Istekla vozacka pre skoro 2 godine
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Re: Istekla vozacka pre skoro 2 godine
CRKLI DABOGDA. Pozdravimo se i sa medjunarodnim.
Ogi kao i uvek pogadja u srz problema
Meni je istekla jesenas, pa sam obavio zamenu
Jos licnu kartu da zamenim, ne znam ni dokle ono vaze one "daciceve" koje svima isticu istog dana

Meni je istekla jesenas, pa sam obavio zamenu

Jos licnu kartu da zamenim, ne znam ni dokle ono vaze one "daciceve" koje svima isticu istog dana

http://www.peticije24.com/signatures/pr ... a/start/10
A razlog zamene: uvođenje biometrijskih čitača....vidiš nije neistinit onaj vic da zašto policajci uvek idu u paru...očigledno posle juna neće znati da čitaju!
Jbt, što ne naprave neki sistem kao kod Amera npr, i reše nas bede
A razlog zamene: uvođenje biometrijskih čitača....vidiš nije neistinit onaj vic da zašto policajci uvek idu u paru...očigledno posle juna neće znati da čitaju!
Jbt, što ne naprave neki sistem kao kod Amera npr, i reše nas bede
What i do for the livin'? I live for the livin'.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Za šta biometrijski čitač?
Za izdavanje nove dozvole, potrebno je da se uplate tri takse.
RAT-670 din
Mup-621 din
NBS-255 din
ukupno 1553 din+provizija banke.
u isto vreme prosle godine takse su iznosile
RAT-600 din
Mup-567 din
NBS-233 din
ukupno 1400 din+provizija banke.
Malo vise od 10% poskupljenja u odnosu na proslu godinu.
Ostale su mi uplatnice od prosle godine tako da imam uvid.
RAT-670 din
Mup-621 din
NBS-255 din
ukupno 1553 din+provizija banke.
u isto vreme prosle godine takse su iznosile
RAT-600 din
Mup-567 din
NBS-233 din
ukupno 1400 din+provizija banke.
Malo vise od 10% poskupljenja u odnosu na proslu godinu.
Ostale su mi uplatnice od prosle godine tako da imam uvid.
http://www.24sata.rs/vesti/aktuelno/ves ... 1784.phtml
Ili 1.546 dinara za novu dozvolu, ili kazna od 6.000
Autor: T. M. Subota 16.01.2014. - 00:02 Komentara (0)
MUP Srbije do sada je izdao 2.836.865 novih vozačkih dozvola sa čipom u kome su biometrijski podaci vlasnika na dva jezika, srpskom i engleskom. U policiji podsećaju vozače da je rok za zamenu starih za nove vozačke dozvole 10. jun 2014, da je za ovo potrebno izdvojiti 1.546 dinara i da će nova dozvola važiti deset godina.
ROK - Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisano je da postojeće vozačke dozvole važe do isteka roka naznačenog u vozačkoj dozvoli, a najkasnije do pet godina od stupanja Zakona na snagu. Kako je Zakon o bezbednosti saobraćaja stupio na snagu 10. juna 2009. godine, stare vozačke dozvole važiće do 10. juna 2014. godine. Nakon tog roka, stare vozačke dozvole više neće moći da se koriste u saobraćaju, ali će i nakon tog roka moći da se zamene za nove - kažu u MUP Srbije.
Kazne za vozače koji u saobraćaju budu „uhvaćeni“ sa nevažećom vozačkom dozvolom zavisiće od toga da li je vozačka dozvola istekla manje ili više od šest meseci.
- Ako vozač upravlja vozilom sa vozačkom dozvolom koja je istekla pre manje od šest meseci biće kažnjen novčanom kaznom od 6.000 do 20.000 dinara. Ukoliko je vozačka dozvola istekla pre više od šest meseci, novčana kazna je od 15.000 do 30.000 dinara, a vozač će biti kažnjen i zatvorom od 30 dana - kažu u policiji.
U policiji kažu i da su nove vozačke dozvole počele da se izdaju u januaru 2011. godine, kao i da će u narednom periodu preduzeti sve mere i angažovati sve raspoloživo ljudstvo da bi se postupak zamene starih za nove vozačke dozvole sproveo brzo i efikasno.
Za zamenu dozvole potrebna su sledeća dokumenta:
- Stara vozačka dozvola
- Važeća lična karta na uvid
- Dokaz o uplati naknade za troškove izrade vozačke dozvole od 255,00 dinara na ž.r. 980-333-07, poziv na broj 091001, primalac: Zavod za izradu novčanica i kovanog novca
- Dokaz o uplati naknade za izdavanje vozačke dozvole od 621,00 dinara na ž.r. policijske uprave koja vozača vodi u evidenciji
- Dokaz o uplati republičke administrativne takse od 670,00 dinara na ž.r. 840-742221843-57, poziv na broj prema opštini prebivališta vozača.
Ovo boldovano je hit. Pa ako nekome papirna vozacka vazi do 2016 godine ona NIJE istekla. Stvarno nisu normalni i stvarno vise ne znaju na koji nacin da pune rupe u budzetu. Samo u Srbiji
Ili 1.546 dinara za novu dozvolu, ili kazna od 6.000
Autor: T. M. Subota 16.01.2014. - 00:02 Komentara (0)
MUP Srbije do sada je izdao 2.836.865 novih vozačkih dozvola sa čipom u kome su biometrijski podaci vlasnika na dva jezika, srpskom i engleskom. U policiji podsećaju vozače da je rok za zamenu starih za nove vozačke dozvole 10. jun 2014, da je za ovo potrebno izdvojiti 1.546 dinara i da će nova dozvola važiti deset godina.
ROK - Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisano je da postojeće vozačke dozvole važe do isteka roka naznačenog u vozačkoj dozvoli, a najkasnije do pet godina od stupanja Zakona na snagu. Kako je Zakon o bezbednosti saobraćaja stupio na snagu 10. juna 2009. godine, stare vozačke dozvole važiće do 10. juna 2014. godine. Nakon tog roka, stare vozačke dozvole više neće moći da se koriste u saobraćaju, ali će i nakon tog roka moći da se zamene za nove - kažu u MUP Srbije.
Kazne za vozače koji u saobraćaju budu „uhvaćeni“ sa nevažećom vozačkom dozvolom zavisiće od toga da li je vozačka dozvola istekla manje ili više od šest meseci.
- Ako vozač upravlja vozilom sa vozačkom dozvolom koja je istekla pre manje od šest meseci biće kažnjen novčanom kaznom od 6.000 do 20.000 dinara. Ukoliko je vozačka dozvola istekla pre više od šest meseci, novčana kazna je od 15.000 do 30.000 dinara, a vozač će biti kažnjen i zatvorom od 30 dana - kažu u policiji.
U policiji kažu i da su nove vozačke dozvole počele da se izdaju u januaru 2011. godine, kao i da će u narednom periodu preduzeti sve mere i angažovati sve raspoloživo ljudstvo da bi se postupak zamene starih za nove vozačke dozvole sproveo brzo i efikasno.
Za zamenu dozvole potrebna su sledeća dokumenta:
- Stara vozačka dozvola
- Važeća lična karta na uvid
- Dokaz o uplati naknade za troškove izrade vozačke dozvole od 255,00 dinara na ž.r. 980-333-07, poziv na broj 091001, primalac: Zavod za izradu novčanica i kovanog novca
- Dokaz o uplati naknade za izdavanje vozačke dozvole od 621,00 dinara na ž.r. policijske uprave koja vozača vodi u evidenciji
- Dokaz o uplati republičke administrativne takse od 670,00 dinara na ž.r. 840-742221843-57, poziv na broj prema opštini prebivališta vozača.
Ovo boldovano je hit. Pa ako nekome papirna vozacka vazi do 2016 godine ona NIJE istekla. Stvarno nisu normalni i stvarno vise ne znaju na koji nacin da pune rupe u budzetu. Samo u Srbiji

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Znajući našu državu velika je šansa da 1. juna menjaju zakon i produže rok važenja papirnim dozvolama.
Međutim treba vaditi nove jer po novom Zakonu o prekršajima koji stupa na snagu 1.3. neće biti moguće izvaditi novu vozačku ako postoji neplaćena kazna. Vađenjem nove vozačke taj problem se rešava na duži period, ali ostaje problem nemogućnosti registrovanja kola zbog neplaćenih kazni. Ja sam to rešio tako što se auto vodi na ženu, a ona ne vozi.
Međutim treba vaditi nove jer po novom Zakonu o prekršajima koji stupa na snagu 1.3. neće biti moguće izvaditi novu vozačku ako postoji neplaćena kazna. Vađenjem nove vozačke taj problem se rešava na duži period, ali ostaje problem nemogućnosti registrovanja kola zbog neplaćenih kazni. Ja sam to rešio tako što se auto vodi na ženu, a ona ne vozi.

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ja ću zato i da menjam bez obzira na rok, a za kola sam se već zajebao tako da jbg... Mada, da se provučem do jula i za sledeću regu mi stiže zastara

- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Evo su jos neke novine tog novog zakona.
Marinović je napomenuo da će od marta prekršajni sudovi moći da izriču administrativnu zabranu na isplatu zarade okrivljenim licima, ali i da još uvek neće biti u mogućnosti da vrše popis, procenu i prodaju imovine.
Još jedna novina je da će okrivljeni moći da kaznu plate u šet rata, umesto u tri kako je do sada bilo regulisano.
Prekrašnji sudovi ubuduće neće imati zakonsku obavezu dokazivanja činjenica u postupku, već će moći da odlučuju na osnovu dokaza koje podnesu podnosilac prijave i okrivljena strana.
Prilikom dostavljanja presuda i poziva, pismena će moći da primi bilo koje punoletno lice koje se zatekne u domaćinstvu ili na radnom mestu. Postoji obaveza da se odbijanje prijema evidentira, ističe Martinović.
Na pitanje novinara kako će dokazivati propust Pošta kojima je povereno uručivanje pismena na adrese, Marinović je odgovorio da bi to tek trebalo da se reši, tako što će se dostava ponovo vršiti preko suda ili formiranjem dostavnih službi po gradovima i opštinama.
Jel treba lekarski pregled za novu dozvolu? Za koji dan se navršava 10 god moje vožnje pa je red da vadim novu dozvolu.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Čekaj bre... ja nemam "papirnu" dozvolu. U zimu 2012. izdata mi je ova nova, ali nema čip kao LK odn. saobraćajna. WTF? 

Širim haos!
Ako nemaš upisano neko ograničenje ne treba.
Dakle, ako ne pise nista u saobracajnoj, samo pare (taksa) i lk su potrebne?
- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v
Da, i stara vozacka da ostavis, a daju ti potvrdu