NexT napisao:
Komsija kupio Astru G karavan 1.6 crvenu, stigao auto sa alu felnama na kojima se podigla boja i gumama koje imaju dobru saru ali DOT iz 2003. godine, i to neki Firestone. Naravno, po njemu je ta guma odlicna, jer zaboga, dosla je na kolima i ima dobru saru...
Vi posmatrate iz ugla nekoga koga zanimaju kola, ko zna sta je DOT, ko zna koja je starosna granica za gume itd... Osvrnite se malo po parkinzima i pogledajte sta se kotrlja...
Ja znam mogo ljudi koji kupuju polovne gume, tj velika vecina. Ljude koji kupuju nove gume mogu na prste da nabrojim koje znam i oni koji kupuju nove uglavnom su vintere koje voze i zimi i leti.
Nemastina je velika ljudi nemaju novca za gume kupuju se polovne ili protektirane i ubedjuju sebe kako je dobra.
Sto kaze Next retko ko zna sta je dot istina je da ljudi kupuju polovne gume gledajuci u saru i nista ih drugo ne zanima ako je duboka sara njima je guma ok. Moj komsija isao u Rumu kupio 4 protektirane zimske gume na citroen C5 evo tera ih i leti kaze odlicna guma platio ih nesto smesno.