Codemaker bloguje
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Re: Codemaker bloguje
Da ne ulazum u ostalo, ali Rakhiliva foka nije ona koja "mnogo se*e", vec ona cije mladunce umire kada neko napise kabast post. Nije da su i jedno i drugo nesto sto autor takvog posta ili teme zeli i ocekuje da vidi kao reakciju, ali nije ni da je isto. U smislu podjebavanja i vredjanja mnogo se razlikuju te dve vrste foka.
Sent from my HTC One V
Sent from my HTC One V
A dobro pa nismo deca da se vredjamo na svaku za*ebanciju.
Code, ostani.
Bilo je i biće incidenata, al to nije razlog za odlazak. Bem mu sve, pa valjda je bilo više lepih momenata od jedne foke.
Nego, al smotaj do Tasosa pa da pijemo piće. Odo da se pakujem.

Bilo je i biće incidenata, al to nije razlog za odlazak. Bem mu sve, pa valjda je bilo više lepih momenata od jedne foke.
Nego, al smotaj do Tasosa pa da pijemo piće. Odo da se pakujem.
Zaista ne znam zasto je covek protumacio taj post kao provokaciju, podjebavanje, omalozavanje necijeg truda i slicno.
Ako mene pamcenje dobro sluzi, to se uvek odnosilo na dugacak post, bez ikakve veze o kvalitetu posta.
A i stavio sam smajli na kraju
Mozda je ovo samo bila kap koja je falila. Mozda je covek samo cekao neku slicnu situaciju pa da kaze to sto je rekao, ne znam, nisam pratio ostale teme pomno, mozda je to sve pocelo ranije, a ja se sa fokama nasao u pogresno vreme na pogresnom mestu
Ako mene pamcenje dobro sluzi, to se uvek odnosilo na dugacak post, bez ikakve veze o kvalitetu posta.
A i stavio sam smajli na kraju

Mozda je ovo samo bila kap koja je falila. Mozda je covek samo cekao neku slicnu situaciju pa da kaze to sto je rekao, ne znam, nisam pratio ostale teme pomno, mozda je to sve pocelo ranije, a ja se sa fokama nasao u pogresno vreme na pogresnom mestu

- Neskica
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: Ford Focus 1.6 TDCi
Najgori si od sve dece
Meni se čika Code-ovo
pisanije dopadalo i čitao sam i te dugačke postove .
Code ako treba pisaćemo i peticiju da ostaneš

Meni se čika Code-ovo

Code ako treba pisaćemo i peticiju da ostaneš
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
U ovome je problem...problem manje više svih blogera. Ne trpe diskusiju i ne snalaze se u njoj i stalno traže zaštitu ako gumica nije u njihovim rukama. Forum nije blog i ne može niko, pa ni u svojoj temi, da se ponaša kao da je njegov blog.Blog nije diskusija.
Druga je stvar što je ružno napljuvati nekog iz čista mira...
To je to što se i mene tičeSloba napisao:Da ne ulazum u ostalo, ali Rakhiliva foka nije ona koja "mnogo se*e", vec ona cije mladunce umire kada neko napise kabast post. Nije da su i jedno i drugo nesto sto autor takvog posta ili teme zeli i ocekuje da vidi kao reakciju, ali nije ni da je isto. U smislu podjebavanja i vredjanja mnogo se razlikuju te dve vrste foka.

Evo, ja se samobanujem 24h . Ostalo mi nekih kantica od krečenja, pa ću da se polijem ledenom vodom i ako mi neko oprosti - oprosti

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Da ne ulazum u ostalo, ali Rakhiliva foka nije ona koja "mnogo se*e", vec ona cije mladunce umire kada neko napise kabast post.
Pogresno, bar sa aspekta autora. Da ponovim: foka je prvi put pomenuta kad je ljubitelj napisao nebulozni post u pokusaju da istera svoje po svaku cenu. Dakle, bog ubije bebu foku svaki put kad neko napise nepojamnu nebulozu.Ako mene pamcenje dobro sluzi, to se uvek odnosilo na dugacak post, bez ikakve veze o kvalitetu posta.
Kontam da upotreba i tumacenje mogu da se promene kad nesto predje u siru upotrebu, ali moguce je da se Code seca originalnog pominjanja pa da tako i tumaci.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
A ja čitam i pitam se da li sam ja lud ili svi pogrešno razumeju foku.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Ovo je opet ona situacija gde se interna šala pogrešno protumači i koliko znam da Rakhilov post nije imao zlu konotaciju, toliko razumem čika Code-ta što se naljutio
jer je taj isti post izazvao lančanu reakciju aličnih postova te je isti dobio na težini u negativnom kontestu.

- codemaker
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
- Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)
Slažem se sa tobom.starac vujadin napisao:U ovome je problem...problem manje više svih blogera. Ne trpe diskusiju i ne snalaze se u njoj i stalno traže zaštitu ako gumica nije u njihovim rukama. Forum nije blog i ne može niko, pa ni u svojoj temi, da se ponaša kao da je njegov blog.Blog nije diskusija.
Druga je stvar što je ružno napljuvati nekog iz čista mira...
To jeste deformacija koju nosimo svi koji pišemo blogove. I to je nešto što je deo nas, kao što je deo nas da pokušavamo u nekoj formi da prenesemo svoje misli, osećanja, događaje i informacije.
Kad sam napisao "blog nije diskusija" hteo sam ustvari da kažem da se blog ili čita ili ne čita, kaže o njemu neka kritika i to je to. U principu se na blogu ne razvija diskusija jer je sam blog neka vrsta sublimiranej diskusije ako je pisan u vezi nekog određenog događaja ili posebne teme.
I nije mi to zasmetalo. Nikada nisam bio protvnik dobronamerne kritike, nisam bolećiv na samog sebe, pa da mi smeta. Naprotiv, potrebna mi je, jer tako uvidim šta radim dobro a šta loše.
Što reče onaj na reklami nekada "budimo ljudi".
Uvek sam bio za dobru šalu i zezanje i nikada mi nisu smetale šale na moj račun a druge sam čuvao da ne povredim.
Uostalom, moram priznati da nisam znao to za foke i postove, što je Rakhil patentirao. Nisam čitao postove u vezi toga ni gde se taj izraz "zapatio" i o tome posjam nisam imao.
Verovatno, da sam to znao i u vezi tih i takvih pominjanja foka bio u toku, najverovatnije bi sasvim drugačije reagovao, zaista shvatajući to kao neke vrstu šale, mada mi je žao foka (ali ipak bih pisao duge postove u vidu blog forme)
Ja sam na ovaj forum došao otvorenog srca i zaista uživao ovde. Naučio sam mnogo stvari, stekao drugare za koje ću učiniti sve što mogu i upoznao lično tri divna čoveka.
Ne treba mene niko da moli niti ja sad izigravam uvređenu mladu, da budem jasan. Ako mi je dobro negde, tamo ostanem, ako se više ne osećam tako dobro, razmislim i verovatno odem. To je sve deo života.
Ovo za foke sam već i zaboravio i za mene je stvar zaključena, pogotovo što sada znam i "genezu" tih zezalica sa fokama i to daje sasvim drugo svetlo na ceo "slučaj foka"
To sa zapišavanjem od strane dece i to mi je jasno, samo se nadam da na ovom forumu ne postoji starosna granica koju prihvatate a iznad koje matorce bacate direktno u provaliju, kao stari Spartanci nekada...
Ne treba mene štedeti sa šalama i zezanjem, nisam od vune, sve dok je fer i u granicama koje ne podrazumevaju vređanje. Nepotrebno a pogotovo neargumentovano etiketiranje mi je nešto najgore. Ja čak ni za Ogija koji me je uvredio bez ikakve potrebe i argumenata, nemam nikakav ružni epitet niti želju da mu uzvratim. Želim samo da me se okane ako već ne može da se suzdrži pa neka etiketira nekog drugog, mene da preskoči i sve će biti u redu. Nas dvojica nemamo o čemu da pričamo i neka tako i ostane.
Ja se teško vezujem za neki forum ali kad se vežem, tu i ostanem.
Foke su izgleda bile debelo nerazumevanje problematike, pa ispada "tupio sam ni zbog čega"
Shodno prethodnoj rečenici, ipak ću vam zagorčavti život postovima i na blogu, sasvim primerene dužine, pa ko ne može da izdrži torturu, bolje neka ni ne počinje. Za koji dan idemo u posetu Olimpiji i moraću da lanem koju i o tom mestu i kako je bilo.
Živeli
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Eto vidiš kako se sve lepo razjasnilo