Limuzine vs karavani

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Re: Limuzine vs karavani

Post od Darko »

Fabrika. Postojao samo jedan model. 1.9 jtd 16v 150ks 4X4 i brutalna oprema.
Moj izbor bi bila bez ili braon boja sa bez koznim enterijerom.
Baci pogled na slike na netu. Izuzetno vozilo.
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Ne znam sto insistirate da je prtljažnik slabije izolovan , kao da je bitna polica kod limuzine od lima koji je tanji 1 mm i par mm filca. Kod karavana vise klase pod i blatobrani imaju bogatiju izolaciju sto sigurno anulira spoljnu buku i šum zadnjih tockova kao i kod limuzine ta polica iza tockova.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Imamo slicnu temu viewtopic.php?f=7&t=410
Doduse, tamo je u pitanju samo dizajn/"lepota".

Uglavnom, meni su noviji karavani OK.
Stariji Accord, Civic, Lancer, uglavnom japanci i Mecke su malo omasili temu. (I ne morate mi postavljati neke shooting brake, AMG i slicne Mercove, kako god da se pogleda, ovi klasicni su nekako za pogrebne. Cak i ovi noviji nisu mnogo odmakli, ali ipak lice na normalan automobil.)

Ako bih ikada kupovao Audi, to bi verovatno bio neki AllRoad.

Focus II, Megane, Clio3, Mazda 6, C5, mnogo je lepih karavana, bar po meni. Cak je i VW uspeo da ubode da Golf Variant lici na nesto :mrgreen:
Verujem da je primarni osnov za nabavku karavana prakticnost, ali to vise nije toliki kompromis.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Karavan samo passat :D

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

+1
Ostali su samo pokušaji :)
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Mi smo se toliko navikli na karavana da kontam da bi se smorili sa limuzinom.

Pre par meseci sam dovezao frizider visine 200cm, ja i suvozac smo opusteno sedeli napred, a peta vrata su bila zatvorena. Jos pored toga dva kartona vode, karton mleka itd...
I sad kad smo isli devojka i ja na more, spakovali dva kofera, rucni frizider, navukli onaj rolor u gepeku i izgleda kao da smo na pice krenuli. To ne mozes bas sa svakom limuzinom, pogotovo segmenta Oktavije.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Isto sa Touranom (mada nije klasicni karavan).
Bahato sa stvarima, sto treba i sto ne treba, roletna preko i teraj (koliko 90KS moze da potera :kezo:).

A tek kada covek, sa iskustvom pakovanja u manje automobile, krene da se pakuje u karavan ili MPV, pa pred kraj shvati da je popunio jedva pola gepeka, upotrebivsi vestinu vrhunskog pakera... :mrgreen:
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Gaginh0 napisao:Pre par meseci sam dovezao frizider visine 200cm
Tako nesto ti zatreba koliko cesto?
Platis koji dinar za prevoz i nosenje i to je to.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Koliko cesto ti zatreba 4x4 pa opet nije lose imati.

+1 za lubenicare
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

@ pedja - da vidis kad moj cale napakuje Oktaviju, to je haos :kezo:

@ delija - treba mi par puta godisnje. Npr kad vozim stolove za slavu (ovo mi je prvo palo na pamet), ali mi treba i jednom nedeljno kad vozim travu u kontejner. Imam dosta travnjaka, bude 6 punih (160 litara) dzakova trave kad se pokosi, smecari nece da nose nista van zelenih kanti. Jednom mesecno nose tako te stvari, a do tada bi cela ulica smrdela na trulu travu.
Cale radi sa mesom, donosi po 4-6 polutki od po 60-70kg u turi, ide za Madjarsku pa takodje donosi pun gepek i sve jedan pretinac bude pun stvari. Pre par dana smo vozili 2 velika suncobrana, sto je takodje tesko ili nemoguce u limuzini.
A da ne pricam kad su moji isli na more sa rodjacima, pa sve kabasto (decija kolica npr.) natovare u Oct jer u E klasu ne moze da stane iako je gepek do jaja dubok.

Treba nam jbg karavan...

Edit: da kupujem za sebe auto nikako nebih kupio karava, ali samo zato sto ga vec imam u porodici, pa znam da mogu uvek da ga uzmem kad zatreba.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Samo Alfa Romeo 159 SW. :doubleup:

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

sasa lbg napisao:Ne znam sto insistirate da je prtljažnik slabije izolovan , kao da je bitna polica kod limuzine od lima koji je tanji 1 mm i par mm filca. Kod karavana vise klase pod i blatobrani imaju bogatiju izolaciju sto sigurno anulira spoljnu buku i šum zadnjih tockova kao i kod limuzine ta polica iza tockova.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Zato što jeste slabije izolovan, i zuvcno i termo. :-)

Tapatalk
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

passenger napisao:
Xepoj87 napisao:Ma to mozda ako si operisan od automobila, pa ne osetis, dok svako normalan oseti.
Ja pricam o karavanima D i E segmenta, manje nisam ni vozio.
E izvini stručnjak, nisam te prepoznao, malo ti je mutna slika u novom Auto Bildu.
Potrošnja je nebitno veća.
Udobnost je nebitno manja.
Pljačkanje kroz gepek...tako hoće tvoj auto uzeće ga. Opet su limuzine traženije od karavana.
Stabilnost...kaži to Audiju RS, AMG t... ali je nebitna stvar jer ga u realnosti svako od nas mesečno jednom protera kroz krivine na par minuta.

koliko je to na zapadu manje bitno, koliko je narod operisan od automobila za razliku od tebe Džeremi, da ima više karavana od limuzina. Boli ih patka za stabilnost i 3 decibela bučniju kabinu.
Oprastam ti, za sledeci put znas, da me ne pobrkas sa boranijom koja provodi svaki dan vreme na autoforumu, a kojoj je izgleda sve vezano za voznju automobila nebitno.
Moje ozbiljnije iskustvo je to sto smo posedivali isti auto E segmenta u sedan i karavan verziji, sa oba sam presao minimum 10k km po gradu, van puta i na otvorenom, a imamo i 2 prikolice za kola, manju i vecu, pa i to mogu da uporedim, koje je tvoje?

Opet, to sto si ti ogranicen na to sto je tebi bitno ili ne znam ni ja koliko ljudi, ne cini sve te cinjenice laznim ili generalno nebitnim.
Udobnost nije nebitno manja, jer mora da ima dosta jace amortizere zbog povecanog opterecenja i dosta se losije ponasa kada je prazan, a to je 99% vremena.
Opet, potrosnja je tebi nebitno veca, ali je svejedno veca.
Takodje, mislim da nisi svestan koliko je vise vremena potrebno da se zagreje karavan E segmenta od limuzine, ali reci cu ti da je mnogo vise potrebno, te grejanje mora da bude dosta jace.
Fasciniran sam da nisi skapirao o kakvoj vrsti pljacke pricamo...ne znam kako ti zamisljas da kradu kola, ali to sigurno ne rade kroz gepek, bio to karavan ili limuzina, pricali smo o kradji stvari iz kola, vise mami lopova kada vidi ogroman gepek kroz staklo, pa makar i imao navlaku preko.
Konkretan primer ti je da je sadasnji E karavan 100kg tezi od limuzine, dakle kao da stalno vozis jednu i po prosecnu osobu.
Ti hoces da mi kazes da ne primetis kada ti neko od 100kg sedne u auto, da ti se isto auto ponasa?

Na kraju se nismo pomerili od toga da je jedina prednost karavana prakticniji gepek, realna diskusija je samo o tome koliko se u proseku on zaista koristi, koliko je komplikovanije drugacije se organizovati par puta godisnje i da li se karavan u vecini slucajeva kupuje iz potrebe ili za svaki slucaj i zbog tih par puta godisnje, ako bude i toliko.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 13 Avg 2016, 14:51, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

ftj napisao:Koliko cesto ti zatreba 4x4 pa opet nije lose imati.

+1 za lubenicare
Ne treba mi nikada - dobio sam ga "gratis" :(

A to sve sto je Gagi pomenuo ne da ne bih vozio svojim autom, nego nema trika :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Je suis boranija.
Odgovori