Renault Captur

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Renault Captur

Post od Geza »

Slika
Slika

Poređenje sa Juke-om.

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Aca BG
Reactions:
Pridružio se: 06 Mar 2013, 11:22

Post od Aca BG »

Lep je ovaj Capture, samo da ne odrape cenu!!!
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Slika Slika
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

Stigle cene za Captur
Authentique TCe 90 Stop&Start 12590 bez klime :dobarvic:
Expression TCe 90 Stop&Start 13590
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Slika
Slika Slika
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Da li je neko imao prilike da vozi 0,9 tce 90 koji se ugradjuje u clio, captur i daciu?? Kakvi su utisci?
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 18:00

Post od Piros »

Vozio sam ja u Clio-u i odlican je. Dosta zivlji u odnosu na 1.2 16V, a i potrosnja mu je odlicna. Mom drugaru na otvorenom je trosio oko 4 lit. Captur sam probao sa 1.2tce i mislim da mu je to prava mera, sto me je uverio i jedan vlasnik Captura koji vozi 0.9 tce.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Jel Captur 1.2 TCe beše isključivo automatik? :nemampojma:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Kolko je gadan ovaj Captur s guza.. Video sam ih nekoliko u razlicitim bojama i zaista su ocajni s zadnje strane..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

!.2 ide isključivo sa menjačem sa duplim kvačilom.

I ja mislim da je 1.2 prava mera za Captur. Išli smo prošle godine na Kosmaj drug u Captur-u 0.9 i ja mojim busom i nije imao nikakve šanse da me prati ni u jednom režimu vožnje. Čekao sam ga prvo na Bubanj potoku, pa na Malom Požarevcu, pa na ulazu u Mladenovac pa na skretanju sa puta na samom Kosmaju.

Realno bus jeste jači, ali nisam ni ja divljao. Vrhunac je bio kad nje mogao da me prati uz Kosmaj, još je prokomentarisao kad smo stigli kako sam divljak, a ja vozio najnormalnije po onim krivinama i imao ženu i dete u kolima. Jeste on mirniji vozač od mene, ali uz Kosmaj je morao da može da me prati.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Mogu da zamislim kako si blago vozio L do njegovih granica. :-D Videli smo do FG koliko si nežan na gasu.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Mene pre svega zanima 0.9 u clio. On je manji, laksi od captura pa verujem da za nijansu ide bolje. Pitam za ovaj motor jer sam citao na netu par testova, negde su odusevljeni motorom a negde sve najgore o njemu. :zbunjen:
Video sam na jednom sajtu i chip tuning za 0.9. Podize 90>105ks i 135>155Nm.. nista extremno ali taman.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

U Cliju je bolji izbor od 1,2 16V, tj. asmatičara ;) Ne znam šta generalno očekuješ od auta, Clio je i dalje gradski auto, koji može lepo da se vozi i po autoputu, ako voziš ujednačenim tempom. Moje (retke) vožnje Clia 3 autoputem su uglavnom oko 140-150, ide kad se zaleti, održava brzinu i daleko da sam bio kanta kojoj su često amblendovali i preticali. Sa druge strane pri ubrzanjma je trom, pre svega zbog motora. Upravo zbog toga i kažem da je 0,9 TCe bolji izbor. E sad... 0,9 TCe je krenuo pre dve. Nema nekog velikog iskustva sa njim. Na Renault Forumu ima 2-3 komada, niko se nije žalio. Ja ne volim trocilindraše, ali očigledno da su neminovnost kod svih proizvođača. Ljudi koji su ga probali kažu da ide zaista lepo.

U vezi čipovanja tih malih motora, ja ne bih se igrao, ili bi bar debelo sačekao iskustva. Imam utisak da su oni već dobrano nasvirani, i da im dalje sviranje treba koliko i čoveku rupa u glavi, ali ne znači da sam u pravu.
Širim haos!
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

@ Nidža
Ni blizu ko na FG. Bio je nov, ja još nisam znao granice, vozio sam porodicu. FG je bila zezanje, a ni tada nisam išao do max.
Odgovori