Zamena za fabijanu.

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Zamena za fabijanu.

Post od trojanac »

maniaxxx napisao:Zašto se ti ne svidja 1.8 tdci? Po moje je 1.6 lošiji motor, barem svi koje poznajem tvrde tako, isto ako pitaš servisera za ford u SLO svi kažu beži od 1.6, a prepuručuju 1.8. Ne znam zašto bi u Srbiji važilo drukčije. Ne uzmite moje pitanje ko napad nego ko čistu radoznalost i preslikanje situacije koja je u SLO.
Znači ja još uvek tvrdim da ako se kupuje ford onda 1.8.
Meni se ne svidja kako se auto vozi sa tim motorom. Vozio sam nov, iz salona, tako da nije bio neki polovnjak kome nesto fali. Prvo, da bi uopste krenuo mora mu se dati jaci gas, a dizel je u pitanju. Potom, dok se ne ukljuci turbina, auto se vuce kao da ima prikolicu iza sebe. Odziv na gas nikakav. Opet, kad se ukljuci turbina, onda poleti kao iz topa da ga je neko ispalio. Vozio sam 1.6 HDI u C4 i sasvim se drugacije ponasa motor iako mi se C4 kao auto uopste ne dopada, motor mi se puno vise svidja nego taj 1.8 u Focusu.
Drugo, Ford je godinama imao problem sa dizelima, nisu nikad uspeli da naprave motor koji je po karakteristikama i performansama u rangu konkurencije. Otuda i njihova saradnja sa PSA na razvoju HDI motora. Taj 1.8 TDCI je stari Fordov dizel, samo malo doradjen. Samo uzmi u obzir, da dok ga je bilo u ponudi, bio je jeftiniji model sa 1.8 nego sa 1.6 motorom. Sigurno ne bez razloga.

WS & TT2
Posetite www.garaza.rs !
Odgovori