Octavia je izuzetno lagana, laksa je od mog grande punta 1.9mjet, a sa 86ks ide neznatno slabije od merive sa 120ks, dok varijanta sa 105ks vec ide bolje od merive 120ks.
Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56
nemam problem uvek sam najsporiji
Posto mi je bitan tovarni prostor ili prtljaznik, tj peta vrata su mnogo bitna onda da izbacimo Corollu iz price. Koliko god da mi je bila favorit, peta vrata su presudila. Vitara je ok,ali po dimenzijama je manja od ostalih , jedino taj klirens i povisena pozicija sedenja.Vitara takodje verovatno otpada jer se ceka na isporuku do mesec dana a meni zbog posla to nikako ne odgovara.
Meriva daje najvise za te novce, a za oktaviju sa 1.2 105ks ne mislim da je toliko slab motor za ta auto. Nisam je vozio ali sam gledao dosta testova i citao utiske po netu. Svi su manje vise odusevljeni potrosnjom(doduse na otvorenom) a i nisu imali zamerku da je troma...
Ako ti je vec Toyota favorit, jel si razmisljao o Aurisu karavanu? Cena na sajtu za osnovnu opremu (1.33 motor, 100ks, 6 brzina) je 13980e, ali kapiram da bi mogao da dobijes neki popust u salonu.
Kao neko ko vozi auto od 200ks svakodnevno mogu da ti kazem da je mene taj 1.2tsi pozitivno iznenadio, za svoju snagu i kubikazu ide neocekivano dobro.
Inace motor je dokazan i ima veliku rezervu snage koja se moze "otkljucati" chiptuningom u slucaju potrebe.
Jedina stavka na koju bih obratio paznju kod octavie je oprema, meni je licno bas drasticna razlika u subjektivnom utisku izmedju baznog i srednjeg paketa, a vrlo je mala doplata, mislim 500e.
Za tu cifru se dobijaju zadnji podizaci, naslon za ruku, maglenke, mali kozni paket (volan, menjac, rucna), veci bord, elektropreklopivi retrovizori i jos gomilu sitnica.
Audi a4 koji se donedavno pravio i koji je visa klasa je delovao krajnje bedno unutra bez naslona za ruku i sa obicnim volanom.
Na drugom mestu bih razmatrao pomenutu merovu 1.4t 120ks koja je po performansama izmedju octavie 1.2tsi od 86 i 105ks, a ove arhaicne atmosferske motore ne bih razmatrao.
Razumem razlog za kupovinu takvih kod starijih polovnjaka sa visokim kilometrazama gde imaju prednost odrzavanja jer su daleko prostiji, ali kod novih auta pod garancijom ne.
Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56
nemam problem uvek sam najsporiji