompir i sl. i trljaju sedista ili ribacom cetkom. Posle toga ga malo isperu cistom vodom i usisaju. Pa ostave auto na suncu ili upale auto pa puste grejanje na max i tako ga suse. To ti je neka DIY varijanta.

E sad ona druga strana 'medalje'.
1. Deterdzent moze da ostavi bele fleke na sedistu, tepisima i sl.
2. Ako ispiras cistom vodom, posle nekog vremena pocne da se oseca nekako cudno (na kamenac ili budj)
3. Ako ne osusis tepihe i sedista kako treba, takodje pocne da smrdi (kao kad se vlazan zguzvan ves 'usmrdi' na budj i ustajalo), a Taj smrad je posle mnooogo tesko otkloniti
Pazi samo da ne napravis jos vece s..nje.

Moj ti je predlog da (ako ces vec da radis ovu DIY varijantu), uradi samo taj mali delic koji je flekav i nemoj mnogo da natapas sediste, da bi ga lakse osusio.
A sigurno ima da se kupi neki 'odstranjivac fleka' ili nesto slicno za 500-700 din, pa sa tim uradis to povrsinski, da se bas ne vide fleke ;)
(Ja ne znam za te male, jer kupujem koncentrate 'na veliko' i uzimam samo proverene preparate Fra Ber, Meguiar's, Car magic...)

Naravno neka kaze jos neko, ako ima neko iskustvo ili ideju kako da to sredis, mozda i ja cujem nesto korisno :)

Toliko od mene pozz ;)

@ Paja
E da, i to :censored: :D
Samo me bacaju u trosak, moracu i kablove da kupim ... :kuku:

@ Sebekkg
:pivo:
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Johnny Steam napisao:Pazi samo da ne napravis jos vece s..nje.
Toga se i bojim, zato i pitam. Hvala na savetima, probaću pa šta bude... :)
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Nikada sam ne bih petljao oko pranja auta iznutra. Stalno se tripujem oko nedovoljnog susenja i mirisa budji kasnije. OK je za male fleke, ali za vece povrsine...

Doduse, taj miris se pojavi i kod pojedinih "profi" dundjera, pa nije svejedno ni kome ces auto na pranje dati.

Tptlk
Korisnikov avatar
Johnny Steam
Reactions:

Post od Johnny Steam »

@ Sasa
Srecno ;)

@ Pedja
Naravno, zato sto vecina susi na suncu ili upale auto i puste grejanje na max par sati...
Zato ja susim kaloriferima i nije bitno da li je leto ili zima, znam da ljudima vracam 100% suv auto ;) i znam da je posao odradjen :)
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Re: Одг: Dubinsko pranje

Post od nixa »

Juce je drug na moju preporuku sa bmw e46, bio kod Dzonija. Danas sam ga pitao da li je zadovoljan kako je uradjen auto, odgovor je bio: "VRHUNSKI! :-D"
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

to je najbolja reklama. :doubleup:
Slika
Odgovori