Alfa Romeo GT

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Re: Alfa Romeo GT

Post od Ogi »

Evo ovako, danas smo bili u Killer autu na zakazanom pregledu Alfe GT, kraj 2004. godine, 1.9JTD, mislim da je full oprema, unutra crna koza, sedista su... ono je KADA.... navigacija, tipke za telefon... BOSE ozvucenje sa vuferom i charger za 10 CD-a... presao 150k km, prodavac mlad covek, sef neki u jednoj lizing kompaniji, maksimalno ok lik, auto je u njegovom vlasnistvu 7 godina, kupio ga je sa 60k km, dakle trebalo bi da je prava kilometraza... pise na vratima By BERTONE... auto izgleda dosta lepse uzivo, cak i zadnji kraj koji mi se nije svidjao ovako preko slika izgleda dosta bolje uzivo...

Vec na prvi pogled auto odaje sjajan utisak, bio je navodno garaziran, cuknut je pozadi levo, branik izgreban i malo lim izgreban i ulubljen, videcete na slikama... sto se tice mehanike, maksimalno utegnut trap, skoro menjane viljuske, jedino sto nam je rekao prodavac kao i majstor da bi trebalo menjati nekakav krst poluosovine zameniti, to je kao 100 evrica... gume su prilicno lose, 17" alu felne, ali i sa takvim gumama i tolikim tockovima uopste nije previse tvrd ! Antiftiz na -30, ostale tecnosti ok, motor radi potpuno ravnomerno, majstor nije imao zamerke ni na sta, dijagnostika ne pokazuje nikakvu gresku osim nesto za air bag sto je obrisano pa cemo videti, ortak koji vozi Alfu kaze da kod Alfi ima neka fora da na 10 godina valjda mora da se nesto reprogramira za Airbag i dok se to ne uradi on ne radi, misli da je to ta greska... je li ovo istina ?

Isli do aerodroma, klasika, vozio prodavac, tu sam se i vise nego iznenadio. Prvo, motor je neverovatno tih unutra, nema onog klasicnog zvuka dizela, nabio je do 180-190, ni tada nije buka, moze da se prica, brzina se ne oseca, kaze moze tako do 230, posmatrao sam volan i menjac od pozadi, nikakvih vibracija nema, znaci trap sjajan, nema cvrcaka, maksimalno utegnut auto ocigledno... cajger i volan izgledaju do jaja, instrument tabla totalno ok...

Ono sto je ortak primetio kada je vozio a kasnije i ja kada sam seo u ugasen auto je da je kvacilo veoma tvrdo, tesko ide ka dole, da li bi ovo moglo da znaci da je set pri kraju? Nisam primetio proklizavanje lamele prilikom voznje a nisam znao onu stani kreni foru za proveravanje seta...

Sve u svemu auto je vrhunski, znaci poceo sam da se lozim na Alfe, samo cu reci da sam sem smorio kao bulja kada sam posle toga seo u svoj auto... inace gume su krs i njih bi trebalo promeniti...

Cena, inicijalno 5000, dogovor je pao na 4700... mada ako je set pri kraju moglo je to jos nize... zadnje kocnice bi isto uskoro trebalo uraditi... auto nema servisnu knjizicu, ima sve racune od servisa, jedino mi je to malo cudno sto lik ne zna kada je radio servise tacno, koje ulje sipa... ali kaze da je radio na 10k...

I levi far mi je tamniji od desnog, lik kaze da nista nije menjao, ne znam, mozda je neki odsjaj...
Slike u sledecem postu.
Poslednja izmena od Ogi u 15 Feb 2014, 14:52, izmenjeno 1 put ukupno.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Slika
Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Alfe u principu imaju tvrdja kvacila, bar ove 159-156 sto sam ja vozio.
Sve su to menjana kvacila, fabricko je znantno mekse...
Ali moze tu da bude i problem sa hidraulikom kvacila, koja se u principu lako resava, imace tvrdoca nema toliko veze sa proklizavanjem, vec sa losijom korpom, ili losijim cilindricima kvacila.

Dizelu ako hoces da vidis da li proklizava, ubaci ga u 5u, ina 1500 obrtaja, potopi gas do kraja, tu najlakse provrti...

Inace to je jeftina mehanika, to kvacilo je 15 soma...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Ne znam zasto uzimate auto koji je kvrcnut (to ce ga najmanje 150 eur kostati + par dana bez auta i to kosta), trebaju gume (17-tice ako ga 500 eur okrpi bice dobro), servisi upitni, kvacilo sumnjivo (150 eur + zamena jos sigurno 30 eur i opet bez auta dan) i plus ono sto ste videli da mora da se menja, a ovamo imate preporuku za GT-a sa Alfa foruma koja je sigurno dobra, a niste je ni pogledali?! I onda kada mu nesto ne valja bice Alfa-sranje. Nagazio 1,9jtd na auto-putu i to je wwaooo. Pa taj 1,9 jtd u smrtnom ropcu ide bolje nego 50% ispravnih benzinaca.....
Poslednja izmena od Dzoni_m u 15 Feb 2014, 15:10, izmenjeno 3 puta ukupno.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Ovo za airbag nije tačko za restart, možda ima problem sa senzorom u suvozačkom sedištu, dijagnostika bi trebalo da kaže šta je. Ako je tvrdo kvačilo, kao što reče Bax, verovatno je pred kraj, ako ne trese kad se gasi , onda je plivajući ok ;) Krst poluosovine jeste toliko, drugar ga je skoro menjao. Lepo izgleda :)
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Dzoni, pa sta ako je kvrcnut jebote, kada se kupi polovnjak za ocekivati je dodatne troskove odmah nakon kupovine. I ne kupujem ja auto nego kolega, kako znas da i ovaj auto nije preko preporuke ? Opusti se jer je auto prakticno kupljen, mislim moze i da ga otkaze jer ga nije platio ali ce to biti to, sigurno.
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Ma cisto komentarisem, jer ste dobili preporuku za drugu srebrnu koja je dobro odrzavana, niste ni pogledali, a cini mi se da ste kupili ovu prvu koju ste videli? Lici mi da ste se zaleteli na foru "kako ide". Uostalom, neka je tvoj prijatelj zadovoljan, sve ostalo je nebitno.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Ja sam mu rekao ali mu je ovo isto neka varijanta preko drugara.
Iskreno, ne znam moze li bolje od ovoga. :) Pa jos JTD. Barem na prvi pogled.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Vidim da si sedeo pozadi, jel si udarao glavom u krov? Ima li mesta? Koliko si visok?

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH IDOL using Tapatalk
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Visok sam oko 188, nisam udarao glavom, mesta je bilo kada je suvozac pomerio zbog mene sediste unapred (ne znam koliko je onda njemu bilo udobno), u svakom slucaju za voznje po gradu kapiram da je upotrebljivo...
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Ja sam 190cm i nisam udarao pozadi, kozna sedista su extra udobna, imao sam i solidno mesta za noge... al ne znam kako je suvozac nemastio sediste.

Ova mi boja najlepsa za GT-a! :opustanje:
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Odlicno, jedino mi je to delovalo kao mana GT-a. :doubleup:

Inace, solidno izgleda Alfa pored ovih ulaganja. Mozda je i bolje ovako da kolega sredi sve sto treba, nego da preplati neki drugi koji je picnut za prodaju i posle toga da ga boli glava. Mada je greota sto bar nije isao da vidi onu drugu, benzinca, ali to je njegova stvar. Nek mu je sa srecom. :pivo:

P.S. Sta da gledamo za tebe, 159 ili Giuliettu? :mrgreen:

Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Breru. :rofl:
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Jos bolje. :kezo:

Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Jel gledao kolega jos neku da moze da uporedi?

Sto se tice kvacila ne mora da znaci da je za zamenu,pisao sam da je kod burazera na 156 bilo neverovatno tvrdo bukvalno zaboli noga posle nekog vremena, ali nije proklizavala lamela, i tako je vozena jedno 10000 i prodata,mislim da ni sad jos nije zamenjen set.

Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Odgovori