Domaće auto emisije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Одг: Domaće auto emisije

Post od methane.master »

Sloba napisao:Znate li onu sa b92 info, onu gde voditelj već godinu dana vozi Swifta u krug ispred salona. Emisija se zove "Auto" ili tako nešto?
Mislim da se zove Automobilizam. Radi je Rade Radulović, svojevremeno urednik časopisa Auto, i šira familija. ;)
Širim haos!
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Re: Domaće auto emisije

Post od Markoni »

Svaki put se slatko ismejem kada ga vidim, i sina mu sa tablet-om :rofl: :rofl:
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

Da, da, fura i tablet. :kezo:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
mezzano
Reactions:
Pridružio se: 23 Feb 2013, 17:58
Garaža: Ford Fiesta MK7 - 1.25 Duratec

Post od mezzano »

Mogu li negde da se skinu naše emisije o autobilizmu u nekoj solidnoj rezolucuji? SAT ima na RTS sajtu, ali je rezolucuja užas. Mislim da i Vrele gume mogu da se nađu, ali takođe veoma loša rezolucija.

Blade III - TapaTalk
Korisnikov avatar
Гага
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 22:24

Re: Одг: Domaće auto emisije

Post od Гага »

methane.master napisao:
Sloba napisao:Znate li onu sa b92 info, onu gde voditelj već godinu dana vozi Swifta u krug ispred salona. Emisija se zove "Auto" ili tako nešto?
Mislim da se zove Automobilizam. Radi je Rade Radulović, svojevremeno urednik časopisa Auto, i šira familija. ;)
Раде је био и још увек је И власник часописа "Ауто", који више не излази, али као предузеће живи и даље. Својевремено је, пре две године, био једно време додатак у Куриру, сваке друге суботе.
"Ауто" је имао и своју емисију о аутомобилизму, "Ауто ТВ едишн" и то је била прва емисија о аутомобилизму на ТВ, а онда су почели остали часописи из области аутомобилизма да копирају Ауто.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

U pravu si. Emisija se i dalje zove Auto TV Edition, naleteh danas na neku od brojnih repriza, čini mi se na B92. Auto je nastao negde u prvoj polovini 90-ih kada se jedan deo ljudi, na čelu da RR koji je bio urednik, napustio redakciju lista Automobil i počeo da izaje časopis Auto . Nažalost i ova i ostale naše emisije iz ove oblasti su na jako niskom nivou, mada iskren da budem uzrok nisu autori nego i okruženje u kom nastaju i uslovi koji tu vladaju. Emisije gotovo u dlaku liče jedna na drugu, a razni promo filmovi proizvođača se poturaju kao testovi. :thumbdown: Shvatam ja do od toga žive, ali lično bio bi mi bedak da na taj način radim. :nemampojma:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Гага
Reactions:

Post od Гага »

Часопис "Ауто" је некада био часопис "Аутомобил", а зашто се часопис "Аутомобил" распао, то сад није за јавну причу, али "живео" је још само две године после изласка Радета и Дејана из редакције. И један и други часопис су се штампали у формату Вечерњих Новости на новинском папиру, и "Ауто" је имао фантастичан тираж.
Иначе од људи из часописа "Аутомобил" и "Ауто" су настали сви садашњи часописи о аутомобилизму, "Ауто", "Ауто магазин", "Сат", "Топ Спид", Ауто Билд", "Турбо" (који се угасио пре нешто мање од годину дана). Часопис "Аутомобил" је био гласило Ауто Мото Савеза Србије, анастао је од часописа "Ауто Мото ревија", тога се сигурно сећају старији чланови форума.

Ето моја маленкост је била, као сарадник новинар, у редакцији часописа "Ауто" од почетка оснивања па до краја 2006. године, када се екипа поделила на два дела и свака кренула својим путем.
Фебруара 2008. године је основан нов часопис "Ауто магазин" и у тој екипи сам и ја, исто као сарадник новинар, али сам, да будем искрен, последњих две године, не активан. Једноставно се нема времена, тешка су времена за пословање и посветио сам се максимално свом послу, који нема никавих додирних тачака са аутомобилима.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Sat nema veze sa časopisima Auto i Automobil. Sat je bila tv emisija na državnoj tv koja je starija od ta dva časopisa.

Top Speed i Vrele gume inicijalno nisu imale veze sa tim časopisima, a kasnije što je dolazilo do transfera novinara to je druga stvar.

Mislim da su drugi časopisi imali mnogo bolje uzore da kopiraju nego časopis Auto.
Korisnikov avatar
Гага
Reactions:

Post od Гага »

starac vujadin napisao:Sat nema veze sa časopisima Auto i Automobil. Sat je bila tv emisija na državnoj tv koja je starija od ta dva časopisa.

Top Speed i Vrele gume inicijalno nisu imale veze sa tim časopisima, a kasnije što je dolazilo do transfera novinara to je druga stvar.

Mislim da su drugi časopisi imali mnogo bolje uzore da kopiraju nego časopis Auto.
Ја нисам ни споменуо копирање часописа "Ауто" од стране набројаних часописа који су настали након њега, него сам рекао да су људи који су били запослени или били као сарданици у часопису "Ауто" одлазили и полако правили своје часописе. Мада руку на срце, било је и копирања, а то су и сами уредници и власници тих часописа и рекли, да им је „Ауто“ био узор, мада нису никад то јавно рекли.

Часопис "Сат" није имао везе са часописом "Ауто", али јесте са "Аутомобилом", али тек онда кад су из "Аутомобила" отишли Раде и Дејан. Тада је на сцену ступио садашњи власник "Сата" (јер је радио у АМСС), кратко време водио "Аутомобил", угасио га и основао "Сат" !!!

Ни часопис „Сат“ ни ТВ издање "Сат" не могу никако да буду и нису старији ни од часописа "Ауто" ни од ТВ издања "Ауто", односно емисије "Ауто ТВ Едишн", јер су и часопис и ТВ емисија „Сат“, настало неколико година после часописа „Ауто“ и ТВ емисије „Ауто ТВ Едишн“.

Иначе је емисија „Ауто ТВ Едишн“ прва емисија о аутомобилизму на телевизију у бившој СР Југославији, Србији, а и у бившој СФРЈугославији и прво је емисија ишла на некадашњем трећем каналу, после је премештена на други програм, па на први. Тада су настала комешања, некима из конкуренције порасли апетити и ......, па је „Ауто“ своју емисију "Ауто ТВ Едишн" преселио на ТВ Политика, па кад је угашена та телевизија, прешло се код кабловског оператера СББ.

ТВ издање „Сат“ је дошло на државну телевизију прво на други програм, тек када је часопис „Ауто“ своју емисију „Ауто ТВ Едишн“ преселио на ТВ Политика.

Часопис „Вреле гуме“ нисам у опште ни споменуо у свом посту, не знам зашто га спомињеш ! Кад си га већ споменуо, из овог часописа је прошле године прешао бивши главни и одговорни уредник Александар Угљешић у часопис "Сат", мада не знам да ли је још тамо, јер видим да на телевизији "Хепи" води емисију о аутомобилизму "Октан ..." или већ како се зове (а можда му је то само тезга, зашто да не).

Часопис „Топ Спид“ јесте основао Карићев син (не знам од ког Карића), а он је повукао Владана Славковића који је био код нас у часопису „Ауто“, а касније и Вељка Петровића. Чак је и Андреј Кулунџић био једно време сарадник у редакцији "Аута", па прешао у "Топ Спид", а сад је и власник тог часописа.

EDIT by mod: Ne citirati poruku neposredno iznad. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Ја нисам ни споменуо копирање часописа "Ауто" од стране набројаних часописа који су настали након њега, него сам рекао да су људи који су били запослени или били као сарданици у часопису "Ауто" одлазили и полако правили своје часописе
"Ауто" је имао и своју емисију о аутомобилизму, "Ауто ТВ едишн" и то је била прва емисија о аутомобилизму на ТВ, а онда су почели остали часописи из области аутомобилизма да копирају Ауто.
:pravilnik:
Часопис "Сат" није имао везе са часописом "Ауто", али јесте са "Аутомобилом", али тек онда кад су из "Аутомобила" отишли Раде и Дејан. Тада је на сцену ступио садашњи власник "Сата" (јер је радио у АМСС), кратко време водио "Аутомобил", угасио га и основао "Сат" !!!
A što bi to radio kada je već imao svoje preduzeće i pokrenuo časopis kao franšiza Quattroroute?
Ни часопис „Сат“ ни ТВ издање "Сат" не могу никако да буду и нису старији ни од часописа "Ауто" ни од ТВ издања "Ауто", односно емисије "Ауто ТВ Едишн", јер су и часопис и ТВ емисија „Сат“, настало неколико година после часописа „Ауто“ и ТВ емисије „Ауто ТВ Едишн“.
Naravno da mogu. Preskočio si čitav jedan period rada emisije SAT 80-ih godina kada su samo bila dva državna tv kanala. Prvo je funkcionisao kao deo Beogradske hronike, pa postao zasebna emisija.
Часопис „Вреле гуме“ нисам у опште ни споменуо у свом посту, не знам зашто га спомињеш !
Zbog gore navedenog "kopiranja".
Часопис „Топ Спид“ јесте основао Карићев син (не знам од ког Карића), а он је повукао Владана Славковића који је био код нас у часопису „Ауто“, а касније и Вељка Петровића.
Ako si pročitao šta sma napisao u svom prvom postu videćeš i da sam sam to napisao. Ali je Vladan Slavković došao mnogo kasnije, te Top Speed opet nije nastao (hvala Bogu) kao nekakva kopija Auta ili Automobila.

U principu sve je u redu, samo malo budi objektivniji kada pišeš o tim časopisima. Nisu bili tako dobri, nego se raspala SFRJ, pa više nismo imali Avto Magazin da čitamo, krenule su sankcije, nije bilo stranih časopisa, pa je bilo "daj šta daš", makar i na novinskom papiru. To je bilo zlatno vreme za tu ekipu. Posle su došli bolji i pravili bolje medije.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

starac vujadin napisao:Naravno da mogu. Preskočio si čitav jedan period rada emisije SAT 80-ih godina kada su samo bila dva državna tv kanala. Prvo je funkcionisao kao deo Beogradske hronike, pa postao zasebna emisija.
U pravu si. Ovoga se sećam, bila je redovna rubrika u Beogradskoj hronici i Jutarnjem programu (ista redakcija), samo se ne sećam više kojim danom je išlo.
Širim haos!
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

uh, avto magazin, kako bi nam sad trtebalo nesto takvo....
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Гага napisao: Тада је на сцену ступио садашњи власник "Сата" (јер је радио у АМСС), кратко време водио "Аутомобил", угасио га и основао "Сат" !!!

Иначе је емисија „Ауто ТВ Едишн“ прва емисија о аутомобилизму на телевизију у бившој СР Југославији, Србији, а и у бившој СФРЈугославији
Ako se misli na M.Alvirovica on je bio zaposlen u Vecernjim Novostima. Ne znam da li je tezgario za AMSS ali ne verujem, u ono vreme nije se moglo imati 2 drzavna posla.

U bivsoj SFRJ su emsije o automobilizmu imali TV Zagreb jos 70tih godina (i to petkom predvece pred vikend) a takodje i TV Kapodistria kao i TV Ljubljana. Sve to mnogo pre Auto TV edisn i Radulovica.

U ondasnjoj SFRJ kada je tema automobilizam, imena koja su znacila su bila dobro poznata, pocev od Martina Cesenja, Ne secam se da je iko cuo za Radulovica na prostorima ex SFRJ na tom nivou poznatosti u javnosti.

AvtoMagazin i Auto Klub su bili u SFRJ najsire poznati i trazeni u celoj zemlji, dok za ove ostale ne bih rekao.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Jel ima druga epizoda Snage oktana negde?
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Pozajmi mi auto

Post od Ogi »

Da li gledate ovu emisiju ?? Znaci ja tako uzivam da gledam kako popravljaju raspade i vracaju ih u "fabricko" stanje... uzivam, kao da meni nesto menjaju. :D Gledao sam kada su radiji Klija i doziveo sam svrs kada prilikom zamene letve volana! :rofl: Doduse, nisu stavili novu nego neku repariranu ali iz Renoove fabrike i po njihovim standardima... posebno me pogodi kada menjaju nesto na trapu naravno... onda onu Astru G karavan, sredili su je ekstra, kao nov auto je bio... posle sam citao na njihovom sajtu komentar nekog lika koji kaze da limar koji radi te automobile je uzas i da bas lose radi, ja se ne razumem pa ne vidim stvari koje on mozda vidi... ali sigurno je da je auto mnogo bolji kada ga zavrse! Samo je ogromna steta sto ne menjaju gume, dzabe sto sve urade ako ostave raspad gume....
Odgovori