To sto je stan za sredjivanje, da kazem, nije neki problem.paja napisao:Ne znam zašto tako misliš. Svi stanovi stariji od recimo 20 godina su potencijalno za kompletno sređivanje. Ustvari najbolji su oni iz osamdesetih jer su dobra i kvalitetna gradnja, a dovoljno su mladi da je velika šansa da vlasnici nisu ulagali u njih mnogo. Naravno i stariji su odlični ali raste šansa da je u njih relativno skoro nešto značajnije ulagano.Floyd napisao: Ovo je i najbolja opcija ali naci stan na dobrom mestu u solidno ocuvanoj zgradi sa svim papirima a da uz to ne kosta vise od novogradnje je prakticno nemoguca misija![]()
Većina stanova koje sam prodao su bili za kompletno sređivanje, a svi su bili sa čistim papirima i uglavnom su bili na odličnim lokacijama i po ok cnama.
Problem je sto su zgrade uglavnom u ocajnom stanju i bice im potrebno sredjivanje (fasada, stepeniste, krov...) kad tad a to kosta poprilicno.
Na zapadu se sve to gleda kada se kupuje stan.
Naravno zgrada stara 20ak godina ne moze da bude u tako losem stanju ali opet je tesko naci takvu zgradu na dobrom mestu a da ne kosta puno.
Proslo leto sam gledao neki stan (drugar mi je nasao kao povoljan) u Brace Jerkovic.
Stan je za komplet sredjivanje, zgrada u jadnom stanju (spolja i unutra) i sve to za nekih 55.000e za 50kvm na sta bi trebao da ulozim jos minimum 8000e da bi to izgledalo pristojno.
Kad se uzme u obzir da u naselju Stepa Stepanovic, koje opet nije mnogo udaljeno odatle, isti takav stan u novogradnji kosta cca 65000e, gde je tu racunica?
@Bane
Investicija u plac nije losa ako se investira na pravom mestu u pravo vreme.
Pre 5-6 godina sam imao priliku da kupim njivu od 20 ari u Borci za 20.000e.
Sad je na tom mestu ar 5000