Mercedes-Benz CLS Shooting Brake
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Re: Mercedes-Benz CLS Shooting Brake
Idealan za pogrebno vozilo.
Još malo pa će ispucati sve boje na test vozilima.

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

AMG

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
^^^

pedja napisao:Idealan za pogrebno vozilo.

Upravo razmisljam dal' da napisem to i rizikujem da udjem u raspravu, ali mi je laknulo kad videh da je Pedja vec napisao, a Alfista
podrzao...
Jos ovaj crni...

Jos ovaj crni...

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- TheWickerMan
Texonja napisao:Alfistapodrzao...

Napisao sam u ovoj temi a i ponoviću : koja je poenta karavan verzije kupea sa četvoro vrata?

Vise nije bitna poenta. Toliko je glupih i nepotrebnih klasa danas tako da me ovo ne cudi, stavise ovaj mi se bas dopada iako nije lepsi od pravog CLSa, ali ako neko oce nesto malo vise prostora u gepeku, a izgled i imidz CLSa eto.
Kad smo kod poente sta cemo sa X6?
Ruzan, nezgrapan, 'dzip', a ima 4 sedista (+ sto je linija krova spustena pa ova dva putnika nazad ne sede normalno) i ne moze da se popne uz brdo pokriveno mokrom travom, cena i sta sve ne jos. Ako je on nasao toliko kupaca (na stranu kakvog profila
) nacice i ovaj shooting brake 
Kad smo kod poente sta cemo sa X6?

- TheWickerMan
Slažem se sa tobom , X6 je čist pozeraj i to je to. Meni ovde i kod CLSa više smta druga stvar : kupe sa 4 vrata. Kupe ne može biti sa 4 vrata,samo sa 2 vrata... A7, CLS , 5 GT (ako i njega svrstavaju u tu klasu,ne znam ) nisu kupei...
Pa to je nova klasa. Znaci nisu kupei nego 'kupei sa 4 vrata'.
Sledeca je 'kupe/karavan sa 4 vrata'
Cak su i za X6 rekli da predstavlja kupe/dzip

Slazem se sa tobom za pojam kupea, pravi kupe je sa 2 vrata i bez okvira za staklo (ovo za staklo ja dodao
). Ja licno ne priznajem cak ni ove hatcheve (golf, megan, stilo etc etc) sa 2v za kupee.
Hatch, limuzina, karavan, kupe, kabrio, dzip i ajd van su neke osnove, a poslednjih godina prave svakave mutacije na te klase.

Slazem se sa tobom za pojam kupea, pravi kupe je sa 2 vrata i bez okvira za staklo (ovo za staklo ja dodao

Hatch, limuzina, karavan, kupe, kabrio, dzip i ajd van su neke osnove, a poslednjih godina prave svakave mutacije na te klase.
Ja nesto ne verujem u to da ne moze da se popne na klizavu travu, jer ako to ne moze X6, onda ne moze nijedan xDrive auto (posto kontam da je isti sistem i u X5, X3, X1, 530xd itd...), a ako ne moze xDrive, onda ne moze ni quattro jer se ponasaju gotovo jednako na svim terenima i preprekama. Vise mislim da je to klasicno Clarksonovo ponizavanje svega sto je 4x4, a nije Range Rover. Setite se samo emisije gde je ponizavao Hummer i Cadillac Escallade, ko je gledao... Na toj mokroj travi gde je on vozio bi se popela i Lada Riva sa dzakom cementa u gepeku. 
Ili klasicna fora da stavis neke letnje celomberke na jedan auto, a drugom offroad gume, pa onda pokazujes kako je neki losiji od drugog (ovakav "prljavi" marketing je radio BMW sa xDrive kako bi dokazao da je bolji od Quattra, posto se KAO X3 popeo, a Q5 nije uspeo... Taj clip je postao legendaran na Youtube i raspravljalo se o njemu dugo, da bi na kraju neki Nemci u jednoj emisiji analizirali ponasanje quattra i xDrive u jednakim uslovima i dobili apsolutno jednak rezultat, tj oba auta su prosla sve prepreke i prosla su ih na identican nacin, bez problema)
Sto se tice ostalih stvari, slazem se da je X6 besmislen, narocito sto glumi SUV vozilo, a ima mali gepek i na zadnjoj klupi ima mesta samo za dvoje. To je ono ko bi voleo X5 ali mu realno ne treba takav auto, pa da se izdr*ava kupi X6... Meni licno je ok to izdr&avanje, ali vecini nije.
Isto tako i ovaj CLS sigurno ima svoju grupu. To su ljudi kojima nije bitna prakticnost, sigurno... niti traze neki smisao coupe karavanu pa jos sa 4/5 vrata. Svidi im se, kupe ga i ajd' zdravo... A ako posao krene lose, uvek mogu da otvore pogrebno preduzece.

Ili klasicna fora da stavis neke letnje celomberke na jedan auto, a drugom offroad gume, pa onda pokazujes kako je neki losiji od drugog (ovakav "prljavi" marketing je radio BMW sa xDrive kako bi dokazao da je bolji od Quattra, posto se KAO X3 popeo, a Q5 nije uspeo... Taj clip je postao legendaran na Youtube i raspravljalo se o njemu dugo, da bi na kraju neki Nemci u jednoj emisiji analizirali ponasanje quattra i xDrive u jednakim uslovima i dobili apsolutno jednak rezultat, tj oba auta su prosla sve prepreke i prosla su ih na identican nacin, bez problema)
Sto se tice ostalih stvari, slazem se da je X6 besmislen, narocito sto glumi SUV vozilo, a ima mali gepek i na zadnjoj klupi ima mesta samo za dvoje. To je ono ko bi voleo X5 ali mu realno ne treba takav auto, pa da se izdr*ava kupi X6... Meni licno je ok to izdr&avanje, ali vecini nije.

Isto tako i ovaj CLS sigurno ima svoju grupu. To su ljudi kojima nije bitna prakticnost, sigurno... niti traze neki smisao coupe karavanu pa jos sa 4/5 vrata. Svidi im se, kupe ga i ajd' zdravo... A ako posao krene lose, uvek mogu da otvore pogrebno preduzece.

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- TheWickerMan
Scuderia napisao: Slazem se sa tobom za pojam kupea, pravi kupe je sa 2 vrata i bez okvira za staklo (ovo za staklo ja dodao). Ja licno ne priznajem cak ni ove hatcheve (golf, megan, stilo etc etc) sa 2v za kupee.

Poenta velikog auta a tako male iskorišćenosti prostora? Nema...Texonja napisao:
Sto se tice ostalih stvari, slazem se da je X6 besmislen, narocito sto glumi SUV vozilo, a ima mali gepek i na zadnjoj klupi ima mesta samo za dvoje.
ps. pobiće nas modovi

Ma nemam ja nista protiv tog 'izdrkavanja', svako sebi gleda najbolje. Cak to ni ne smatram izdrkavanjem jer X6 nije nist' posebno i veca fora mi je napucani X5, to je sve stvar ukusa.
Sto se tice trave malo sam karikirao, naravno da je u pitanju marketing, ali smesno je taj auto porediti sa nekim ozbiljnijim offroad vozilima. Pa cak i sa RRom i npr Land Cruiserom.
Sto se tice trave malo sam karikirao, naravno da je u pitanju marketing, ali smesno je taj auto porediti sa nekim ozbiljnijim offroad vozilima. Pa cak i sa RRom i npr Land Cruiserom.
Stvarno su preterali sa tim "novim trendovima"!Scuderia napisao:Vise nije bitna poenta. Toliko je glupih i nepotrebnih klasa danas tako da me ovo ne cudi,

Nekad kad je Mercedes bio bog (80-tih),znalo se bre sta nude: mali mercedes (W201),srednji (W124),veliki (W126),terenski (W460) i kabriolet (R107) i to ti je!

- 7footer
- Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:53
- Garaža: Lexus GS 450h, Chevrolet Trax, Yamaha Stryker
Слажем се, мада ово изгледа одлично...
Овде људи генерално не воле караване, али у остатку света их има, прилично. Ја сам се нпр. одушевио новом 5-ицом караваном, ризикујем да будем каменован, али можда ми је и лепша од лимузине!
Овде људи генерално не воле караване, али у остатку света их има, прилично. Ја сам се нпр. одушевио новом 5-ицом караваном, ризикујем да будем каменован, али можда ми је и лепша од лимузине!

Pozdrav
Meni je limuzina uvek lepsa, ali recimo ako poredimo karavane, audijevi izgledaju brutalno
I ovaj CLS SB.