Tako je. Skuplji je Macan GTS. Probao sam dizela i brutalan je ali bolji deal imam kod BMW-a.
Razmišljao sam i o GLC 450 AMG ali kako stoje stvari, neće biti u ponudi do kraja godine.
goblin napisao:Jesi li probao X5 sa vazdusnim ogibljenjem?
Doduse samo na zadnjoj osovini, ali u voznji pruza bas mnogo. Mene je odusevio a generalno mi smetaju vozne karakteristike SUV klase i isto sam dosta agresivan vozac...
Uz sve to, na moje iznenadjenje vec 30d verzija me skroz zadovoljila sa performansama koje su na nivou prosle generacije 40d.
Naravno da je 40d bolji ali cisto ako ih nisi probao da znas da i 30d ide bas fantasticno.
Probao sam 30d... ok je i on ali razlika u ceni nije toliko velika u odnosu na komplet cenu a uvek je bolje imati veću rezervu snage. M50d je već dosta skuplji.
Nisam probao sa vazdušnim ako misliš na komfort, niti me zanima. Više volim da je auto "zalepljen" za put i da osetim asfalt (mada M nije toliko tvrd) nego da se potpuno izolujem.
goblin napisao:Jesi li razmatrao Cayenna?
On se cenovno moze meriti sa X5 40d, doduse performanse bi mu bile bas znacajno slabije od X5 40d dok je jaca verzija Cayenna bas mnogo skuplja.
Ali ipak mi je Cayenne nekako pozeljniji auto...
Za razliku od premijum trojke, ne bih Porše i Masera dizel uzimao u razmatranje.
Eventualno onaj V8 dizel ali 3.0 VW, nema šanse. Slabiji je od 40d i mene bi izašao skuplje sa sličnom opremom.