Codemaker bloguje

Razne teme, pitanja, iskustva
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Codemaker bloguje

Post od Sloba »

Da ne ulazum u ostalo, ali Rakhiliva foka nije ona koja "mnogo se*e", vec ona cije mladunce umire kada neko napise kabast post. Nije da su i jedno i drugo nesto sto autor takvog posta ili teme zeli i ocekuje da vidi kao reakciju, ali nije ni da je isto. U smislu podjebavanja i vredjanja mnogo se razlikuju te dve vrste foka.

Sent from my HTC One V
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

A dobro pa nismo deca da se vredjamo na svaku za*ebanciju.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Code, ostani. :D

Bilo je i biće incidenata, al to nije razlog za odlazak. Bem mu sve, pa valjda je bilo više lepih momenata od jedne foke.

Nego, al smotaj do Tasosa pa da pijemo piće. Odo da se pakujem.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Zaista ne znam zasto je covek protumacio taj post kao provokaciju, podjebavanje, omalozavanje necijeg truda i slicno.
Ako mene pamcenje dobro sluzi, to se uvek odnosilo na dugacak post, bez ikakve veze o kvalitetu posta.
A i stavio sam smajli na kraju :)

Mozda je ovo samo bila kap koja je falila. Mozda je covek samo cekao neku slicnu situaciju pa da kaze to sto je rekao, ne znam, nisam pratio ostale teme pomno, mozda je to sve pocelo ranije, a ja se sa fokama nasao u pogresno vreme na pogresnom mestu :)
Korisnikov avatar
Neskica
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: Ford Focus 1.6 TDCi

Post od Neskica »

Najgori si od sve dece :rofl:

Meni se čika Code-ovo :) pisanije dopadalo i čitao sam i te dugačke postove .

Code ako treba pisaćemo i peticiju da ostaneš
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Blog nije diskusija.
U ovome je problem...problem manje više svih blogera. Ne trpe diskusiju i ne snalaze se u njoj i stalno traže zaštitu ako gumica nije u njihovim rukama. Forum nije blog i ne može niko, pa ni u svojoj temi, da se ponaša kao da je njegov blog.

Druga je stvar što je ružno napljuvati nekog iz čista mira...
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Sloba napisao:Da ne ulazum u ostalo, ali Rakhiliva foka nije ona koja "mnogo se*e", vec ona cije mladunce umire kada neko napise kabast post. Nije da su i jedno i drugo nesto sto autor takvog posta ili teme zeli i ocekuje da vidi kao reakciju, ali nije ni da je isto. U smislu podjebavanja i vredjanja mnogo se razlikuju te dve vrste foka.
To je to što se i mene tiče :plusone:

Evo, ja se samobanujem 24h . Ostalo mi nekih kantica od krečenja, pa ću da se polijem ledenom vodom i ako mi neko oprosti - oprosti :zbunjen:
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Da ne ulazum u ostalo, ali Rakhiliva foka nije ona koja "mnogo se*e", vec ona cije mladunce umire kada neko napise kabast post.
Ako mene pamcenje dobro sluzi, to se uvek odnosilo na dugacak post, bez ikakve veze o kvalitetu posta.
Pogresno, bar sa aspekta autora. Da ponovim: foka je prvi put pomenuta kad je ljubitelj napisao nebulozni post u pokusaju da istera svoje po svaku cenu. Dakle, bog ubije bebu foku svaki put kad neko napise nepojamnu nebulozu.
Kontam da upotreba i tumacenje mogu da se promene kad nesto predje u siru upotrebu, ali moguce je da se Code seca originalnog pominjanja pa da tako i tumaci.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Znači Rakhill je sve zakuvao. :kezo:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

A ja čitam i pitam se da li sam ja lud ili svi pogrešno razumeju foku.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Ovo je opet ona situacija gde se interna šala pogrešno protumači i koliko znam da Rakhilov post nije imao zlu konotaciju, toliko razumem čika Code-ta što se naljutio :) jer je taj isti post izazvao lančanu reakciju aličnih postova te je isti dobio na težini u negativnom kontestu.
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Post od codemaker »

starac vujadin napisao:
Blog nije diskusija.
U ovome je problem...problem manje više svih blogera. Ne trpe diskusiju i ne snalaze se u njoj i stalno traže zaštitu ako gumica nije u njihovim rukama. Forum nije blog i ne može niko, pa ni u svojoj temi, da se ponaša kao da je njegov blog.

Druga je stvar što je ružno napljuvati nekog iz čista mira...
Slažem se sa tobom.
To jeste deformacija koju nosimo svi koji pišemo blogove. I to je nešto što je deo nas, kao što je deo nas da pokušavamo u nekoj formi da prenesemo svoje misli, osećanja, događaje i informacije.
Kad sam napisao "blog nije diskusija" hteo sam ustvari da kažem da se blog ili čita ili ne čita, kaže o njemu neka kritika i to je to. U principu se na blogu ne razvija diskusija jer je sam blog neka vrsta sublimiranej diskusije ako je pisan u vezi nekog određenog događaja ili posebne teme.

I nije mi to zasmetalo. Nikada nisam bio protvnik dobronamerne kritike, nisam bolećiv na samog sebe, pa da mi smeta. Naprotiv, potrebna mi je, jer tako uvidim šta radim dobro a šta loše.
Što reče onaj na reklami nekada "budimo ljudi".

Uvek sam bio za dobru šalu i zezanje i nikada mi nisu smetale šale na moj račun a druge sam čuvao da ne povredim.

Uostalom, moram priznati da nisam znao to za foke i postove, što je Rakhil patentirao. Nisam čitao postove u vezi toga ni gde se taj izraz "zapatio" i o tome posjam nisam imao.
Verovatno, da sam to znao i u vezi tih i takvih pominjanja foka bio u toku, najverovatnije bi sasvim drugačije reagovao, zaista shvatajući to kao neke vrstu šale, mada mi je žao foka (ali ipak bih pisao duge postove u vidu blog forme)

Ja sam na ovaj forum došao otvorenog srca i zaista uživao ovde. Naučio sam mnogo stvari, stekao drugare za koje ću učiniti sve što mogu i upoznao lično tri divna čoveka.
Ne treba mene niko da moli niti ja sad izigravam uvređenu mladu, da budem jasan. Ako mi je dobro negde, tamo ostanem, ako se više ne osećam tako dobro, razmislim i verovatno odem. To je sve deo života.
Ovo za foke sam već i zaboravio i za mene je stvar zaključena, pogotovo što sada znam i "genezu" tih zezalica sa fokama i to daje sasvim drugo svetlo na ceo "slučaj foka"

To sa zapišavanjem od strane dece i to mi je jasno, samo se nadam da na ovom forumu ne postoji starosna granica koju prihvatate a iznad koje matorce bacate direktno u provaliju, kao stari Spartanci nekada...
Ne treba mene štedeti sa šalama i zezanjem, nisam od vune, sve dok je fer i u granicama koje ne podrazumevaju vređanje. Nepotrebno a pogotovo neargumentovano etiketiranje mi je nešto najgore. Ja čak ni za Ogija koji me je uvredio bez ikakve potrebe i argumenata, nemam nikakav ružni epitet niti želju da mu uzvratim. Želim samo da me se okane ako već ne može da se suzdrži pa neka etiketira nekog drugog, mene da preskoči i sve će biti u redu. Nas dvojica nemamo o čemu da pričamo i neka tako i ostane.

Ja se teško vezujem za neki forum ali kad se vežem, tu i ostanem.
Foke su izgleda bile debelo nerazumevanje problematike, pa ispada "tupio sam ni zbog čega"
Shodno prethodnoj rečenici, ipak ću vam zagorčavti život postovima i na blogu, sasvim primerene dužine, pa ko ne može da izdrži torturu, bolje neka ni ne počinje. Za koji dan idemo u posetu Olimpiji i moraću da lanem koju i o tom mestu i kako je bilo.

Živeli
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

:pivo:
Posetite www.garaza.rs !
nenad.fil