Automatik do 6k eura
Re: Automatik do 6k eura
Mercedes B 200CDI (2008 god pa na dalje) u Sport ili Elegance opremi je najbolje sto se moze naci za taj novac. Nije prevelik spolja, unutra ogroman prostor i na prednjim sedistima i na zadnjoj klupi. Sedi se visoko, za gradsku voznju izvanredan i menjac (cvt) sasvim pristojno radi. Bitno je naci sto bolji primerak, sto moze da potraje ali vredi. Sigurno je skuplje odrzavanje od konkurencije, ali ako se nadje dobar primerak - redovno i kvalitetno odrzavan, ne bi trebao imati problema. Sve ovo pisem iz svog iskustva (ranije sam vozio jedan u Sport opremi i bio sam bas bas zadovoljan).
Samo nemoj 1.6 hdi do 2011 t.j. ja ga ne bih tek posle. 2.0 hdi odlican u svim godinana proizvidnje
Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Popalio sam se na C4 Picasso, sad nema nazad
Taj mi se auto oduvek sviđa u pm, prvo nisam imao para a onda hrabrosti da ga pazarim. Sad ne bi bio primarno vozilo, a i dalje mi je lep kao prvog dana, tako da je stvar gotovo izvesna. Izgleda da sam našao i dobar servis koji bi ga pregledao i kasnije održavao, Citroen zajednica me prijatno iznenadila svojom brojnošću i organizovanošću.
Svakako zbog praznika moram sačekati par dana do konačne odluke, pa ćemo još da razmislimo.

Svakako zbog praznika moram sačekati par dana do konačne odluke, pa ćemo još da razmislimo.
Što, performanse ili pouzdanost?swemir napisao: Samo nemoj 1.6 hdi do 2011 t.j. ja ga ne bih tek posle. 2.0 hdi odlican u svim godinana proizvidnje
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
2.0 HDi u Picassu u kombinaciji sa automatskim mjenjačem je uvek bio jako redak za pronaći a 1.6 HDi opet obrnuto ima ih koliko hoćeš.
Kako se vozi 1.6 HDi sa automatikom ipak treba probati posto znam da se C 5 jako muci u toj kombinaciji za razliku od Manuelca.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se vozi 1.6 HDi sa automatikom ipak treba probati posto znam da se C 5 jako muci u toj kombinaciji za razliku od Manuelca.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Vladapetr
Probaćemo ga svakako, ali performanse su mi najmanje bitne jer auto nije ni namenjen za ozbiljniju vožnju. Pošto je to isti motor kao što ide u Forda, cenim da su im i potencijalne opasnosti iste.
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Vlado ali koja je poenta imati dva slicna (ista) auta, mislim po veličini i klasi
Dobro, veći je s-max ali svejedno su tu negde. Razumem potrebu za dva auta ali recimo jedan pravi gradski i drugi veći za duzi put i druge potrebe. Ovako, ne znam ali mislim ga je c4 picasso mozda previše veliki za zenu i to za gradsku vožnju, imate po potrebi drugi (veći) auto i mislim da je bolja varijanta c3, polo, fiesta...

Prvo kupi auto, a o presvlakama potom.

1.6 hdi.nemoj zbog pouzdanosti...
Veoma osetljiv i konstrukcioni problem da tako.kazem do 2011.
Posle je odlican.
Do 2011 problemi kad se ulje ne menja ali i.menja cesto zaprlja se ceo moror uljni kanali ovo ono i rikne turbina. E sad znam dva skucaja da je bukvakno dva put i kolegi tri put posle zveknla turbina jer problem se ne resava zamenom. Mora cicsenje ali i to ne uspe uvek... napatili se i u 307 i u focusu sto znam...
A nisu resili problem
Sa druge strane 2.0 hdi jedam od najboljih motora uopste tako da ne bih razmusljao
Picasso 2.0 hdi koji i ide uz automatski
Veoma osetljiv i konstrukcioni problem da tako.kazem do 2011.
Posle je odlican.
Do 2011 problemi kad se ulje ne menja ali i.menja cesto zaprlja se ceo moror uljni kanali ovo ono i rikne turbina. E sad znam dva skucaja da je bukvakno dva put i kolegi tri put posle zveknla turbina jer problem se ne resava zamenom. Mora cicsenje ali i to ne uspe uvek... napatili se i u 307 i u focusu sto znam...
A nisu resili problem
Sa druge strane 2.0 hdi jedam od najboljih motora uopste tako da ne bih razmusljao
Picasso 2.0 hdi koji i ide uz automatski

- Vladapetr
Da, to su iste boljke kao za 1.6 u Fordu. Jbg, 2.0 su baš retki u oglasima, a sa 1.6 očekujem i manju potrošnju. Mnogi ih voze bez problema, nadam se da bi me uz pravilno održavanje i taj poslužio.
na stranu što ne gutam te priče o gradskom autu, ako ne ume da vozi toliki auto po gradu, ne treba ni da vozi.
Pa poenta je upravo da oba budu sposobna da odrade isti posao123456 napisao:Vlado ali koja je poenta imati dva slicna (ista) auta, mislim po veličini i klasi

meni je pezo 5008 top, jedan od retkih manivanova koje bih pazario i koji mi se svidjaju, nije klasican minivan vise se sedi kao u autu, nesto izmedju karavana i minivana, nije visok uopste, bas malo pre gledam jednog parkiranog 2.0hdi automatik, opako izgleda
Ne znam šta je na 5008 mini... ogroman autobus.
- Vladapetr
Prevelik je 5008 za gospodju, ja sam ga za sebe onomad razmatrao.
Bio sam danas da pogledam nekoliko vozila, biće napeta situacija
Bio sam danas da pogledam nekoliko vozila, biće napeta situacija

taj auto je iste duzine kao pomenuti c4 pikaso i kao 99% kola te klase, svi su oni u 3-5cm gore dole oko 4,5m, mozda ovaj ostavlja utisak duzine jer je nizi krov nego pikaso i sl. ali da je veci nije
- Vladapetr
Jbt, 'ladno jeste
sad sam pogledao dimenzije, gotovo su identični. Odokativno mi je 5008 delovao kao kamion u odnosu na C4 Picasso.