Pomozite... Astra G 1.4 16v seckanje na benzin i gas

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Korisnikov avatar
kapor
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2013, 20:15
Garaža: renault clio rs 172

Re: Pomozite... Astra G 1.4 16v seckanje na benzin i gas

Post od kapor »

A za padanje obrtaja na leru moze da bude i step mortor.
ANGEL
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2014, 21:06

Post od ANGEL »

kapor napisao:A za padanje obrtaja na leru moze da bude i step mortor.
step motor sam stvio nov original pred neki dan,i pak isto problem si ostao isti
Prikačeni fajlovi
!B6-0TK!!mk~$(KGrHqYOKiYEy-S2rMsiBMy5e3,+(g~~_12.jpg
!B6-0TK!!mk~$(KGrHqYOKiYEy-S2rMsiBMy5e3,+(g~~_12.jpg (20.45 KiB) Pogledano 5619 puta
ANGEL
Reactions:

Post od ANGEL »

dali ovaj problem so trzanje (seckanje) moze da ga predizvika i neki drzac na motora ili korpu lameli,ali nisam osetio da lamele nekad prokliza samo imam primetjeno neki put ne uvjek kad trgnem u prvoj da malo zatrese, to kad ne izbalansiram dobro kvacilo i gas.I isto sam primetio kad trgnem u prvoj brzini bavnie,nekad cue se napret u motorima kao da se zatrese neki kapak ama ne uvjek.
Sta vi mislite?
U petak idem kod mehanicara i pred da idem zelim biti kompletno spremjen so sekakvi informacie i da ne propusti nesto sto bi mogao da izaziva taj problem......koj pita ne skita.... :)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Cekaj. Jel se tebi desava to trzanje / nemiran rad i pri konstantnoj brzini ili samo pri ubrzavanju / pustanju gasa?
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
ANGEL
Reactions:

Post od ANGEL »

samo pri ubrzavanje,dodavanje gas i odzemanje
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Ako je tako nije uopste nemoguce da je do nosaca motora, a da se to ispoljava malo vise jer je kvacilo pri kraju pa trza.

Procitaj ovu temu:
http://www.nsautoforum.com/index.php?topic=5254.0
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
ANGEL
Reactions:

Post od ANGEL »

Zdravo ljudi danas sam bio kod mehanicara provozili smo se so moj auto,pa tad kao neki maler nie odradilo dobro trzanje (seckanje) ona sta meni se desava kad ga vozim na mali obrtaima kad dodava gas i odzemam gas da trza (secka),ono zaseckao ama ne toliko put nie je bio ravni imao je ozbrdo i nizbrdo, a na ravni put se mnogo izrziti to seckanje.Mehanicar je primetio to trzanje(seckanje) kad dodajem gas i odpustmi kao da ima neki prazni hot,i kaze da ovo moze biti od drzaca motora ili set lamele.
Isto i jas sam imao isto mislenje so ovim dva stvarim da bude problem u to a ne sa elektronike i struja napisao sam gore u moj tekst.
Objasniti opet da moze da konstatirati tacno do sto je problem.Kad krenem so prvi brzini nekad (a ne svaki put) da malo mi zatrese auto i da se cue neki zvuk kao da tropa neki kapak , kad otpustim kvacilo kao da mavati neki udarac (TAK,TAK) a taj udaraz se primeti i kad menuvam velike brzine 3,4,5 ama ne toliko a najveliko kad stavim u rekvers i pustim pobrze kvacilo.Kad vozim 2,3 pod malim obrtaima od 1200-1800 pisaosam pogore da togas ga ima to seckanje dodavanje gas i pustanje gasa kao da ima neki prazni hot a na pogolemi brzine ne se toliko primetue.Kad pojako ubrzati i menim brzine (3,4,5) osetim da kao motor da ne mi e stabilan.
Mehanicar kaze mi da je do set lamele a mose i biti drzaca motora,kaze da ako promeniti set lamele moze da se izgubi to trzanje (seckanje) sto mene mi odi mnogo po zivcima i kaze moze i da ne se promeni da e do drzaca motora,ova auto ima 4 drzaca.

A znam da moze biti problem i edno i drugo ( drzac motora i lamele)
Ne znam od gde da pocnem.
Kako da proverim drzaca motor,proverio sam kad auto e u mjesto i u brzini i da pomeram napred nazat ama to nemoze dobro da se vidi dali e do neki drzac motor ima neko malo mrdanje ama to e normalno.

Vi sta mislite u sto bi moga da je problem????
ANGEL
Reactions:

Post od ANGEL »

Da pitam jos jedno pitanje,taj prazni hot sta se javue u 2 brzina kad otpustim gas jel moze biti to do neka lufta u deferencijalu ili lamela e u pitanje ili pa drzac motora.

Neznam sta da radim sve mi pada na pamet.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Bolji nađi nekog dobrog i pouzdanog majsora. Mi odavde samo možemo da teoretišemo, a problem je izgleda malo ozbiljniji.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ako je lamela otisla onda auto ne skace, kad je lamela pustena, tj kad je motor spojen sa menjacem.
Oce da skace samo pri polasku tj kad je lamela na pola...
Kad lamela proklizava, onda ti dodajes gas, obrtaji idu navise, ali auto ne prati to stanje, i pliva...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
ANGEL
Reactions:

Post od ANGEL »

Ljudi ne mogu da veruem sta se desava sa moj problem na auto niko ne moze da otkrie do sto je problem,a ko sto vidim da majstori nisto ne razume.Bio sam kod poveke majstori svi kazu razlicno edni kazu drzaci motora drugi kazu set lamele,treti kazu elektronike ma neznam vise sta.
Bio sam na tehnicki pregled kazu drzaci se predni i zadni,trzali su alto napred nazat i pod rucna vika nosaci 100%
Bio sam vo ovlasten servis i veke resio sam da narucuem predni drzac i zadni drzac motora i kazem im za svaki slucaj da gi proverat proveri li su svi drzaci kaze da drzaci se svi ok nemaju lufta ni edan da ne narucujemo za bes veze da bacam pare.
Provozio sam edni od nih kazu da ovo seckanje trzanje u 2 brzini pri dodavanje i otpustanje gasa ne je od nosaci drugo je kvar vika donesi auto i platis 20e za pregled da ispitame sta je i so elektroniku i neznam vise.
Ideme kod drug majstora sta popravja OPEL vozila mie proporucio neki prijatel i se kaem sta sam otiso,ukluci ja originalen GM tester kazu da nema greske gleda senzori sve okolu to sve je ok kaze da EGR ventil ne radi kazu 0% probali smo novi EGR pak isto sve se desava auto trza ,secka i mi vika ostavi auto da proverim palenje.Idem po nekolku sati majstor kaze da palenje sve ok rebras kais je bilo malku labav pritegnao sam ga ali nista pak trza secka kaze da ti imas problem so prenosot (menjaca ili seet kvacila) oooo boze moj sta vise mogu da slusnem.I sad rebrast kais ima neki zvuk sta ga pritegano i zafati na plastiku,pak sam se vratio kaze da neka gumicka ja nema sta je na drzaca motora kaj rebrast kais za da odbie kapak da ne fata,tamu ne gledam da treba da ima gumica.Najverovatnie ni e namestena dobro plastika oko rebrasti bataliosam ga ne mogu da se raspravjam.

Stvarno neznam sta da radim do sto bi moglo da bude problem,ili da pocnem so zamene na delovi pa da stignem do kvar.
Neznam mozda e do set kvacila mislim da zamenim to pa da vidim kako ke biti posle to dali ke go ima taj problem neznam stvaro ljudi sta da radim??????????????
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Teško je reći.

Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
ANGEL
Reactions:

Post od ANGEL »

e ovako stoi rabote so moj problem na auto sto cima kad pustim gasa,javio mi se luft na roleri na zupcastok remena,i roler na klinesti remen a sam prosao samo 27 000km (set je bio INA i zupcastok remen CONTITECH),i kupio sam nov set zupcastok remena GM auto radi odlicno,promenio sam i novi nosaci motora originalni GM da resim problem sto auto cima ama problem e ostalo opet cima kad pustim gasa,stvarno ovo e izluduvacko neznam do sto e problem :glavomuzid:

Zaboravio sam da napomenem koi nosaci motora su promeneti, predni i zadni

Promenio sam i novi set kvacila SACHS sad auto podobro vuce kumpluk je mek ali problem e ostalo auto pak cima kad pustim gas stvarno ne znam do sto e problem :glavomuzid:
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Ako nisu nosači motora, onda jedino neki deo posredno vezan za motor. Spone, amortizeri, opruge...

XM
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ako cima auto u voznji, to moze da bude do struje?
Svecice, bobina, kablovi?
Ne znam sto bi imalo veze sa trapom?
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Odgovori