Volvo S60 ili Ford Focus 1.0T EcoBoost?!

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Re: Volvo S60 ili Ford Focus 1.0T EcoBoost?!

Post od stefank »

Dzoni_m napisao:@stefank, Pa pazi, ja da imam vremena da uzmem "navodila za uporabo" i iscitam, ne bi bio problem. Auto je "pool car" tj dovatim sednem i......treba da logicki zakljucim da ako svetli leva lampica na "auto" dugmetu klima uredjaja on radi sta???? ako svetli desna on radi sta??? ako svetle obe sta onda? Leti u vazduh?!? Nem pojma. Fokusa sam uzeo, sve logicno, bez zbun face, teraj samo. Doduse, ovaj nas ima neki automatski menjac (robotizovani) koji je.........ali to je do izbora prilikom kupovine.
Na dugmetu recirkulacije vazduha ima 2 lampice - da je stalno upaljena ili da se podesi na automatsko paljenje (nacrtano, znak i A u njemu), auto mod lijevo/desno/citavo auto bi trebalo i to eto bas logicki jer meni takav climatronic nije, ali sam 99% siguran da se lampice odnose na zonu (lijeva/desna).

Prekidac za grijanje retrovizora je lijepo iscrtan, okrene se na tu poziciju dje je nacrtano grijanje, opet sasvim logicno. A ionako se pali automatski ispod odredjene temperature cini mi se, cak iako nije u toj poziciji.

Prosto k'o pasulj, ja ne znam kud ces logicnija podesavanja od tih, a da su iole naprednija, posto climatronic u novijim modelima ima bas brdo funkcija, to nije nikako minus, samo plus (iako ih neki ne koriste, to ne umanjuje cinjenicu da je sam uredjaj napredan).
Korisnikov avatar
GJSenna
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2013, 19:20
Garaža: Volvo S60 II, Audi A3 1.8T, bicikl...

Post od GJSenna »

Ja sam u Fordu seo jos od Mondea mk3 i mozda zato sam stekao dobar utisak jer je lakse kada se neocekuje kvalitet i onda buum. Po slikama sam govorio kako je ruzan i vanzemaljski ali uzivo je sasvim druga stvar. Sem enterijera primetio sam da ima i mekano kvacilo i dobar menjac za normalnu voznju, za brze promene nije bas precizan. Ima tamno zelenu metalik boju, a prednja maska kao kod Aston Martina. Ipak je noviji od S60 za oko 55000km ali i Volvo je u perfektnom stanju sa 70000km tu nema dileme. Svedski celik, zadnja mashina ili automobil pre nego da otkupe kinezi. Mada i to nema veze, svedjani imaju ugovor da se azijati ne mesaju svedskim inzenjerima sto se i vidi po prepravljanju motora i dizajnu.
Ne znam kolika je garancija na Fordov motor, u Volvou daju 8god na motor ili 150000km. Nakon toga mora da se uradi servis i produzuje se motorna garancija za jos 50 do 100k km jer sve zavisi sta se menja tako su mi rekli u servisu danas kada sam bio da se raspitam malo.. :oops:
Bilo kako bilo, novi clan foruma bice i Volvo za koji dan.
Slika
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

Otkud tolika garancija za Volvo? :losevidim: Svaka im cast.
Korisnikov avatar
GJSenna
Reactions:

Post od GJSenna »

Da ne bude zabune, ovih 150000km je fabricki, a za dodatne km placam posebno osiguranje kod njih ali pod uslovom da je servisiran u ovlascenom servisu.
Slika
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

To da Ford ne krcka, nemoj da se zavaravas.

Nas sluzbeni Fokus sa 60,000 km krcka samo tako, cela centralna konzola.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

15
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

S obzirom koliko prelazis nisam siguran da ti je kupovina auta sa preko 70 000 tako sjajan potez.
Korisnikov avatar
GJSenna
Reactions:

Post od GJSenna »

Znam Laki, danasnja auta su mrtva vec posle 200000km. Ali racunam da ovaj Volvo predje 300000 bez vecih kvarova bio bih zadovoljan kao sa BMWom 186+ koliko vec ima.
Volvo necu da servisiram bilo gde, samo ovlasceni i ne zato sto su pametnjakovici pametni vec zbog pecata i osiguranja.

Potpisao sam ugovor. Vozio sam jos jednom i nemam zamerki. Preuzimam Volvo do petka dok mi ne nadju zimske gume jer su na njumu letnje.
Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Mrtav posle 200k? Pa Vageni se tek tad razrade. :kezo:

Nisam siguran kako je po pitanju dažbina, jer gore na severu ne vole dizelaše, ali svejedno, mislim da si obzirom na potrebe napravio dobar izbor. Čekamo predstavljanje. :)

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pametan izbor, ali se upisujem da mi je lepsi taj standardan enterijer u Focusu, nego u golfu.
I ja sam primetio neko retardirano ponasanje klime u Golfu... Iskljucis auto, pojacas ventilator na 3 crtice, on ukljuci auto, pojacas na 4, on iskljuci auto, pojacas na 6, on ga opet ukljuci... Wtf?

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

Prepozna Golf anti-vagenovce pa vas malo 'ebe u zdrav mozak. :kezo: Pa Climatronic tako funkcionise vec godinama, nista cudno. Ako koristis Auto podesavas samo temperaturu, ako pomjeris ventilator naravno da se gasi Auto jer tada vise i nije automatsko - cim drndas manuelno. To kad ga opet ukljuci nisam siguran napamet ni na sta mislis ni zasto se desava, dacu ti objasnjenje za 10-ak dana kad dodjem kuci. :D

@GJSenna, cestitam, pametan izbor. :)
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ja rekoh da sam iskljucio auto na klimi.
Ne znam ko je antivagenovac, ali ako mislis na mene, omasio si debelo.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Ako se moj glas broji, ja sam za Forda. Tačnije, glupo mi je u Švedskoj voziti Volvo ;)

Poslato telepatski
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

Tako si se predstavio do sada. :D Sprdam se malo, opusteno. :) Otprilike i znam na koje ponasanje Climatronica mislis, ali ne mogu da se sjetim tacno napamet kad se sta desava, ali nije bez razloga i nije nikakav bug, tako je vec generacijama. Kad procackam u autu pisem, ako se sjetim tad.
Korisnikov avatar
GJSenna
Reactions:

Post od GJSenna »

methane.master napisao: jer gore na severu ne vole dizelaše..
Mislim da je obratno. Zadnja istrazivanja u '14oj su pokazala povecanje dizela za 5% dok su benzinci bili u padu za 2-3%. :)
hahah :kezo: Das Auto-vci muce muku sa tipkama oko klime hahhaah!
Slika
Odgovori