Šta čitate? Preporučite knjigu

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
FitnessGuy
Reactions:
Pridružio se: 15 Jan 2012, 13:56

Re: Šta čitate? Preporučite knjigu.

Post od FitnessGuy »

Već druga nedelja kako sam počeo lagano da čitam Lehninger's Principles of Biochemistry (5th Edition)
Slika
Link za skidanje: http://www.mediafire.com/?t62ftcgy2ah058l
You think "roid rage" is bad? Try taking away a habitual coffee drinker's morning java, then see what happens!
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Davno sam citao : Rodjeni u krvi: Izgubljene tajne masonerije - Dzon Robinson
Secam se da mi je tada bilo mnogo interesantno stivo. Sada pojma nemam sta sve iscitah tu...

U busu procitah: Riznica Tajni - Tom Harper
Nije losa knjiga. Potrudio se covek da pomesa istoriju i mastu... Ubija vreme usput.
Verovatno je u stilu Da Vincijeg koda i tako toga (kazem verovatno jer nisam citao, niti gledao film o tom kodu i glupostima :D )

Poceo sam da citam Ni ovde, ni tamo Putesestvije po Evropi - Bil Brajson
Zanimljiv nacin da se napravi putopis, od severa Evrope, sve do Istanbula. Dosta humora, nekada preteranog, ali dobro...
U jednom poglavlju svraca i u nekadasnju Jugoslaviju, ali do toga nisam stigao.
Uglavnom, vrlo vesto ume da ubaci komicne opaske gde ne bi ocekivali. Ako nista, bar sam se smejao usput :doubleup:
Brajson je napisao vise putopisa, pa cu verovatno krenuti da citam i preostale...
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Uroš S. napisao:Nešto kao Kum na srednjovekovni način. Puzo piše lagano i čitljivo, sledeća mi je u planu Poslednji Don, isto od njega.
Nisam uspeo naci online Poslednjeg Dona, mislim na ovom sajtu na koji sam ja naleteo, ali cu krenuti Omertu danas da citam. Nervira me sto buljim u ekran, ne volim tako da citam knjige, pa cak ni da ucim, ali u pauzama od svakodnevnih aktivnosti, lakse mi je tako. Ako budem imao volje svraticu do biblioteke da uzmem jos nesto slicno, a i Omertu, samo odstampanu :)

Omerta

Slika
Omerta - Sicilijanski kodeks časti koji zabranjuje odavanje informacija o zločinima koji se smatraju osobnom stvari osumnjičenika.

Za djecu dona Rejmonde Aprilea on je bio odani član porodice, usvojeni "nećak" njihovog oca. Za FBI on je bio čovjek koji bi radije jahao svoje konje nego što bi se bavio poslovima Mafije. Niko nije znao zašto je Aprile, posljednji veliki američki don, usvojio Astorea Vajolu prije mnogo godina na Siciliji; niko nije ni naslućivao koliko ga je pažljivo obučavao... i kako je, dok su donova djeca gradila poštovanja dostojne karijere u Americi, Astore Vajola čekao na svoj trenutak.

Njegov čas sada je kucnuo. Don je mrtav, a njegovo ubistvo je jedan krvavi čin u drami ambicije i prijevare koja se proteže od smrtonosnih kompromisa jednog FBI agenta, do pohlepe dva korumpirana detektiva Njujorške policije, kao i zastrašujućih planova južnoameričkog narko - kralja. U sukobu neprijateljstava i ljubavi, izdajnika i odanih vojnika, Astore Vajola krenuće za svojom sudbinom. Jer nakon svih ovih godina, ovaj trenutak je u njegovoj krvi...

Omerta je posljednje djelo koje je prije smrti napisao Mario Puzo, autor legendarnih romana o mafiji Kum i Posljednji don. Prepuna detalja koji pokazuju Puzovo poznavanje unutarnjeg života najpoznatije zločinačke organizacije no način na koji autor oslikava svoje likove gotovo je nadrealističan, tako da pomalo nalikuje na krvavu mafijašku bajku.

Omerta je roman upravo ono što biste od Marija Puza i očekivali za kraj – epitaf na briljantnu karijeru svjetski poznatog pripovjedača.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

140ta str. Oci :trljamoci: :trljamoci:
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Putovah busom ovih dana, pa iskoristih to vreme za citanje.

Glasnik - Zanimljiva knjiga. Nije teska za citanje. Mislim da odavno nisam brze procitao 400+strana (veliki prored i font :D ). Nije najbolja knjiga ikada napisana, ali ako bas ne znate sta da radite par sati...

Probao sam da citam Konstantinovo raskrsce, ali mi nikako ne ide.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Scuderia napisao:
Uroš S. napisao:Nešto kao Kum na srednjovekovni način. Puzo piše lagano i čitljivo, sledeća mi je u planu Poslednji Don, isto od njega.
Nisam uspeo naci online Poslednjeg Dona, mislim na ovom sajtu na koji sam ja naleteo, ali cu krenuti Omertu danas da citam. Nervira me sto buljim u ekran, ne volim tako da citam knjige, pa cak ni da ucim, ali u pauzama od svakodnevnih aktivnosti, lakse mi je tako. Ako budem imao volje svraticu do biblioteke da uzmem jos nesto slicno, a i Omertu, samo odstampanu :)

Omerta

Slika
Omerta - Sicilijanski kodeks časti koji zabranjuje odavanje informacija o zločinima koji se smatraju osobnom stvari osumnjičenika.

Za djecu dona Rejmonde Aprilea on je bio odani član porodice, usvojeni "nećak" njihovog oca. Za FBI on je bio čovjek koji bi radije jahao svoje konje nego što bi se bavio poslovima Mafije. Niko nije znao zašto je Aprile, posljednji veliki američki don, usvojio Astorea Vajolu prije mnogo godina na Siciliji; niko nije ni naslućivao koliko ga je pažljivo obučavao... i kako je, dok su donova djeca gradila poštovanja dostojne karijere u Americi, Astore Vajola čekao na svoj trenutak.

Njegov čas sada je kucnuo. Don je mrtav, a njegovo ubistvo je jedan krvavi čin u drami ambicije i prijevare koja se proteže od smrtonosnih kompromisa jednog FBI agenta, do pohlepe dva korumpirana detektiva Njujorške policije, kao i zastrašujućih planova južnoameričkog narko - kralja. U sukobu neprijateljstava i ljubavi, izdajnika i odanih vojnika, Astore Vajola krenuće za svojom sudbinom. Jer nakon svih ovih godina, ovaj trenutak je u njegovoj krvi...

Omerta je posljednje djelo koje je prije smrti napisao Mario Puzo, autor legendarnih romana o mafiji Kum i Posljednji don. Prepuna detalja koji pokazuju Puzovo poznavanje unutarnjeg života najpoznatije zločinačke organizacije no način na koji autor oslikava svoje likove gotovo je nadrealističan, tako da pomalo nalikuje na krvavu mafijašku bajku.

Omerta je roman upravo ono što biste od Marija Puza i očekivali za kraj – epitaf na briljantnu karijeru svjetski poznatog pripovjedača.
Trebalo bi da ja imam i Poslednjeg dona i Omertu na papiru, pa ako ti i dalje treba javi se da ti zajmim
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Danas razmisljam o tome koliko knjiga kupih u poslednje vreme. Taj trend ce se nastaviti, ali sta cu sa njima?
Slucajno se setih da sam nekada bio drug clan biblioteke. Za 1500 din mogu iscitati svasta od naslova iz Biblioteke Grada Beograda, a proverio sam, tamo je i vecina knjiga koje sam skoro kupio... Lepo je imati samo svoju knjigu, kojoj ste prvi citalac, ali sta posle sa njom. A nije bas ni jeftin sport, ukoliko cesto citate...

Dakle, pravac biblioteka od nedelje...
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Kindle je zakon... Ili on, ili neki jeftini Prestigio tablet... I posle toga udri po torrentima ako znas engleski, ili po Bane Prevoz ako ne...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Krenuo da citam Stiv Dzobs autor Volter Ajzakson
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Novine citam na internetu, knjige ne mogu.
Ne ide mi na tabletima, ima neki gust u papiru (kao sto neki vole da citaju papirne novine).
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Ja ne mogu na racunaru... U stvari lazem, mogu da citam ali maksimalno 3 ili 4 strane odjednom, vrlo brzo mi se umore oci...

http://www.tehnomanija.rs/tablet-pc/pre ... 3074b.html

Verovatno cu vrlo uskoro da kupim ili ovaj tablet (neverovatno ali za 2 meseca mu je cena skocila 2 i po hiljade) ili Kindle ako nadjem... Ako budem kupovao Kindle, kupicu ili onaj osnovni (cena mu je oko 80 dolara) ili Kindle Fire (on je oko 200 dolara), medjutim retko gde ima da se uzme...

Nije los ni ovaj Prestigio sto sam stavio, ali nije za neke vece poduhvate izuzev citanja, i mozda malo surfovanja, sve ostalo ga gusi... Kol'ko para toliko muzike... :)
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

bane valjevo napisao:Kindle je zakon... Ili on, ili neki jeftini Prestigio tablet... I posle toga udri po torrentima ako znas engleski, ili po Bane Prevoz ako ne...
Baneprevoz je ugašen, policija mu je zaplenila opremu i sada čeka suđenje. Ko želi knjige na srpskom/hrvatskom, neka poseti http://www.balkanknjiga.com , a verovatno će i njih uskoro zatvoriti, jer su izdavači podneli tužbu zbog kršenja autorskih prava.
Ђенерал Јанковић
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Pajo tek sad videh da si mi ponudio Omertu, hvala, ali jos onomad sam je procitao. Bukvalno za dan ili dan ipo. :doubleup:
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Citam reviju SAT Plus i forum Garaza i to je to. :D
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Scuderia napisao:Pajo tek sad videh da si mi ponudio Omertu, hvala, ali jos onomad sam je procitao. Bukvalno za dan ili dan ipo. :doubleup:
Nema na čemu. :doubleup:
Odgovori