Cuje se lanac na BMW-u...

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: Cuje se lanac na BMW-u...

Post od dag81 »

I meni majstor napisao 60k km za A4, fabrika kaxe 180k km. A stavljen original.
Naravno da ga necu voziti toliko ali i da ga vozim ne bih menjao original do 150k km ili bar 6-7god.
Ali to im bezbolnije lupe 60k pre ces se vratiti.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Cuje se lanac na BMW-u...

Post od Bax »

Meni u Opelu Cirkom, hoce da menjanju fabricki na 90.000km, a po knjizici je na 160.000km(10god).
Nema sanse da ga menjam toliko ranije.

Epica ima Lanac, menja se na 300.000km, mada ova nije dobacila no do 60.000km, bez generalke :rofl:
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Za 1.9 mjet je fabrika preporucila da se skrati servisni interval na 60kkm jer je bilo vise slucajeva pucanja zupcastog i havarije celog motora, to mu je jedina mana, e sad ko hoce da se kocka za 250e na 60kkm sta reci...

Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Kako onda druga fabrika za isti motor, preporucuje 150k? :)

Edit: mozda za 8v?

Edit2:"Vauxhall recommend replacement as follows:Replacment every 100,000 miles or 10 years,which ever occurs first"

Edit3: http://aam-europe.contitech.de/pages/do ... len_en.pdf

:)

Sad kad smo vec naceli temu :)

Zanimljivo je da i continental navodi interval zamene, recimo za moj auto. Pitam da li isti continental garantuje za tu kilometrazu? Verujem da se nase vp i mp, a i servisi, ogradjuju odnosno distanciju podosta, pa vise nego prepolove interval, odnosno roknu isto za sve. A kao sto vidimo nije isto za sve.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Pa fabrika se vec ogradi.
Za moj auto je 180k. Promenjen na192 ili 4. Zupci bili odlicni, nijedan spaner, rolet nije bio los, jedino je na spoju kais bio kao razdvojen -gornji sloj.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

dag81 napisao:Po iskustvima supcasti je mnogo pouzdaniji a vec idu intervali zamene preko 200k.

A lanac samo Mercedes ocigledno zna da ukombinuje da traje koliko i motor, skoro.
Mozda i Reno spada u grupu sa Mercedesom, lanac traje koliko i motor i nije predvidjen interval zamene. Ne menja se ni spaner, jedna obicna opruga, dok traje motor. U pitanju je Cleon familija motora.

Ne bih rekao da je zupcasti pouzdaniji jer moze da pukne ili prezupci sto je kod lanca prakticno nemoguce. Izuzeci su da lanac pravi probleme tog tipa a to je kod fabrickih konstrukcionih gresaka, kao sto je bilo kod VWa u skorije vreme.

Zupcasti moze da ima isto dugacke intervale zamene, meni je propisano 160k km ali znam iz prakse da jako mnogo vlasnika uopste ne menja nikada i da prelaze i po 350.000km (u SAD) kada ionako prodaju auto.
Konkretno, u mom autu je zupcasti zamenjen 1998. godine i evo od tada nije diran osim kontrole povremeno kada se setim. Nemam nameru da ga menjam bar dok dobro izgleda a u gepeku nosim za svaki slucaj rezervni.

U sustini i lanac i zupcasti mogu da traju dugo i kratko, zavisi od toga kako je proizvodjac motora zamislio.
Korisnikov avatar
GJSenna
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2013, 19:20
Garaža: Volvo S60 II, Audi A3 1.8T, bicikl...

Post od GJSenna »

Danas sam ostavio bembaru u servisu i prvo sto mi je meh. rekao je da su ovo jako poznati kvarovi na ovim autima i da ih menjaju sa zatvorenim ocima. Naravno nije problem u lancu vec u lose dizajniranim zatezacima, plasticni i los kvalitet i onda prave udubljenja. Video sam i nekoliko istih zatezaca koje mi je pokazao i ono je bruka i sramota sta bmw radi. Kapitalizam.
Slika
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

iako i ja imam BMW-a, sto vise saznajem o tom brand-u ja imam losije misljenje o kvalitetu automobila koje oni proizvode... sjetim se toga da moram da slusam cuje li se lanac, da pazim na vodu itd...

mislim da je sramota da imaju toliko problema sa lancem, pa na Mercedesu se lanac nikada ne mijenja...
Korisnikov avatar
GJSenna
Reactions:

Post od GJSenna »

Neces mi verovati ali mi je spomenuo mehanicar da su na Mercedesu najbolji lanci i zatezaci.
Kako nije sramota, na 180k vec sam menjao lanac i zatezace, spaner... 600€. Gde su ostali troskovi. A lanac ces sam cuti, bas se cuje kada je hladan. U Srbiji je toplije pa ulje dostize brze radnu temperaturu pa moozda i bude bolje.
Slika
Korisnikov avatar
GJSenna
Reactions:

Post od GJSenna »

Update...

Upravo sam se cuo sam servisom i kazu da je tocak na generatoru unisten. Ja mislim da remen kais (pk) povezan itd. Kojii, kako, gde nemam pojima i da su svecice crne, da ih nisam menjao jos pre 2 svetskog rata! Bullshit, menjao sam ih ali bembara ponekad na uzbrdici ima samopaljenje i tacno se cuje kada je pod opterecenjem. Zamenice i to posto je auto vec tamo. :rofl:
Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Ogadices mi BMW-a, nesreco :durise: :kezo:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Gadno je bmw srozao kvalitet od chris bangle ere, mada mislim da su krenuli da se popravljaju malo sa novijim f serijama (za pocetak da se rese onog nesrecnog wanna be cold air ram intake zbog kojeg ne smes kroz baricu proci).
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
GJSenna
Reactions:

Post od GJSenna »

Delija napisao:Ogadices mi BMW-a, nesreco :durise: :kezo:
:presrecan: Pucam od muke jer sam zadnjih 4-5 meseci dao 600evra za katalizator (nije mogao tehnicki da prodje), 80evra za nove svecice, (100evra ulje (pot.materijal)) i sada kvar skoro 1000evra. Kako da volim ovaj auto?
No, mehanicar rece da nije bio u timingu paljenja i zato je dolazilo do explozije (samopaljenja). Znaci li to da je prezupcio? :glavomuzid: Opet smo se culi i rekose da ce mi to srediti, 15 min posla da ga usteluju kako valja. :pop: U sredu dobijam auto nazad.
I dalje mi to ne ulazi u glavu i da je prezupcio jedan zub, morao bih nesto da primetim? :evil:
Slika
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Ako se istegao lanac imas isti efekat.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Bogami i ja se razocarao... sreo druga menjao plivajuci egr ventil kvaku na vratima cistio pdf u bg i sta jos rekao zaboravio... kaze a inace super osecaj za volanooom

Послато са GT-I9105P уз помоћ Тапатока
Odgovori