Nove ili polovne gume

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Nove ili polovne gume

Post od Saša »

NexT napisao:Mene fascinira jedna cinjenica - niko nikad ne bi kupio polovne gume, a kupe polovan auto sa X godina starim gumama i onda je to sve super i voze dok se ne potrose...
Ja nisam kupio polovan auto a i kada sam ranije vozio polovan - odmah sam mu kupio nove gume... I pored tog kompleta potrošio još 2 druga nova u sledeće 4 godine.. :)
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

Ajde i ja :D Najbolja varijanta kupovine polovnih guma je od nekog poznatog. Kao sto neko rece, da znate zbog cega su skinute. Da li su uzete vece felne, da li im firma propisuje zamenu, da li se prodaje auto pa ostale felne..... Ovako kupovia polovnih na srecu je........ Krajnje nezgodno.
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Potrebna informacija:

http://www.kupujemprodajem.com/Alu-feln ... 2#photoBig

Ove felne su mi super, gume su u ok stanju, daje ih za 200e.

Naravno, postoji problem, a to je tri gume su 205/55/16, a jedna 195/55/16.
Vredi li uzimati?
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Čekaj bre, ovo su Opelove felne. Jel pasuje na Megana?
Širim haos!
nixa
Reactions:

Post od nixa »

Pogledaj potpis, oba auta su na čeličanama :)
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Aaa sorry. Mislim da mi definitivno trebaju naočare. :cool!:
Širim haos!
nixa
Reactions:

Post od nixa »

Mnogo je tu varijanti i realno je da sada samo jedan dobije 16 alu...

Pitanje je da li to da bude Megan koji ja vozim i želim da ga ulepšam ili Astra koja je atraktivnija, malo se vozi, ali po meni baš baš plače za felnama... Imam jedne skoro nove letnje gume 15, tako da jedan ostaje na 15 sigurno.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Sloba napisao:
NexT napisao:Mene fascinira jedna cinjenica - niko nikad ne bi kupio polovne gume, a kupe polovan auto sa X godina starim gumama i onda je to sve super i voze dok se ne potrose...
Odmah nakon kupovine Punta prešao sam sa 15" na 14", kupio nove felne i nove gume. Za 206 sam odmah uzeo nove letnje gume, a iste godine pred zimsku sezonu uzeo sam i set novih zimskih guma. Felne su bile polovne, ali ne i gume. Dakle, nije uvek tako kako kažeš. Tako sam uradio jer su gume koje sam dobio na kolima bile dotrajale, e sad, da je bilo suprotno i da su izgledale dobro, da su imale duboku šaru, da nisu tresle i da je sa njima bilo sve ok, normalno je da bi ih vozio još. Verovao bih u te gume isto koliko i u ceo auto i u vlasnika od kog sam kola kupio. Kupovina guma sa otpada je ipak nešto drugo. Nikad ne znaš zašto se ta guma našla baš tu.
TI i Sasa ste jedni od retkih slucajeva, pogotovo u Srbiji.

Ja ne pricam o kupovini guma sa otpada, nego od privatnih prodavaca iz oglasa, i opet, pricam o ljudima koji kategoricki odbijaju kupovinu polovnih guma kao da ne postoji mogucnost da se nadje dobar deal...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Jel stvarno ne razumeš ili ne želiš da razumeš? Guma je bezbednosno najbitniji deo na automobilu od koga ti može zavisiti glava i ljudi jednostavno neće da razmišljaju da li je onaj pre tebe nestručno krpio ili peglao klobuke ili tako neke nebuloze. Da se može naći dobar deal to svakako da može, isto kao i sa polovnim automobilima i neko prihvata taj rizik neko ne. I nemoj misliti da si pametniji od onoga koji kupi novo.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

A nije to bas isto.
Kada kupis polovan auto to su gume sa kojim je on do tog trenutka vozen. Ako kupujes samo polovne gume, postavlja se pitanje, zasto ih bre neko opste prodaje ako su one stvarno dobre. Dakle, one su iz nekog razloga skinute i zamenjene sa auta. Sigurno postoje slucajevi kada je neko recimo menjao dimenziju i sl, ali verujem da je to dosta retko, mnogo je cesce da su zamenjene jer im je prosto nesto falilo ili je prethodni vozac procenio da vise nisu dovoljno dobre za njega.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ja to ni jednog trenutka nisam rekao. Zapravo, napomenuo sam da ne mislim to (mozes malo da citas ceo post) samo nisam kategoricki protiv nekih stvari...

Laki, znam ja o cemu pricas, al znam i o cemu ja pricam.
Komsija kupio Astru G karavan 1.6 crvenu, stigao auto sa alu felnama na kojima se podigla boja i gumama koje imaju dobru saru ali DOT iz 2003. godine, i to neki Firestone. Naravno, po njemu je ta guma odlicna, jer zaboga, dosla je na kolima i ima dobru saru...

Vi posmatrate iz ugla nekoga koga zanimaju kola, ko zna sta je DOT, ko zna koja je starosna granica za gume itd... Osvrnite se malo po parkinzima i pogledajte sta se kotrlja...
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

da dodam i ja koju pametnu :D

Zavisi koja i kakva polovna

Zavisi koja i kakva nova

moze nova biti losija od polovne,

moze polovna biti losija od nove...

:kezo:
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ovo je bilo bas onako.... duboko filozofski :)
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

NexT napisao: Komsija kupio Astru G karavan 1.6 crvenu, stigao auto sa alu felnama na kojima se podigla boja i gumama koje imaju dobru saru ali DOT iz 2003. godine, i to neki Firestone. Naravno, po njemu je ta guma odlicna, jer zaboga, dosla je na kolima i ima dobru saru...

Vi posmatrate iz ugla nekoga koga zanimaju kola, ko zna sta je DOT, ko zna koja je starosna granica za gume itd... Osvrnite se malo po parkinzima i pogledajte sta se kotrlja...
Ja znam mogo ljudi koji kupuju polovne gume, tj velika vecina. Ljude koji kupuju nove gume mogu na prste da nabrojim koje znam i oni koji kupuju nove uglavnom su vintere koje voze i zimi i leti.
Nemastina je velika ljudi nemaju novca za gume kupuju se polovne ili protektirane i ubedjuju sebe kako je dobra.
Sto kaze Next retko ko zna sta je dot istina je da ljudi kupuju polovne gume gledajuci u saru i nista ih drugo ne zanima ako je duboka sara njima je guma ok. Moj komsija isao u Rumu kupio 4 protektirane zimske gume na citroen C5 evo tera ih i leti kaze odlicna guma platio ih nesto smesno.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ljudi ajde da se na forumu, koji između ostalog treba da propagira bezbednost u saobraćaju, ne bavimo traženjem opravdanja za nebezbedne stvari. Svi znamo da je nemaština i da mnogi teško žive, ali to nije opravdanje da potencijalno ugrožavanje i sebe i drugih.
Baš zbog nemaštine teško će se neko odreći pristojnih guma i prodati ih iz hira. U Srbiji se gume dominantno menjaju jer su se raspale. Druga stvar je i da su na oko dobe gume prošle mnogo toga i da je mnogo veća verovatnoća da su loše nego da su dobre.
Od svih nas koji smo kupovali alu felne, a ima nas dosta na forumu, jedino znam da je Hellboy skinuo nove gume zarad estetike, svi ostali su kupovali felne prema gumama. Dakle verovatnoća da je moguće kupiti dobre polovne gume je mala. Pored kupovine od prijatelja najbolja opcija je, kako mi se čini, kupovina sa alu felnama skinutih sa kola iz uvoza.
I na kraju, ono što me izluđuje je što niko nema muda da kaže "kupio sam polovne gume jer nisam imao za nove" nego prosipaju visokoumne misli kako smo svi mi budale jer kupujemo nove gume.
Odgovori