Život u gradu ili van njega
Re: Život u gradu ili van njega
Dragan Torbica 

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Nije, on je u Vjeterniku, mada nije to uopste daleko. 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Izgleda da su svi "seljaci" otisli u gradove 
Pa i ovde, gde su obori par stotina metara vazdusnom linijom od mene ne rade vise tako. Platis 1200 dinara, dodje covek, odnese, zakolje, ispece ti na raznju, isece i donese iseceno. Ti samo poredjas na tanjire.
Cak se vise i ne cuje da skice krmci u kasnu jesen

Pa i ovde, gde su obori par stotina metara vazdusnom linijom od mene ne rade vise tako. Platis 1200 dinara, dodje covek, odnese, zakolje, ispece ti na raznju, isece i donese iseceno. Ti samo poredjas na tanjire.
Cak se vise i ne cuje da skice krmci u kasnu jesen

- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
E, kad smo vec kod sela, bio sam prosle nedelje prosetao kroz par sela po Vojvodini, i mogu vam reci da se razlika od sela do sela kao dupe i oko. Ima jako sredjenih sela, gde se vidi da ljudi vode racuna i o kucama i o higijeni, a postoje i sela gde je jednostavno sve prilicno zapusteno i zzapostavljeno, a ima i puno napustenih objekata. Ne bih zalazio dublje u razloge koji su svakako razliciti, ali je lepo obici malo okolo i videti sta se desava.

- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Re: 1000 zašto - 1000 zato!
Evo i citat sa drugog foruma. Opet kazem, ja nisam mogao da verujem da onako nesto postoji u NS.dragvorl napisao:Partizanskom sam pre po godine verovali ili ne isao 2 km oko sat i po. Ne znam da li je redovna pojava, ali je totalni uzas bio.
I da, posto se spominje autoput do Zrenjanina, planira se ista u skopu tog projekta vezano za jos neki pravac osim Partizanske, jer nekad prolazim tuda na putu za Veternik i guzva u Partizanskoj pa to Merkura su tolike da mi manje treba od Kaca do Zrenjanina nego preci tih kilometar u gradu

Ja sam jutros u svom dvoristu ispekao prase i meni je super 

Ta sto nisu sredjena, nema nikoga. Ima dosta napustenih kuca. Otisli trbuhom za kruhom u gradove, roditelji pomrli ... to se prodaje, kupaca nema, i tako propada.dragvorl napisao:E, kad smo vec kod sela, bio sam prosle nedelje prosetao kroz par sela po Vojvodini, i mogu vam reci da se razlika od sela do sela kao dupe i oko. Ima jako sredjenih sela, gde se vidi da ljudi vode racuna i o kucama i o higijeni, a postoje i sela gde je jednostavno sve prilicno zapusteno i zzapostavljeno, a ima i puno napustenih objekata. Ne bih zalazio dublje u razloge koji su svakako razliciti, ali je lepo obici malo okolo i videti sta se desava.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Slovacka i madjarska sela su sredjena i lepo organizovana bez obzira na sve.
Sent from my HTC One V
Sent from my HTC One V
Imaju donacije iz inostranstva
Šalu na stranu, znam da mladi mađari konvergiraju ka mađarskoj. Onda sledi ista priča, kuće i imanja se prodaju za šerpu ribe. Govorim o temerinskoj opštini. Nije to nešto naširoko, ali dešava se sasvim sigurno ili možda bolje da kažem dešavalo se sasvim sigurno. Za ostale opštine ne znam. Odnosno znam za ova slovačka sela, u okolini palanke. Tamo koliko vidim rade i trude se.
A verujem da je kultura tih naroda koliko toliko drugačija. Oni ne potpapuče svoj opanak tako lako, nego su neretko vredniji, pa u grad dolaze u mercedesu koji su kupili od svog rada, a ne autobusom sa koferom u rukama.

Šalu na stranu, znam da mladi mađari konvergiraju ka mađarskoj. Onda sledi ista priča, kuće i imanja se prodaju za šerpu ribe. Govorim o temerinskoj opštini. Nije to nešto naširoko, ali dešava se sasvim sigurno ili možda bolje da kažem dešavalo se sasvim sigurno. Za ostale opštine ne znam. Odnosno znam za ova slovačka sela, u okolini palanke. Tamo koliko vidim rade i trude se.
A verujem da je kultura tih naroda koliko toliko drugačija. Oni ne potpapuče svoj opanak tako lako, nego su neretko vredniji, pa u grad dolaze u mercedesu koji su kupili od svog rada, a ne autobusom sa koferom u rukama.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Ovo su upravo slovacka sela mahom bila. Inace baba mi je bila iz jednog madjarskog sela i ono je onako, tuzno, vidi se da je nekad bilo bogato selo, arhitektura na kojoj mnogi gradovi mogu da zavide, ali mnogo oronulih kuca. Inace iz Madjarske se tesko moze cekati na donacije, nije to Nemacka.Sloba napisao:Slovacka i madjarska sela su sredjena i lepo organizovana bez obzira na sve.
Sent from my HTC One V

Po backoj, ako na nju mislite, nije toliko strasno, ima tu bogatih sela itekako. Srem tu i tamo. Tek u Banatu se moze videti da u svakoj ulici, ako imas srece, nadjes jednog stanovnika 

U Sremu bar ovaj deo sto dobro poznajem, sva sela su itekako razvijena i bogata za nase pojmove naravno, znaci opstine Indjija, Pazova, Ruma, Pecinci...
Re: AW: Život u gradu ili van njega
To su ona sela u tv prilozima o jeftinim kucama. Tamo ne zelis da se nadjes ni kao turista a ne kao stanovnikdragvorl napisao: postoje i sela gde je jednostavno sve prilicno zapusteno i zzapostavljeno, a ima i puno napustenih objekata.

Ladno sam ih i ja video danas, to je tamo na onoj livadi kod okretnice dvojke.blaugrana napisao:Moze i u neke druge teme, ali...![]()
Otisao jutros do mojih (inace zive na NNaselju) kad lik ispred nabija prase na razanj![]()
Spomenem ja to mami, kaze sad ce da pece ispred zgrade, rek'o lozi me keva...![]()
Posle sat vremena silazimo, kad lik sa sinom okrece prase ispred zgrade![]()
![]()
Sve u fullu vatra, drva, gajba i cepaj...
Nekada pomislim da za neke stvarno nije grad...
Posle 5 godina u stanu, ja sanjam povratak u kucu

Sto neko rece, gde se planski gradilo je mnogo bolje, primer, moji zive u starom delu Veternika, siroke ulice, trotoar sa obe strane, sva infrastruktura. Novi deo, tzv. Veternicka rampa koja se naslanja na grad je vecim delom katastrofa, steta sto su to pustili tako.
Na kraju krajeva, pricamo o 5-6km od grada, NS ima solidan javni prevoz, o komsijama drugi put

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk