Makete vozila

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Re: Makete vozila

Post od swemir »

mozda nisam pratio na casu ali ko je proizvodjac ovih model :nemampojma:

neki su izuzetni ...
vaskrsije
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2013, 11:43

Post od vaskrsije »

Ima raznih,navescu neke koji su kod mene,neke cu verovatno i zaboravitiBurago,Maisto,Revell,Norev,Sunstar,solido,Ut,Uh,Ist,Minichamps,AutoArt,KyoshoHot Wheels Elite,Gate,Otto,
Sam vrh su Exoto i CMC oni daju vec perverzije ali i kostaju 300 i vise €,ja ih nemam niti cu oh imati
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

:klanjamse:

kakva kolekcija, odusevljen sam naprosto, svaka ti cast na ovome :bravo:
Korisnikov avatar
Ni.St
Reactions:
Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:35
Garaža: Kompjuterska Stolica
Kontakt:

Post od Ni.St »

Druze, skidam kapu za kolekciju! Znaci ja bih se razboleo kad bi usao u prostoriju sa toliko modela. :ludilo:

Jedan od mojih omiljenih automobila iz moje skromne kolekcije
Slika
My Flickr Photostream: http://flic.kr/ps/Q7Aku" onclick="window.open(this.href);return false;
My Facebook Page: http://www.facebook.com/nistphoto" onclick="window.open(this.href);return false;
My Thumblr Blog: http://nistphotography.tumblr.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
vaskrsije
Reactions:

Post od vaskrsije »

Evo da zavrsim sa pojedinacnim slikama modela i da prikazem detaljnije jedan model.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Kao sto sam obecao evo i BMW modela M535i E28 od AutoArta iz Millenium kolekcije. Model jue odlicno odradjen, vrlo detaljan, 6 otvaranja, tepih u enterijeru, amortizeri haube, detaljan motor,...Pravi primerak AutoArt-a i onoga sto oni umeju da naprave. Od mana naveo bih malo traljavo spajanje plasticnih branika sa karoserijom ali to je doradjeno isredjeno i trenutno vrlo visoka cena koju ovaj model dostize na licitacijama. Iako ne spada u lepotane ipak je deo istorije i preteca svih kasnijih civilnih M modela.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Savrsenstvo. :bravo:

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
vaskrsije
Reactions:

Post od vaskrsije »

Ovo je najnoviji pristigli primerak u moju garazu pa da ga i prestavim.
U pitanju je Lamborghini Murcielago LP 670-4 SV od AutoArt-a. U principu nisam bas nesto za te ultramoderne modele ali s vremena na vreme posle nekih klasika uzmem i poneki moderniji da ne ispadnem iz fazona ali samo odredjene marke modernijih.
Model je zaista odradjen na visini zadatka, pun detalja, detalji od karbona savrseno su prekopirani, felne deluju skroz realno kao na pravom, boja i farbanje vrlo zanimljivi, mehanizam i brava cuvenih vrata funksionisu besprekorno, bocne skrge koje su pomicne i otvaraju se, enterijer na nivou pravog, sve u svemu model iz gornje klase sto opravdava ponudjenim ali idebelo naplacuje
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ja imam Murci, ali Burago i izgleda kao igracka za decu ( :kezo: ) u odnosu na ovo :D
vaskrsije
Reactions:

Post od vaskrsije »

Imam i ja Buraga, on sem sto je igracka u odnosu na AutoArtovog boluje i od druge gluposti a to je da je model izvan razmere, tj nije 1:18 iako stoji na kutiji 1:18. Mnoge stvari su mu omasii, u principu moze se reci da lici na Murcielaga ali...
Nego ovom prilikom da prikazem jedan vrlo zanimljiv model relativno nepoznatog proizvodjaca Highway61. Oni rade samo amere i sto moj drug kaze to je u stvari AuroArt iz paralelnog svemira. Posvecuju paznju detaljima ali nemaju tu finocu izrade kao pomenuti Art. Doduse takvi su i pravi ameri, grubi, bucni, tesko ukrotivi tako da modeli savrseno oslikavaju to vreme starih americkih krstarica i muscle car-ova.
Ovde je u pitanju model Chevrolet Camaro SS Baldwin Motion iz 1969. godine. Model je vrlo sirov bas kao i pravi auto, ima dosta zanimljivih detalja a anvescu neke, pomeranje sedista po duzini kao i obaranje naslona, kaseta ispred suvozaca se otvara, antena za radio se izvlaci, otvaranje zadnje tablice za tank goriva, okretanje tockova okrece se i kardan, vrlo realno napravljene sarke prednje haube,...Sve u svemu model koji savrseno prikazuje americke sportake iz tog vremena
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
vaskrsije
Reactions:

Post od vaskrsije »

Nasao sam par zanimljivih fotki iz doba snega ove godine
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Bburago je pre pravio mnogo bolje modele, ~10+ godina pre. Onda su poceli da fuseriraju, pa su propali skroz i onda ih je uzeo Maisto. Sad Maisto pravi bolje modele nego Bburago. Inace ekstra su ti modeli, narocito Murci. Ja imam Kyosho Miuru, predstavljena na prvoj strani, zaista vrlo detaljan model, mada ima sigurno i mnogo boljih, ali bi mi bilo zao da dam tolike pare za nesto sto ipak samo skuplja prasinu.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
vaskrsije
Reactions:

Post od vaskrsije »

Ajde da iskometarisem tvoj post. Sto se tice Buraga kao i vecina kolekcionara i ja sam krenuo sa njim i tad su mi bili vrh vrhova, pa onda Maisto sa kojim sam takodje bio prezadovoljan i slucajno otkrijem svet i KYosha tj kvalitetnijih. Posle toga naravno uvek ides na sve bolji i bolji model i dosta njih zavrsava sa pomenutim CMC i Exoto modelima koji kostaju 300 i vise eura. Ja sam nasao granicu da me AutoArt, Minichamps, KYosho zadovoljavaju i da ne dajem onoliko sulude sume. I sad kada su se svi obezobrazili i digli cene drzim se da ce kad tad svi modeli biti na popustima pa ih cekam.
Burago ima osnvni problem losih odlivaka kalupa, omasenih razmera, proporcija nekih delova,...Maisto se toga drzao, Burago je pukao kada mu je Hot Wheels uzeo zlatnu koko tj licencu za Ferrari i tad sve krece nizbrdo a kraj je upravo taj, Maisto kupuje Burago i seli proizvodnju iz Italije i naravno Kinu. Iskreno od tada se Burago malo poboljsao, podelio je sa Maistom neke modele,...Dosta njih sada pljuje po Buragu prodaju ga, dele, ja ne zaboravljam moje pocetke i svi Burago modeli su mi na broju iako da iskren budem ih vise ne gledam i ne kupujem. Neki su mi veoma dragi iako mi sada sa stanovista ozbiljnog kolekcionara izgledaju smesni, vise su mi igracke ali OK, dragi su mi, ko prvlja ljubav, zaborava nema.
Ja imam i Buragovu Miuru i AutoArtovu, radi poredjenja ko Jugo i recimo neki svaba, Audi, Merc, BMW, preveze te to jde OK ali ipak osecaj nije isti kada se drndas u jugu i plovis putem u nekoj limuzini. Kyoshova je takodje extra ali meni je AutoArt drazi, uradili su mi tacnije Miuru i zato sam obisao Kyoshovu.
E sad ti kazes suludo ti je da bacis tolike pare na nesto sto sakuplja prasinu. Slazem, se, svako ima svoj hobi, meni je besmisleno da neko odvaja veliki kes na postanske markice,....Moj hobi je ovo, nije mi zao ni jednog evra, znam da sam za ove pare mogao vrlo skup i dobar auto da vozim.
Meni ne sakupljaju prasinu, redovno se ciste, efekat koji izazivaju ko god ih vidim mi pokazuje da ovo vredi doduse kada neki cuju koliko pojedini kostaju uglavnom je komentar, ti si lud, tolike pare na igracke koje stoje. I meni je suludo da imam auto od 50000€ i da nemam garazu i da je na ulici i da gledam svaki dan kako mi se neko ocese o auto i kako mu svakim danom pada vrednost. SVaki od ovih modela dobija na vrednosti, dakle dobro ulozen kes
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Pa dobro, svako ima svoju zivotnu logiku, to je individualno. Neko trosi na kurve, kocku, alkohol, cigare, drogu, nebitno. Ja sam nekako shvatio da generalno ne zelim da imam puno stvari koje ne koristim cesto, o bilo cemu se radilo, i ako uzimam gledam da uzmem nesto sto mi potpuno odgovara, makar da je i skuplje. Eto, kod tebe to mogu biti bas ove makete, i to je onda ekstra. :doubleup:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
MASTEROFVELOSTER
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2013, 10:56

Post od MASTEROFVELOSTER »

Moja skromna kolekcija :D

Razlog skupljanja ovih je sto vozim i Punta (pored Velostera) kao moj prvi automobil evo vec 8 godina :)

Fiat Punto MK1

Slika Slika Slika Slika

A naravno tu je i ovo :sreckovic: , jedan od automobila koji sam imao jartku zelju da vozim :driving:

Fiat Grande Punto Abarth

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika
Slika
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ovim sam se pocastio u Hanoveru:

Slika
Slika
Slika

DeAgostini kolekcija Mercedesa: nema veze sa ovim krsem koji se prodaje kod nas, ali i kosta 2-3 puta vise. Ako nekoga zanima casopis koji ide uz model, na nemackom naravno, dobija na poklon.
Odgovori