Hyundai i30 ili Renault Clio IV

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Hyundai i30 ili Renault Clio IV

Post od Day Walker »

Posto sam se pre god dana dvoumio na tu temu, dacu ti par skretnica kako sam ja razmisljao.
Vozio sam Astru G 1.6 16v i u gradu mi je trosio 10l.
Kada sam preracunao da je 90% moje kilometraze cist grad i gradske guzve, dosao sam do zakljucka da mi se dizel isplati kako god obrnes i okrenes.
Cena servisa je ista... Za iste pare se vozim duplo vise nego sa benzincem..
Voznja turbo dizela je mnogo interesantnija od voznje atmosferca.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ma ja zapravo nisam ni vozio tog klia nego sam samo mislio da sam ga vozio dok sam se teleportovao sa jednog na drugi kraj grada a onda me pumpadzija zajebo pa mi je naplatio manje nego sto sam sipao kad sam vracao auto.

I da, benzinac ima svojih prednosti ali to sigurno nije potrosnja...tako da je potpuno besmisleno dokazivati kako benzinac moze da trosi isto kao dizel. Ja bih prvi voleo da je tako ali jbg za razliku od nekih nisam sposoban da lazem sebe.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Mozda je kod Opela cena servisa slicna, ali u pravilu je dizel osetno pa i duplo skuplji na servisu. Npr za taj i30, bice servis oko 18.000din.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Ne vezano za grad dizel uvek trosi manje i u gradu i na magistrali i na autoputu kada se se vozi brze.
Bax
Te cene su za period garancije cca 2 godine a posle nema nikakve razlike u ceni servisa.
Hy garancija od 7 god ili koliko je vec sada je po meni vista glupost i nikad je ne bih koristio.

neXus
Poslednja izmena od sasa lbg u 01 Dec 2013, 12:02, izmenjeno 1 put ukupno.
studioton
Reactions:
Pridružio se: 01 Dec 2013, 10:31

Post od studioton »

TheWickerMan napisao:Pogledaj još jednu stvar, Huyndai ima ovlašćenog u Kraljevu (Marić u Progorelici) a Renault nema, čini mi de da je najbliži u Čačku. Mada težak izbor :)

sent from Optimus 4X HD using Tapatalk 2
Da, kod Marica i uzimam hyundai ako odlucim . a Renault/Dacia je sada i kod Stanica u Vr.Banji .. Ali cuo sam dosta negativnih komentara za Stanica.. u fazonu sklon je da zajebe ljude .. covek mu ostavio auto na 2 dana redovan servis .. on mu ladno poskidao neke delove iz novog i stavio polovne .. Cale od tog drugara primerio jer se malo bavi autima i popravlja ih .. poludeo .. tako da i ako uzimam Renault to ce biti neka proverena prodavnica .. sigurano da necu otici u prvu prodavnicu i tek tako ostaviti 13k eura .. ne kupujem salamu parizer pa da je svejedno :)

A Maric je proveren. izuzetna prodavnica, servis i na kraju kao covek ..
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

A jel si potrosnju gledao na bordu, ili cep do cepa, i koliko je tu uzoraka potrosnje bilo?
Ja sipam godinama gorivo i zapisujem to sve, na 3-4 auta koje vozim, i bas u toj su sirotinjskoj klasi, koja se kod nas kupuje, oko 10-12.000 evra.

Kao sto rekoh, ja ako mi neko plati, otici cu ispod 5l na 100km, ali sa normalnom voznjom, to je preko 6l.
Poslednja izmena od Bax u 01 Dec 2013, 12:04, izmenjeno 1 put ukupno.
studioton
Reactions:

Post od studioton »

Bax napisao:Mozda je kod Opela cena servisa slicna, ali u pravilu je dizel osetno pa i duplo skuplji na servisu. Npr za taj i30, bice servis oko 18.000din.
Provereno svaki servis i za benzinca i dizela kod Marica za hyundai je ista. tj. 10 000 dinara .. i na 15000km.. i sve su iste cene do nekih 80000km ..
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Nema sanse nikakve da je za Hyundao dizela 10.000 din, opasne te navlace....
Ili je uzeo samo zamenu filtera i ulja kao reper...
studioton
Reactions:

Post od studioton »

Bax napisao:Nema sanse nikakve da je za Hyundao dizela 10.000 din, opasne te navlace....
Ili je uzeo samo zamenu filtera i ulja kao reper...
pa sta se jos menja na prvom servisu nego ulje i filter :)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

To ti kazu dok ne prodaju auto :-)

TT
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema

Post od TheWickerMan »

Dolaze ljudi iz Beeogrda kod Marića da rade servis , to dovoljno govori da je pouzdan. Jbg, za Stanića nisam čuo ništa, ali ako je tako to je veliki bezobrazluk.

sent from Optimus 4X HD using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Davno beše kada su u SAT reviji pisali o razlikama u ceni (malog) servisa benzin/dizel kod i30, još je prva generacija bila u pitanju. Ne sećam se koliko je koštalo za benzinca, ali se cifre od 16.000 dinara za dizel dobro sećam. Još tad kurs beše drugačiji, sasvim sigurno ispod 100 dinara za evro.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ti si lud ako uzmes nepokretnost zvanu 1.4 koji je gori od mog 1.4 . Koji ce ti q gluposti iz najjaceg nivoa opreme, uzmi nivo ispod i 1.6 . Jedino sto 16 alu imas samo u najjacem nivou ali to je vec stvar debila uvoznika.

Kupi Ceed. Tacka.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Bax napisao:A jel si potrosnju gledao na bordu, ili cep do cepa, i koliko je tu uzoraka potrosnje bilo?
Ja sipam godinama gorivo i zapisujem to sve, na 3-4 auta koje vozim, i bas u toj su sirotinjskoj klasi, koja se kod nas kupuje, oko 10-12.000 evra.

Kao sto rekoh, ja ako mi neko plati, otici cu ispod 5l na 100km, ali sa normalnom voznjom, to je preko 6l.
Potpuno normalno sam vozio (osim sto je bio ukljucen start-stop) i verovao sam da BC laze kao pas jer kao sto rekoh, Alfa mi je u takvim uslovima trosila znatno vise. Onda sam nasuo do vrha i to je bilo to.

E sad, ako divljas, moze on i 6 da potrosi ali ce istim stilom voznje atmo benizanac potrositi 11.

I jos da dodam...neka racunica je da se dizel isplati ako se vozi min 25k km godisnje.
Poslednja izmena od Floyd u 01 Dec 2013, 12:18, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

500L. :mrgreen:
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Odgovori