BEST BUY ZA 4200e

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Kajen1
Reactions:
Pridružio se: 29 Feb 2016, 00:49
Garaža: Gold 4 1.9 SDI

Re: BEST BUY ZA 4200e

Post od Kajen1 »

Ovde je rec cena kvalitet koliko platis doliko dobijes a ne da kupijem krs auto pa da ulazem u njega pare koje nikad necu vratiti ni priblizno ne bitno da li je rec o Alfi ili nekom drugom automobilu ne vidim logiku
Србија је вечна док су јој деца верна!
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Kajen1 poslao sam ti poruku, baci pogled :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Xepoj87 napisao:Slazem se za Focus, potrosnju mozes kasnije smanjiti ugradnjom plina.

Sent from my Sony
pda... :)

mada ni ovaj ftj-ov predlog nije los uopste ako se nabode neki dobar auto...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Kajen1 napisao:Ovde je rec cena kvalitet koliko platis doliko dobijes a ne da kupijem krs auto pa da ulazem u njega pare koje nikad necu vratiti ni priblizno ne bitno da li je rec o Alfi ili nekom drugom automobilu ne vidim logiku
U svakom slučaju pikiraš cenovni rang gde ti je ulaganje neminovno, koje nećeš povratiti prodajom, štaviše.

Slično ces da prođeš šta god budeš uzeo, razlika će biti samo koliko ces zahvalan primerak da nađeš.

Tapatalk
Kajen1
Reactions:

Post od Kajen1 »

Ako covek uzme auto za 4000e evra i jos u njega sem malog servira i registracije udje u auto jos 1000e onda nije znao dobro da izabere auto
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Zajebu se i profesionalci, a ne oni koji kupuju auto jednom u x godina.
Kajen1
Reactions:

Post od Kajen1 »

Jbg kad koji kupi auto u 100 godina znaci da je dobro odabrao pa nema potrebe da menja
Korisnikov avatar
savo
Reactions:
Pridružio se: 16 Feb 2016, 22:47
Garaža: Toyota Corolla 1.6 Valvematic

Post od savo »

Kajen1 napisao:Jbg kad koji kupi auto u 100 godina znaci da je dobro odabrao pa nema potrebe da menja
Ili nema para da menja.
Korisnikov avatar
gavran
Reactions:
Pridružio se: 09 Sep 2013, 15:44
Garaža: Službeno vozilo

Post od gavran »

Kajen1 napisao:Ako covek uzme auto za 4000e evra i jos u njega sem malog servira i registracije udje u auto jos 1000e onda nije znao dobro da izabere auto
Vidi, polovan auto, ženu i lubenicu ne možeš izabrati da valja, možeš samo potrefiti. Polovan auto je polovan auto, pogotovo noviji nakrcani raznoraznom elektronikom, senzorima i koječim. Ili drugim rečima, kojim krierijumom ćeš da biraš auto koji je star 10+ godina i ima na satu 150.000+ km a da 100% budeš siguran da ti u narednih 6 meseci neće zakazati recimo senzor ABS ili još gore onaj glavni modul ABS-a kontroler ili kako se već zove, da neće izbaciti grešku da ne daje dovoljno struje pa uložiš par stotina evra da vidiš šta je od dve ili tri stvari koje mogu uticati na to, može da ode čak i CPU. Recimo ti možeš da baciš pogled na kočione diskove i pločice provozaš vidiš sve u redu, al kako ćeš da znaš da za 6 meseci neće neko od kočionih klešta početi da glavi, ili da neki kočioni cilindar neće procureti jer su gumice unutar njega otišle, ili onaj vakum servo pojačivač i šta ti ja znam. Auto ima milion delova i samim tim milion potencijalnih kvarova (mislim kvarova sve su to delovi koji vremenom dotrajavaju i kad tad doći će na zamenu, pitanje je samo da li će tebi ili nekom drugom a u zavisnosti od toga koji si vlasnik po redu i koliko auto u tom trenutku ima godina i koliko godina još ti planiraš da ga voziš ta verovatnoća se proporcionalno povećava) koji mogu i ne moraju da te zadese. U tom smislu kola ima taličnih i faličnih. Ja u svom okruženju imam kuma koji 15 godina od kako ga znam kupuje polovne automobile, bilo je 4 ili 5 do sada raznih marki, kupi ih oko 5 godina stare sa 150.000+ km na satu i vozi još 5-6 godina i svaki ga je do sada služio malte ne bolje nego mene novi koje kupujem u salonu. A razume se u kola prosečno i ne vodi nikoga sa sobom da ga skenira nego ono koji mu se vizuelno učini dobar i ako mu cena odgovara kupi ga. Ali on je čovek taličan, za sve u životu ne samo za kola i za mene je izuzetak a ne pravilo jer u mom okruženju ima još njih 8 ili 9 koji isto kupuju polovna kola istog godišta i kilometraže kao on, još se više posvete od njega, voze kod majstora, i ok kupe oni dobar polovan auto za koji se ne može reći da im stvara glavobolje ali periodično sa vremena na vreme taj auto zataži po neku intervenciju popravke ili zamene nekog dela pa sada to nekada bude 50-100 evra a nekada 200-300 al kao što je ovre neko pisao od 300 do 500 evra godišnje u održavanje i neke periodične popravkice je nešto što se smatra normalnim za polovan auto.

Opet sve zavisi od nas samih, neko generalno pravilo je da se auto nikada ne kupuje na knap pa čak ni NOV, kada se kupuje gleda se da se ostavi (pored registracije) barem za veliki servis koji je opet neko preporučljivo pravilo da se uradi kada se kupi nov polovan auto iz razloga koje sam opisivao i bar tih nekih 500 evra barem za prvu godinu da se ima da se uloži. Ali bože moj, pravilo je i (čak zakonska obaveza) da se leti vozi sa letnjim gumama, zimi sa zimskim pa opet neki voze na zimskim cele godine i smatraju da im ništa ne fali te ne vide svrhu da se pridržavaju nekih preporuka i pravila (sve do ne daj bože jednom kada će im doći iz ... u glavu). Drugi opet gledaju da prođu što jefinije pa da sami srede auto da budu sigurni da je sve kako treba.

Ja lično sam tip vozača koji voli da je sa kolima sve pod konac, iz tog razloga ne kupujem polovna kola. Sa druge strane kada mi materijalna situacija to ne bi dozvoljavala ja bih onda u okviru tog budžeta pre kupio tu neku 156-icu za, koliko one koštaju, od 1000 do 1500 evra. Poveo računa da naravno limarija i enterijer budu ok i motor da nije na izdisaju i lepo odmah sa placa odvezao kod majstora i rekao evo 2.000-2.500 hiljade evra (u zavisnosti koliko sam je u startu platio) hoću za 2 nedelje da dođem po nov auto na kome je sve picikato sređeno, registrovao i još 300-500 evra ostavio sa strane za ne daj bože.

Moj drug je tako kupio Astru H polovnu, platio je knap, kada je došla ja sam je gledao, auto je bio kao čaša, gde god da pogledaš stvarno nije bilo nikakvih indikatora da je prešao ne znam koliko ili da nije čuvan kako treba, vozio i kod majstora i sve, posle 4 meseca desila mu se neka havarija sa glavom motora ili ne znam čim ali krupnija stvar i otvarali su mu motor, oko 600 evra je bila popravka, bio besan i na prodavca koju mu se posle kleo da je ta kilometraža, i na majstora koji je gledao auto, zato je drugom poverio da vidi šta je i da popravi i taj drugi mu je rekao jbg druže niko to ne može da vidi i predvidi sa 100% garancije.
Rad je stvorio čoveka, a nerad.......gospodina
Kajen1
Reactions:

Post od Kajen1 »

Oces da kazes bolje da se uzme audi a4 1999 godiste benzin+plin za 2000e i da se ulozi u njega jos 2000e i miran covek. ne bi rekao da je iole pametno kupovati bilo koji auto koji je manje godiste od 2004 mada TO je samo moje misljenje mi diskutujemo nista vise nema zle namere :pivo:
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

da ulozis u auto star 20 godina jos toliko, za mesec dana ce mu se pokvariti nesto novo, i tako zauvek.
Kajen1
Reactions:

Post od Kajen1 »

To i ja mislim. Gavran kaze uzeti 156 za 1000-1500e ne verujem da je neka mladja od 2002 godista i kakva moze da bude za te pare. neka odvaljena od zivota presla ko zna koliko i mozda lupana prevrtana i uloziti jos 2000 soma u nju meni to MOJE misljenje ja to ne bi tako radio e sad . misljenje je kao dupe svako ga ima :doubleup:
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Bolje onda uzeti 2 156ice pa da jednu imas za delove :D

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

4 Golfa 2, ako se nesto pokvari, samo ignorises.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Kajen1
Reactions:

Post od Kajen1 »

Hehehehehe dobri ste :)) gledam tojote avensis i skode oktavie deluju mi kao automobili koje valjda kupiti i uloziti 1000e u njih ne racunajuci servis
Odgovori