Automobil od 15-17k eura

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Re: Automobil od 15-17k eura

Post od AcaKayak »

Bojim se da ce tema izaci na novo vs polovno ali racunaj da ako uzmes u ibzir aute statosti do 2 godine uzimas prilicno pouzdan auto (generalno) a moze biti dosta bolji od onih koje bi uzeo nove... Ja ne bih toliko bezao od test vozila jer iako su realno svi izvlacili maksimum od njih ipak je cena osetno niza a kilometraza jako mala...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Heineken napisao:Po internetu mozes naci dosta problema sa 1.6 HDI 110 konja 16V, a taj u mazdi je 8v znaci novi motor koji je poceo da se ugradjuje u Fl 308 ako se dobro secam. Taj osmoventilski bi trebao biti resen problema sa uljnom pumpom, kanalima uljnim, turbom itd...
Meni ta Mazda odlicno zvuci, jedino mi se ne svidja sto je test vozilo!
da, to je motor koji se ugradjuje od 2011. godine...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Cim si dosao do test vozila, tu se izbor znatno prosiruje.

Kazes da si prvo gledao Golfa, a da je cena bila problem. U Weltu sigurno ima test Golfova sa 5-10000km, starsoti do godinu daa (pa i ppar meseci), a da ti se uklapaju u racunicu. To vazi i za ostale proizvodjace.

Mada, tesko da ce se naci kakva zamerka Mazdi :doubleup:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Velika je razlika da li hoces C ili D segment...nije samo cena problem, vec su to dve razlicite filozofije.
Ako vozis vise po gradu onda definitivno C a ako ti treba komfor na duzim putovanjima onda D.

Ne znam sta pametno da posavetujem za ovu cifru ali mogu da kazem da za auto koji ima preko 100kkm ne bi trebao da das vise od 10-11ke ako ti je budzet 15-16.
Test modeli i mladi polovnjaci bi mogli da dodju u obzir...

Mozda ovako nesto?

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ci ... =Limousine
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Ovaj C5 bi probio budzet garantovano. Bar 18 dok dodje kod nas, pa veliki servis, pa ovo, pa ono.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

AcaKayak napisao:Ja ne bih toliko bezao od test vozila jer iako su realno svi izvlacili maksimum od njih ipak je cena osetno niza a kilometraza jako mala...
Mislim da ovo nije baš tačno. Više puta sam vozio test vozila ili sam pravio društvo nekom i u većini slučajeva nije tu bilo nikakvog divljanja. To su uglavnom vožnje od par km i tu najviše može da se potegne u prvoj i drugoj, od semafora do semafora, a i to nije uvek baš do maksimuma, već čisto da se oseti kako auto ubrzava. Ja od te varijante ne bi bežao, mada naravno obavezan pregled kompletnog vozila i pisani izveštaj da je auto kompletno ispravan, pa ako bude neki problem u garantnom roku da se može čovek pozvati na to, a ne da bude priča "pa kupili ste polovan auto - test vozilo".
Posetite www.garaza.rs !
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Scuderia napisao:Ovaj C5 bi probio budzet garantovano. Bar 18 dok dodje kod nas, pa veliki servis, pa ovo, pa ono.
Kakav veliki servis na autu koji je presao 25kkm i koji je jos u garanciji?

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Scuderia napisao:Ovaj C5 bi probio budzet garantovano. Bar 18 dok dodje kod nas, pa veliki servis, pa ovo, pa ono.
veliki servis na autu koji je presao 20 hiljada? :trljamoci:

A, VAT se vraca, tako da bi sa PDV izasao tih 16k, i jos da se doda max 500 evra za dovozenje, papirologiju itd... Ispod 17k u svakom slucaju...
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Ups, moja greska. Mada svakako ce izaci na 18+.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Trojanac, moguce, ja sam mislio na aute koji su koristili potencijalni kupci na par dana... Ja recimo kad sam gledao sa calom 640D dobili smo ga na dva dana, presao 10.000km. To je dizel sa 3000ccm, a potrosnja je bila cini mi se 14-15 litara. Na tom motoru je realan prosek oko 10, tako da je ocito vozen bas zestoko... Da ne pricam kako sam ga ja vozio, isprobavao sve... Ne cuva se to bas...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ima i toga verovatno, ali generalno nije baš da se svi redom iživljavaju. Tih 14 litara proseka može biti što je najviše vožen po BG-u, upravo ono što sam napisao, gaženje od semafora do semafora. Tu baš može da posrče. Zato kad god uzmem test vozilo svetli žuta lampica. :kezo:
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Pa i ne mora da se ljudi iživljavaju da bi auto bio izraubovan. Dovoljno je njih 5 dnevno da na drugačiji način otpušta kvačilo, menja brzine, koči, penje se na trotoar, stoji na semaforu...zbog toga je automobil mrtva stvar najbliža živim bićima. ;)

Međutim, to su dobre prilike za kupovinu pa ih ne treba odbacivati, ali je bitno (ako je moguće) saznati insajderske informacije ko ga je vozio, da li se kvario, itd.
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Ljudi kod mazde dobijam auto star 8 meseci za 2000 eura manje. Dobijam sve sto hocu od opreme sto konkurenti (golf, oktavija, ceed, fokus) nemaju cak ni za 17k.

Igra mi ulogu da prodjem malo jeftinije jer sam se finansijski dosta protegao, iamo sam investicije do sada imacu ih jos.

Za 15k evra tesko da mogu dobiti od digitalne klime do esp-a i tempomata (ubacene su dodatne stavke) kod drugih proizvodjaca.

Auto do 100k mi uopste ne igra ulogu, jer sa takvim autom bih ocekivao skupe popravke. I bilo bi ih, sasvim sigurno da se ne lazemo, pogotovo kod matorog dizela.

Mazda mi se svidja, jeftinija je od svega ostalog a ima najvise opreme za te pare. Jedino sto mi se NE SVIDJA jeste taj motor PSA grupacije ali ako kazete da je dobar, necu previse da brinem.
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Onda nema dileme, kupuj Mazdu! :doubleup:
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31