Vredi li kupiti M5, 911, GT-R i slično?

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Re: BMW 535d

Post od AcaKayak »

Daleko su manji troskovi za napucanog Lancera i recimo 320xD koji cu sada da vozim (mislim samo na drugi auto) nego za jednog M-a...

Ne kazem da je prakticnije imati dva auta, daleko od toga, M je sjajan all in one, ali all in one nikada ne moze biti dobar kao specijalizovan model.

Ako bih prelazio 30k km godisnje sa M automobilom bilo bi strasno.

28k sa dizelom i 2k sa super sportskim a jeftinijim od M-a je daleko prijatnije :)

Bas sam se malo pre nesto zezao s Ducom Borkovicem na fejsu i pomenuo i ovo, kaze da bi se pre zezao u Lanceru nego u M-u, cak i u stock verziji. Inace je imao M3 do pre par dana da ne mislite da je ono hvali svoga konja :)
Poslednja izmena od AcaKayak u 25 Jun 2013, 14:43, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Geza napisao:Koji TSI? :)
K04
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

@AcaKayak...drago mi je da priznajes da je izuzetno skupo i neisplativo voziti M/RS/AMG... bacanje para za performanse koje nemas gde iskoristiti ;) 320xd je vise nego dovoljno brz auto+ velika prednost sto je X-Drive pa ne mora u zimski san :D

bas iz tog razloga cu ja uvek pre voziti wannabe S5, bici lep kao i pravi S5 ali ce me njegovo odrzavanje kostati jedno 10x manje... pa samo za razliku u registraciji mozes da odes na odmor 20dana u hotelu sa 5*
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

aDrei, nema tu sta da bude isplativo, to se radi iz drugih razloga.

Nije isplativo ni voziti avion za licnu zabavu pa je to u Madjarskoj jako popularno i voleo bih da naucim i probam.

EDIT: inace ja se u nekim stavovima slazem s tobom, recimo nema potrebe voziti RS5 ako ces ga voziti polako, samo se ne slazem s ubedjivanjem drugih da je nesto sto nije.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

I ja se slažem da ti taj m3 ne treba i da bi trebao da ga menjaš za nekog golfa peticu... recimo mog :mrgreen:
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

:D
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Realno. Ako je razlog prodaje M3 onaj koji ja predpostavljam, logicni sled je GTI sa 5 vrata...
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Gledam u drugoj temi šta je čovek radio sa M5 i shvatam da me takav auto ne privlači ni 2%
Možda ima veze i što imam 4 banke, ali čemu takav auto ako ćeš u 99% situacija da se ustežeš i da paziš kako pipkaš gas? Ili to ili da voziš kao divljak tamo gde nema uslova, a praktično nigde sem na zatvorenoj stazi nema uslova. Ostavio sam 1% za situacije gde možeš na kratko bezbedno da ga cepneš. Za malo sportskog uživanja odeš lepo na Adu Huju i uzmeš karting 10 minuta i navozaš se kao što nigde u saobraćaju ne možeš sa kolima. Čak mislim da više ima smisla da kupiš neki jači karting ako te ne zadovoljava ovaj što može da se rentira nego da kupuješ drumskog sportistu.
Sa druge strane, možda sam ja samo matoro gunđalo.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Ili imas nesto normalno,a kad odes na stazu rentiras trkalicu neku.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Wolfy
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 15:15
Garaža: BMW 535d

Post od Wolfy »

Svi smo mi razliciti...Nekom je zadovoljstvo da ide na letovanje u hotel od 5 zvezdica,a nekom da vozi neku zver.O ukusima se ne raspravlja...Kao sto sam I rekao,dok sam mlad,voleo bih da probam tako nesto,pa ako mi se ne svidi,lako cu se vratiti na dizele od 3.0 :D

P.S. Hvala Aco ne detaljnom objasnjenju ;) Ali,ti si sebi ispunio san I vozio M auto,i posle ti je lakse...E,to iskustvo bih I ja voleo da prozivim sa M5,nekom Carrerom, DBS-om,Granturismom.... A,sad dal` je to bacanje para,veliki troskovi odrzavanja,potrosnja,to je vec pitanje racionalnosti,a to je jedna od TOP 10 reci,koju najvise mrzim :D
Korisnikov avatar
BobRock
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Octavia 1.9 TDI A5 FL,Kia Ceed 1.4 2014

Post od BobRock »

Jedan od razloga prodaje moje Lancie je upravo ovaj slican Aci. Iako je to auto od "samo" 190ks, ali pruza osecaj kao da ima 300 ,ne mozes da ga vozis normalno,cak ni u gradu.
Koliko puta sam uhvatio sebe da naguram 100-ku u gradu nesvesno i sam sebi kazem da li si normalan :mrgreen: .
Onda upadnem u guzvu i puzis mic po mic, i prosto places sto ti auto srce gorivo, auspuh bruji, a ti se vuces u koloni.
Da ne pricam o kamerama, novom Zobsu i kaznama.

Jedina dva svetla trenutka su jednom na Navaku, i jednom na Debelom Brdu, kad sam je peglao kao reli brzinac. :D

To bukvalno mora biti drugi auto, nema tu komprosmisa, a to treba finansijski sve ispratiti.

Al eto i pored svega, sad kad sam je prodao i posle pola godine, neopisivo mi je tesko, nekako jedva cekas samo da se malo provozas makar za vikend i auto je ispunio svoju svrhu - moje zadovoljstvo, koje ne postignem ni blizu za 2000 km u Skodi mesecno :D
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Sportska kola,pogotovo M-ovi i slicno i jesu namenjena onima koji o parama ne razmisljaju...
Tu racionalnosti nema,vec cist uzitak.

Meni ce sledeci da bude neki 3.0 dizel,da moze da ide lepo,ali i da trosi malo i da me Bog vidi :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

@Aca Priznaj Aco da te je Duca Borkovic ubedio da prelomis i prodas M-a i kupis budjavog japanca kao vikend auto. :mrgreen: :kezo:
Salu na stranu nije lose to razmisljanje imati jedan normalan i jedan ekstreman vikend auto, ako ima para da se cela igranka plati.
ADrei napisao:@AcaKayak...drago mi je da priznajes da je izuzetno skupo i neisplativo voziti M/RS/AMG... bacanje para za performanse koje nemas gde iskoristiti ;) 320xd je vise nego dovoljno brz auto+ velika prednost sto je X-Drive pa ne mora u zimski san :D

bas iz tog razloga cu ja uvek pre voziti wannabe S5, bici lep kao i pravi S5 ali ce me njegovo odrzavanje kostati jedno 10x manje... pa samo za razliku u registraciji mozes da odes na odmor 20dana u hotelu sa 5*
A zato u svetu prodaja M, AMG i RS, veca nego ikada pa i uprkos krizi. Meni ja ta prica ''sta ce ti to nemas gde da vozis'' potpuno glupa. Slazem se da te povuce gas i sve to, ali opet ako si u glavi cist, mozes da prodjes sa par kazni godisnje. Naravno ko moze sve to finasijski da izdrzi.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Kada sam ja to pricao, mnogi su mi se smejali i nazivali me penzosom.

M, RS i AMG nisu napravljeni za ljubitelje vec za pozere kojima lova ne znaci nista jer je imaju previse.
Za divljanje po stazi potrebna je pre svega staza u blizini, vestina i neki dobar HH za pocetak...ne M5, S8, X5M i
A smeo bih da se kladim da bi velika vecina vlasnika tih premiuma sa +500 ks ispravili krivinu na npr. Schleife-u ako bi probali da prate nekog dobrog vozaca u npr. Megiju RS koji kosta 5x manje.

Dosli smo u apsurdnu situaciju jer su prosecni R4 benzinci i dizeli postali jaci od sportskih automobila od pre 20ak godina a propisi su sve ostriji, kaznena politika stroza, gorivo i takse skuplje...
Ovde u CH ima stvarno puno supersportskih automobila koje vlasnici voze krajnje oprezno (kazna zavisi od visine primanja) i onda cesto vidis scenu da DHL kombi pretice Ferrari...hebes ti to.

Jedan od razloga zasto nisam uzeo S5 SB je bas taj.
Dusan napisao:A zato u svetu prodaja M, AMG i RS, veca nego ikada pa i uprkos krizi.
Posledica krize..ti bi to trebao da znas ;)
Bogati su sve bogatiji pa se izdrkavaju.
Generalno je porasla prodaja luksuzne robe od kad je kriza.
Poslednja izmena od Floyd u 25 Jun 2013, 19:20, izmenjeno 1 put ukupno.
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

@Dusan.... vidis dobar drug vozi M3 hartge vec 5 god, kupio ga je 2008god i sad ima blizu 200k, to mu je jedini auto...
ono sto je zalosno sto zivi u CH i vozi 120kmh autoputem svaki dan(basel-zirih)...
da li je to i koliko pametno njega ne zanima, jel ima toliko para da mu potrosnja i odrzavanje nisu bitni(zena mu vozi x6M), sad je porucio sebi grandturismo...

ja sam napisao da se meni trenutno ne isplati posto si mi rekao da sam trebao da kupim S5...
Poslednja izmena od ADrei u 25 Jun 2013, 18:57, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori