Pomenuli ste da gm ili opel ne znaju da naprave dizel motor, pa samo mala ispravka. Taj 2.0dti motor je inace odlican. Prelazi izuzetno velike kilometraze, ne verujem da moderni (pa i malo stariji) cr dizeli mogu danas toliko da dobace. I u pitanju je prava mazga od motora, koju jednostavno ne mozes pokvariti. Jedina mana je sto nije neki trkac, ali nije za odbaciti.
Ne znam sta su uradili sam tim motorom, posto ocigledno im je bilo jeftinija ova varijanta sa multijet, zbog euro normi. Zadnji put je cini mi se vidjen u vektri c i to do 2004g, dok nije poceo mj da se stavlja.
Jos jedan motor koji mi je odlican, fiatov, je 2.0 20V. Izuzetno su retki bili sa turbinom, ali ovaj bez turbine je bio odlican. I njih su prestali koristiti, verovatno zbog euronormi. Kada sam uzimao astru g, zamalo da kupim jednu mareu sa tim motorom, isto karavan, ali mi ju je neko kupio ispred nosa
Mislim da psa u svoje male aute stavlja 1.3mj motore, umesto 1.4hdi. Bilo je reci o tome vec.
I da se vratimo na opela. Ovaj 1.9 je zaista odlican motor. Zaista ga ne menjao ni za polovno sto ima na trzistu sada. Mozda za nekog benzinca, kao onaj fiatov gore sto sam pomenuo, ali sa turbom

Bez da ikog nacepim, ova varijanta tog motora u opelu mi se najvise dopada. Izgoreo bih da imam fiata sa njim, znam dosta ljudi sa fiatom, koji imaju manje km od mog auta, neki su cak i novi kupljeni, a i izgledaju kao da ih je terijer neki koristio. To mi je mana, sto se u fiatu sve lako podere pokida, otpadne i znam da bi me to nerviralo. Na ~200,000 covek je poderao sedista. Moja izgledaju, dobro ne bas kao nova, ali prilicno pristojno, iako imam 120kg

Ipak se oseca razlika u kvalitetu, mozda zbog shvaba, a mozda zbog fiata sto cilja nas sa jeftinijim ulaznicama.
Istu tu tehnologiju koju je "mali" fijat napravio jos 1997 koriste sada svi, pa i veliki mercedes i bmw. Tako da ja njih ne bih uzeo neozbiljno, posto znaju da naprave vrhunski motor, i verujem da ni mercedes ne bi bilo sramota da ima njihov motor pod haubom