starac vujadin napisao:Sat nema veze sa časopisima Auto i Automobil. Sat je bila tv emisija na državnoj tv koja je starija od ta dva časopisa.
Top Speed i Vrele gume inicijalno nisu imale veze sa tim časopisima, a kasnije što je dolazilo do transfera novinara to je druga stvar.
Mislim da su drugi časopisi imali mnogo bolje uzore da kopiraju nego časopis Auto.
Ја нисам ни споменуо копирање часописа "Ауто" од стране набројаних часописа који су настали након њега, него сам рекао да су људи који су били запослени или били као сарданици у часопису "Ауто" одлазили и полако правили своје часописе. Мада руку на срце, било је и копирања, а то су и сами уредници и власници тих часописа и рекли, да им је „Ауто“ био узор, мада нису никад то јавно рекли.
Часопис "Сат" није имао везе са часописом "Ауто", али јесте са "Аутомобилом", али тек онда кад су из "Аутомобила" отишли Раде и Дејан. Тада је на сцену ступио садашњи власник "Сата" (јер је радио у АМСС), кратко време водио "Аутомобил", угасио га и основао "Сат" !!!
Ни часопис „Сат“ ни ТВ издање "Сат" не могу никако да буду и нису старији ни од часописа "Ауто" ни од ТВ издања "Ауто", односно емисије "Ауто ТВ Едишн", јер су и часопис и ТВ емисија „Сат“, настало неколико година после часописа „Ауто“ и ТВ емисије „Ауто ТВ Едишн“.
Иначе је емисија „Ауто ТВ Едишн“ прва емисија о аутомобилизму на телевизију у бившој СР Југославији, Србији, а и у бившој СФРЈугославији и прво је емисија ишла на некадашњем трећем каналу, после је премештена на други програм, па на први. Тада су настала комешања, некима из конкуренције порасли апетити и ......, па је „Ауто“ своју емисију "Ауто ТВ Едишн" преселио на ТВ Политика, па кад је угашена та телевизија, прешло се код кабловског оператера СББ.
ТВ издање „Сат“ је дошло на државну телевизију прво на други програм, тек када је часопис „Ауто“ своју емисију „Ауто ТВ Едишн“ преселио на ТВ Политика.
Часопис „Вреле гуме“ нисам у опште ни споменуо у свом посту, не знам зашто га спомињеш ! Кад си га већ споменуо, из овог часописа је прошле године прешао бивши главни и одговорни уредник Александар Угљешић у часопис "Сат", мада не знам да ли је још тамо, јер видим да на телевизији "Хепи" води емисију о аутомобилизму "Октан ..." или већ како се зове (а можда му је то само тезга, зашто да не).
Часопис „Топ Спид“ јесте основао Карићев син (не знам од ког Карића), а он је повукао Владана Славковића који је био код нас у часопису „Ауто“, а касније и Вељка Петровића. Чак је и Андреј Кулунџић био једно време сарадник у редакцији "Аута", па прешао у "Топ Спид", а сад је и власник тог часописа.
EDIT by mod: Ne citirati poruku neposredno iznad. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!