BMW X5

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: BMW X5

Post od Floyd »

Takav imidž me najviše odbijao od tog auta ali mi treba veći :)
Geza napisao:Sve očekujem trenutak kada ću videti da je Floyd napisao da uzima X5 za svoju lepšu polovinu, ali nikako da dočekam. :D
:kezo:
Korisnikov avatar
Raki_Audi
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2014, 20:24

Post od Raki_Audi »

Nikad ne reci nikad.
Govorio si da su takva auta samo za pokazivanje i da ih najvise kupuju oni koji su zeljni pokazivanja drugima da je neko uspeo u zivotu. Govorio si da su takva auta kao pravljena za balkanske macho muskarce. Da ne idu i nestabilni i da trose. I gle cuda ... Sada si u situaciji da ga kupis i neka ti je sa srecom. Meni je jako drago kad neko napreduje i kada kupuje bolje i skuplje nego sto je imao. Ali me jako nervira to tvoje ovo je penzionersko, macho, nikada ne bih kupio, los izbor motora ...itd.

Neka je sa srecom jos jednom pravi SUV sa odlicnom motorizacijom. :thumbup:
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ma cim neko kupi kolica za dete odmah misli da mu treba bar X5 :)

X5 je mnogo dobar auto, po meni best buy od svih SUV-ova u ovom trenutku.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Raki i dalje mislim da to nisu mladalački automobili. Ja ne znam koliko ti imaš godina ali imamo članove na forumu koji su i sa 19 godina balavili na A6 i A8 što po meni nije baš normalno.

Ja sam i dalje svestan mana X5ice i i dalje mislim da bi mi više odgovarao neki manji kao što su X3 ili Q5 ali je glupo kupiti bilo koji od njih jer prestaju da se proizvode sledeće godine.
Laki021 napisao:Ma cim neko kupi kolica za dete odmah misli da mu treba bar X5 :)
Pa sad... daleko od toga da je neophodno :)

X3 bi mi više odgovarao ali em je star, em nije ni mnogo jeftiniji kad uzmeš 35d i napakuješ ga opremom.
Korisnikov avatar
Raki_Audi
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2014, 20:24

Post od Raki_Audi »

Sigurno si mislio da ja imam vise godina ali Ja imam skoro 29 godina i meni je veliki problem na duzem pitovanju od 20-30km vozim mali auto jer sam od 18 godine vozio audi 100 Pa 3 sestice i zato sam od pocetka navikao na komfor i prostor i sve to sto nosi sa tim i imam dvoje malosana zato zam i kupovao karavane. Inace meni bi najvise odgovarao A5 sportback za moje godine i sve to. Ali, ali ...
O ukusima se ne raspravlja a pomajmanje drugi provocira. Zavisi sve kako je ko navikao.

Inace slazem se da je X5 kralj u svojoj klasi. Tu nema dileme. Ni meni se Q5 i X3 ne svidjaju.
X5 je Odlican izbor.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Mislio sam da si mnogo mlađi. Druga stvar je u tim godinama i ako imaš decu.

Ja sam eto hejtovao SUV klasu. Probao više različitih modela koji su samo potvrdili da su ti automobili smor za vožnju. Onda sam probao sa sportskim vešanjem i skontao da nije dobro napamet kritikovati. Mogu samo da zamislim kako ide i kako se ponaša pravi M.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Mene nisi iznenadio, a ni razočarao. Šteta što nisi uzeo neku Alpinu, ali ovo će ti biti napredak u mnogim poljima i videčeš da li ti suv defintivno leži kao vrsta vozila
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Alpina XD3 je skuplja od ovog. Prelepo izgleda i ima odlične performanse ali mi se nije svidelo što je na osnovi modela iz 2010.

X4 M40i mi je baš privukao pažnju. Pročitao sam sve što sam našao o njemu iako nema mnogo toga. Motor iz M radionice (isti kao u M2), brutalan zvuk, do 100 ispod 5s... ali mi se i dalje nije dopao enterijer.

Novi X3 M40i će biti prava stvar.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Zvuči kao da ćeš uzeti veći auto nego što ti treba, ali dobro ako je dobar deal što da ne... Jel si razmatrao Macana ili GLC?
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Floyd napisao:Jbg. kupio me ovaj sa M vešanjem :)

I dalje tvrdim da je klot bzv.
Jesi li probao X5 sa vazdusnim ogibljenjem?
Doduse samo na zadnjoj osovini, ali u voznji pruza bas mnogo. Mene je odusevio a generalno mi smetaju vozne karakteristike SUV klase i isto sam dosta agresivan vozac...

Uz sve to, na moje iznenadjenje vec 30d verzija me skroz zadovoljila sa performansama koje su na nivou prosle generacije 40d.
Naravno da je 40d bolji ali cisto ako ih nisi probao da znas da i 30d ide bas fantasticno.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Macan verovatno izadje vise od tog X5 :D
A gde sramotni GLC sa onih par motorcica da razmatra pored ovih azdaja...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Inace sama klase je bukvalno izmisljena za potrebe porodice.
Evo bas danas sam se vratio sa zimovanja i poslednjih dana sam vise puta "pizdeo" na samog sebe i motao po glavi kako bi mi dobro dosao neki auto iz SUV klase.
U Audija nisam ni pokusao da se spakujem, uzmem Pasata koji ima znacajno veci prtljaznik kad ni u njega ne mogu sve da popakujem, pa onda uzmem najveci krovni kofer koji sam nasao i onda se popakujem ali i tada nesto od stvari zavrsi u kabini... :glavomuzid:
I kada smo stigli na planinu samo gledam drugare kako se raspakuju iz svojih Cayenna, RR, GL-a... i doce mi da placem.

Za porodicu definitino neprikoslovena klasa sa mnooogoooo prednosti. Samo onaj koji na svojoj kozi nije osetio njene prednosti moze da misli drugacije.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Jesi li razmatrao Cayenna?
On se cenovno moze meriti sa X5 40d, doduse performanse bi mu bile bas znacajno slabije od X5 40d dok je jaca verzija Cayenna bas mnogo skuplja.
Ali ipak mi je Cayenne nekako pozeljniji auto...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Tako je. Skuplji je Macan GTS. Probao sam dizela i brutalan je ali bolji deal imam kod BMW-a.

Razmišljao sam i o GLC 450 AMG ali kako stoje stvari, neće biti u ponudi do kraja godine.
goblin napisao:Jesi li probao X5 sa vazdusnim ogibljenjem?
Doduse samo na zadnjoj osovini, ali u voznji pruza bas mnogo. Mene je odusevio a generalno mi smetaju vozne karakteristike SUV klase i isto sam dosta agresivan vozac...

Uz sve to, na moje iznenadjenje vec 30d verzija me skroz zadovoljila sa performansama koje su na nivou prosle generacije 40d.
Naravno da je 40d bolji ali cisto ako ih nisi probao da znas da i 30d ide bas fantasticno.
Probao sam 30d... ok je i on ali razlika u ceni nije toliko velika u odnosu na komplet cenu a uvek je bolje imati veću rezervu snage. M50d je već dosta skuplji.

Nisam probao sa vazdušnim ako misliš na komfort, niti me zanima. Više volim da je auto "zalepljen" za put i da osetim asfalt (mada M nije toliko tvrd) nego da se potpuno izolujem.

goblin napisao:Jesi li razmatrao Cayenna?
On se cenovno moze meriti sa X5 40d, doduse performanse bi mu bile bas znacajno slabije od X5 40d dok je jaca verzija Cayenna bas mnogo skuplja.
Ali ipak mi je Cayenne nekako pozeljniji auto...
Za razliku od premijum trojke, ne bih Porše i Masera dizel uzimao u razmatranje.

Eventualno onaj V8 dizel ali 3.0 VW, nema šanse. Slabiji je od 40d i mene bi izašao skuplje sa sličnom opremom.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Cayenne za vecinu ima lepsi enterijer (ukljucujuci i mene), ali sve ostalo je bolje na X5, pogotovo ako se porede primerci slicne cene, sto i jeste kljucno.
Odgovori