Do Zagreba je sve bilo perfektno, i onda ispred Zg prvi sudar. Kamion i par kola. Kolona 9 km, proslo je sa sat i po.
Pocnemo da se priblizavamo granici i javljaju mi iz Bg da se na Batrovcima (u tom trenutku) ceka oko 5 sati. S obzirom da smo imali jos sat i po voznje do granice, kolona se povecala na 7 sati cekanja.
Kod skretanja za Zupanju je policija zatvorila auto-put i usmeravali su sve na Vinkovce. Kolonu od 1200 metara smo prolazili jos sat i 15 min. Nama je pandur rekao "na Batrovcima se ceka 7 sati, na Tovarniku preko 3, idite na Brcko, vi znate put". To nam je i prvobitno bio plan, dosli smo do granice, cekali nekih pola sata, jer nisu navikli na guzvu.
E, onda smo lepo sve prosli ali je magla bila tolika da po onim ocajno obelezenim putevima ne mozes preko 50. Nekako smo stigli do Bijeljine, usli u Srbiju uz 10 min cekanja i nastavili za Bg. Magla je bila bukvalno tolika da se nov znak pod dugim svetlima ne vidi na 50 metara. Usput, putevi NISU bili posipani tamo, pa sam imao jedno zamalo izletanje, kad je u krivini sa 30 na sat Viano nastavio pravo, kao na cistom ledu. Sreca nove su zimske, ESP ga je drzao kao po sinama i omasio sam bankinu za metar.
Na auto-putu cirkus. Ljudi voze 100-130, zalecu se kao majmuni (pretezno CH table, noviji dzipovi) i onda koce kao kreteni. Jednom sam bezao u zaustavnu traku jer se lik zaleteo sa Cayenne-om i kad je video da nece stati jer je kombi poceo da pretice kamion krene desno u mene, a ja odo u zaustavnu....
Mi smo videli dva manja sudara u Srb, jedan kod Rume, drugi ispred SImanovaca, ali su srecom svi zavrsili ili pored puta ili u zaustavnoj traci, pa je moglo da se prolazi, inace bi nastao karambol.
Problem je sto popizde cekajuci satima na granici i kad vide polu-prazan auto-put potope gas i jbg...
Presela mi je i Italija i putovanje i nek se nosi u plm