Kupovina polovnjaka do 11k
Re: Kupovina polovnjaka do 11k
Dacia sandero nova za oko 7, pokriven je garancijom pet godina pa i ako nesto crkne ne ide njemu iz dzepa. Mali je to budzet i veliki rizik kupiyi polovnjaka bilo kog. Ovako je bar novo, miran je jedno vreme ....bar ja ne bi imao petlju da kupim nesto pa bude ko ne plati na mostu plati na cupriji. Auto kosta kao jedan clan porodice i za svaki postoji tabela koliko kosta po kilometru. U njegovom slucaju mora da se opredeli za budzet varijantu, bar dok mu ne skoce primanja.
Gesendet von meinem VTR-L29 mit Tapatalk
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Ja bi na tvom mestu tražio auto star 2-3 godine, kupljen u Srbiji, sa perfektnom istorijom održavanja.
Ja bi uzeo Astru J, Focusa ili nešto slično.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Ja bi uzeo Astru J, Focusa ili nešto slično.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
- Nikolaa
- Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
- Garaža: Reasonably Priced Car
https://www.polovniautomobili.com/putni ... tdi-s-line
na invalida i milina...
jedan drugar ima odlicnu logiku. kad kupuje polovan auto mora da ima odvojeno jos toliko koliko kosta taj auto.
na invalida i milina...

jedan drugar ima odlicnu logiku. kad kupuje polovan auto mora da ima odvojeno jos toliko koliko kosta taj auto.
Nisam siguran dal covek trazi savet il nas samo tovari 

- stefankmn
- Pobednik Garaža - Kup takmičenja
- Pridružio se: 03 Feb 2015, 12:09
- Garaža: VW PASSAT B8 1.6 TDI
Sto bi tovario, i meni ce uskoro mozda trebati savet i kakve cu odgovore dobiti? Tesko je odabrati polovnjaka za kupiti. Toliko informacija treba da se zna i na kraju gledas onaj koji ima najmanje mana jer bez mana neces naci, osim ako se uzima nov pa te mane ne zanimaju jer je u garanciji.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Ma pusti ga ne obracam paznju na takve likove.
Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока
Pa zato i kazem da je dacia najbolji izbor, jos mu i ostane 2-3 k€. Miran je pet godina kolika mu je garancija, posle neka stisne zube i to mu je sto mu je. Da ne gledam nikome u dzep, ali od 500€ mesecnog prihoda kad poplaca racune ne ostane vise od jedne crvene za dan, ne daj boze da crkne bojler ili masina za ves, a gde su zimske gume, mali servis, registracija pola plate....zajebano pitanje. Da mi je taj neki rod najradije bi mu rekao da batali auto uopste jer sa tim primanjem nije solventan da ga odrzava kako treba. E sta se onda desava, on nema za zimske gume pa se upusti u avanturu voznje po snegu sa letnjim, ili, nisu mi kocnice nsjbolje ali nemam sad da to popravim....nastrada on i neko neduzan. Tuzno i grubo zvuci ali on neka cuva te pare za ulaganje u neki posao a auto tek onda kad bude mogao da finansira sve sta ide uz to.
Jbte, meni kad su krali benzin rezervoar me kostao 600€ plus ajd ciscenje dizni itd, zamisli to, pa odakle ce to ako ga ne daj boze tako nesto sastavi. Ili nov sandero, logan ili gsp....ja tu ne bi mnogo razmisljao, ima i nova lada, jeftina a deluje oj za te pare.
Jbte, meni kad su krali benzin rezervoar me kostao 600€ plus ajd ciscenje dizni itd, zamisli to, pa odakle ce to ako ga ne daj boze tako nesto sastavi. Ili nov sandero, logan ili gsp....ja tu ne bi mnogo razmisljao, ima i nova lada, jeftina a deluje oj za te pare.
Hvala micomića napisao:Pa zato i kazem da je dacia najbolji izbor, jos mu i ostane 2-3 k€. Miran je pet godina kolika mu je garancija, posle neka stisne zube i to mu je sto mu je. Da ne gledam nikome u dzep, ali od 500€ mesecnog prihoda kad poplaca racune ne ostane vise od jedne crvene za dan, ne daj boze da crkne bojler ili masina za ves, a gde su zimske gume, mali servis, registracija pola plate....zajebano pitanje. Da mi je taj neki rod najradije bi mu rekao da batali auto uopste jer sa tim primanjem nije solventan da ga odrzava kako treba. E sta se onda desava, on nema za zimske gume pa se upusti u avanturu voznje po snegu sa letnjim, ili, nisu mi kocnice nsjbolje ali nemam sad da to popravim....nastrada on i neko neduzan. Tuzno i grubo zvuci ali on neka cuva te pare za ulaganje u neki posao a auto tek onda kad bude mogao da finansira sve sta ide uz to.
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Ako su skupna porodična primanja samo 500 e, onda je dati dvogodišnju platu za auto totalno

I ja mislim, da je dacia sandero definitivno najbolji izbor, ima ga tast i 7 godina nikakvih kvarova ali ni najmanjih

- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Ja, a meni bio kaputt posle, a ni 10 000 km nije imao. Palila mu se lampe za service na autobahn in Deutschland kad sam gefahren 150 kmh. Posle sam ga menjo za Kiju Ceed kombi sa Doppelkupplungsgetriebe i diesel motorom.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
I ja mislim da ke nova Dacija bolja od polovnog B7 za normalnog porodicnog coveka koji vodi racuna o troskovima.
Posebno jer je odrzavanje prakticno dzsbe a ima i garanciju 5 god.
Posebno jer je odrzavanje prakticno dzsbe a ima i garanciju 5 god.
- passenger
Ali samo 0.9t ili 1.5 dCI, jer onaj 1.2 atmo koji sam ja imao je baš spor. Negde do Minhena razvijem 150 kmh
E pa jbga passenger, iz tog ugla i sa tim budzetom taj ne moze mnogo da bira, nek bude srecan i zadovoljan sto ima nov auto pod garancijom, kad bude imao veca primanja neka juri nesto sto je za par sekundi brze od 0-100.
Kratako je to vreme za neki presek. Kod mene 5 god i vise od 60k nije bilo nikakvih ulaganja ali mi je onda u relativno kratkom periodu otisao alternator,akumulator,motorni racunar,amortizeri,remont isparivaca,evo letos kompresor klime. Bude tu i na trapu po nesto usput.igor_harris napisao: Ja ne znam koliko vi to dajete para na kola godisnje.
Evo mojih troskova za godinu dana voznje 12 i po godina starog dizelasa kupljenog na placu, doteranog iz omrazene Italije.
(Prva)Regis tracija 25k
2x mali servis 14k
Veliki servis 25k
Trapovi 10k
Za tvaranje EGR, dihtovanje kucista bregaste i jos par sitnih intervencija - 10k
To mu dodje oko 7k mesecno i za gorivo jos toliko.
Da li je to mnogo ili malo zavisi od coveka do coveka, bez obzira na visinu primanja.
Da li bi ti troskovi bili manji da je auto noviji? Ili veci? Sve je relativno.
E sad da sam ga tad prodao bilo bi vozio 5 god,nikakvih ulaganja a iz ugla kupca bilo bi gle ovo s*anje,svako malo nesto crkne. Znaci lutrija.
Da sam u poziciji pokretaca teme uzeo bih nekog malog,pouzdanog,po godistu novijeg atmosferca, Punto/z10,Sandero. Nema potencijalno skupih kvarova,majstora i otpada ne manjka a ni novi delovi nisu skupi.
Ili ako su pare vec na gomili, Micin predlog je ok. Nesto novo jeftinije a ostatak do tih 11k ostaviti za servise u garanciji.
t
Poslednja izmena od dunx81 u 05 Sep 2017, 20:49, izmenjeno 1 put ukupno.
- passenger
nisam gledao cene Mićo, ali ako je tipa 600-700 eura doplata, nek doplati. Ionako je spreman da zvizne skoro duplo više za polovan auto, pa ako će da ga vozi 4-5 godina, nek ga vozi ludo do granica fizike bar sa 0.9t. Onaj 1.2 je bez zezanja ekstremno spor. Do 100 kmh mu treba 15s, ali nije to problem, već medjuubrzanja kod kojih je spor i bez vozača, kamoli sa ljudima unutra + klimom. Bar 17-18s mu onda treba do 100kmh