Elasticnost je kada je kriva skroz RAVNA, a ono sto sam nacrtao za Aurisa je ravnije ima manje uspona i manje pada momenta na istim obrtajima. Kod Astre to nije bas slucaj. A posto sam je vozio, mogu to i da potvrdim.
Sto se tice brzine - kod Aurisa mozes odmah da prebacis u drugu brzinu i da povuce odmah. Upravo o tome ja sve vreme pricam

Momenat je ispeglan da je motor savrseno elastican za atmo motor. Okej, nije turbo, ali sam iznenadjen. VI stepen prenosa nije bas takav, ali uopste ne oseca mucenje pri 140 naprimer. Opusteno ide skroz.
U gradu sam ga vozio u V stepenu prenosa na oko 50kmh i odlicno je ubrzavao. Vec pokazuje u VI stepen na 60-70. Prosto nekako sa lakocom nosi auto i prima gas, ne znam kako da opisem. Recimo da ide mnogo bolje od Clia III 1.2 TCE s kojim sam se odusevio u gradu.
Pitao si za uzbrdicu.
Znaci ubrzavali smo od nula kmh. Sa semafora iz pravca AC ka Tosinom, skrenes levo (i posle s druge strane desno isto smo probali opet). Dakle kretanje sa semafora. Vec na prvoj trecini uzbrdice sam bio u trecem stepenu na 70, prebacim u IV, na vrhu preko 100kmh (pre prvog lezeceg) i trazio je V stepen prenosa - odnosno nisam gledao shift indikator niti obrtaje jer se motor ni ne cuje vec sam osetio da moze V bez mucenja. Mogao je dosta brze ali nisam bas lud da sa test vozilom pravim s***a u saobracaju. I ovo je bilo prebrzo za ogranicenje brzine koje vazi. Otprilike za nesto vise od 350m jakog uspona je isao preko 100kmh. Dakle ovo je od 0 (nula) kmh od pocetka uzbrdice do prvog lezeceg gore. Nisam imao prilike da probam u brzini kako ubrzava jer smo oba puta visili na semaforu. Po meni je to sjajno ubrzanje.
I zaboravih - kocnice su odlicne ali za moj ukus hvataju ranije.