znam taj Audi.. Tj znam oba, stoje vec godinu dana ako ne i vise u oglasima..
Ovog bez bih odmah uzeo, samo da ima ko da mi plati tu registraciju i troskove eksplloatacije
A za budzet, jos nije definisan, sve zavisi od mog oca.. jbga... Cas mu dune na jednu, cas na drugu stranu..
A treba prodati i Astru predhodno..
Audi volim, i jbga... svidja mi se ona prednja maska.. Iznutra je skroz OK, nista mi ne smeta..
Brat je imao 1.9TDI, ali su ga cornuli.. (mislim da je bio 1.9, zaboravio sam vec)
@Dag koliko kosta servis za 1.9TDI? Naravno ne u ovlascenom..
Malo vise nego za Astru. Ulje racunaj od 800-1200din zavisi gde kupis Castrol EDGE, folter ulja 300-350din, filter klime, vazduha ti je oko 600-700din, filter goriva oko 1500din. Unico filteri, mada ni sa drugim mozda boljim Hegst, Mahle... ne verujem da je puno vise.
Veliki servis po knjizici se radi na 180.000km za 1.9TDI, e sad ne znam od kog godista, za onaj moj 2008. je bilo tako. On je oko 500e sa rukama i to u ovlascenom, bar u NSu.
1.9TDI ti trosi bas malo, van grada lako ides na prosek ispod 5l i to kad vozis oko 100-110km/h, moze i manje ako na kratko dolazis do 100. Ako vozis 70-80 potrosnja je oko 4l. Po gradu kad se ugreje i kad nema previse stajanja mozes da ga przis koliko hoces 8l tesko predje, uglavnom je na 7-7.5l meni bar bio nekom normalnom voznjom, kad nema guzve ide na 6.5-fabricki deklarisanih. Leti npr. kad napanjis klimu bord prvih nekoliko km pokazuje oko 10l, cisto da se ne frapiras, i kako se smanji intenzitet kompresora klime tako i pada potrosnja, cim malo rashladi.Max potrosnja mu je 11.4 ili cak 10.4 ako nisam pobrkao, na 205km/h koliko sam ga vozio po satu max. Neki prosek potrosnje mi je uvek bio od 6-6.4l po bordu. I ide dosta dobro, oko 10.5-11s do 100, po satu. Brzina koja mu ne prija je oko 130, mislim na buku, pre te brzine i posle te brzine se ne cuje. Osim od 0-40ak km.h, tu cujes da je dizel, posle lepo ''zuji''.
Hvala Dag na detaljnom opisu!
Vozio sam se u par navrata u 1.9TDI samo u drugim vozilima, i meni je on sasvim pristojan, a volim i kad zabrunda.. Ima cari i u tome
Koji god da budem kupovao, gledacu da mu je prava kilometraza ispod 100k km... Po mogucstvu da je odrzavan u ovlascenom..
Vozis Opela!
Tako da Alfa pored istog ne moze biti promasaj nikako.
Ali ozbiljno, 159 mi je prelep od trenutka kada se pojavio. I dalje je nesvakidasnja pojava na ulici, pored A3 prodjem a da se i ne okrenem dok ovog obavezno propratim pogledom bez obzira da li je cist/prljav.
Ako kad treba da eksperimentises sa vozilima (kad se vec stvori prilika), pa ako je sudjeno da se i predjes pri kupovini istog, sad je pravo vreme, dok si mlad.
Kad postanez ozbiljan porodican i poslovan covek, tad idi na sigurice, provereno. A do tada, kad se vec namesta prilika, proveriti sta je kakvo (koristice u buducnosti).
(svi znamo kakve su ove nase sa belim pigmentom, ali ne bi skodilo probati i kakva je neka meleskinja ili crna cokolada )
1. veci
2. jaci (svi se odusevljavaju kako TDI cupa ali svako ko sedne u ovaj JTD promeni misljenje)
3. jeftinije odrzavanje (ovde jeste, verovatno je i tamo)
4. jeftiniji kasko
5. lepsi (ajde ovo je subjektivno)
6. miran san (nije interesantan lopovima)