Ove sezone Dunlop izbacuje SportMaxx RT , kombinaciju Maxx TT-a i SPo1 (dezen koji se izuzetno dugo zadrzao na sceni cak se i dalje pravi u odredjenim dimenzijama) mislim da bi trebalo obratiti paznju na ovaj dezen. Pravi se od 16 pa navise.
Moram da pohvalim Dunlop-ov Fastresponse da ide kao prva ugradnja u dimenziji 225/45R17 na SuperB 4x4. Doduse vozaci firme koja odrzava ta vozila kod nas su malo "tezih nogu", pa to brzo driblaju po putevima, pa smo ih prebacili na SportMaxx TT
@ Dag sto se tice contija, da pricamo o letu, imali smo par ozbiljnih "problema" pogotovo u ozbiljnim dimenzijama 19 - S-klasa i 18 - Bmw 7-ica. Sto se tice klebera, u manjm dimenzijama 13 i 14 nisam imao prituzbi, ljudi se lepo klackali na njima.
Ne znam za Conti, ali ne mogu reci da nisam prodao i par kompleta 19 i18 i 17'', ovih manjih sam prodao vise. Imao je dobru cenu prosle godine Conti, pa se i prodavao. Za sad su opet najkuplji. Ali da se ne cudim jer ne volim kad mi se ljudi jave za reklamaciju( a ko voli kad nije do njega), mada iskren da budem jednu osnovanu sam imao do sad i dve neosnovane, osnovana za Micehlin 17 4x4 i neosnovane za Siguru(rupa) i Barum balans krivica vulkanizera iz Kikinde. Mada ja izbegavam Tigar koliko mogu.
Mada ko zna sta je sa Contijem, iako je jedan jedini uvoznik, mislim od istog uzimamo svi, mozda su tvoji vise presli, ili po losijim putevima, ili su i vozaci krivi. Ti verovatno bolje znas, jer znas sta je bilo sa reklamiranim, tj. na sta su se zalili.
Kelber, uglavnom tj. samo sam vozio i vozio se u 15'' i 16'' standardne dimenzije, pa za njih i pricam. I jedan mi se zalio za 13'' za Pola, da kliza dosta, to je Dynaxer HP, a za ove sto ja pricam mislim na HP2. Buka velika, i lose drzanje na kisi.
Laki021 napisao:I ja sam poceo da rtagam za novim gumama.
Pitanje za strucnjake, koja je razlika izmedju :
SportContact 5 SSR 225/40 R18 88Y
SportContact 5 SSR 225/40 R18 92W (i na kraju ima jos neku oznaku Extended)
Dakle sta mu dodje ovo 88 i 92 (W i Y je oznaka brzine i tako mi svejedno jel do 270 il 300)? I sta bi to extended moglo biit?
Verovatno ima i oznaku MO uz Extended, sto bi znacilo prva ugradnja na Mercedes za ROF pneumatike
sa * je za BMW, samo MO je za mercedes, VW =VW, AO Audi only, N0, N1, N2 za Porsche.
Inace posto su iste cene uzmi 92W jer je Extra Load, ojacana.
Nisu iste cene, 40chf je razlika po komadu.
Najveci problem je sto ja jos nisam raskrstio da li ocu rft ili obicne.
Za rft mi je najveci argument da mi stite felnu kad odvalim rupu (pogotovo mi bitno zbog niskog profila). Sa rft sam nekoliko puta nenormalno lupio rupu, na prethodnim kolima je to uvek znacilo iskrivljenu felnu, ponekad momentalno izduvanu gumu, medjutim sa rft nikakvih posledica nije bilo.
Ovde su cene iste, u par dinara bukvalno.
Daju se pocepati i ROF gume, e sad ako gledas na rupe bem ga, ako potrefis ''lepu rupu'' pocepaces je sigurno.
Danas gledam na caletovom autu, naceo je Dunlop WS 3D od prosle godine. Iskocio mali bubac. Na izlazu iz NS tu negde kod Kacke petlje odvalio u rupu, kaze jedno 10 auta je bilo sa strane i menjaju tockove. Tako da cemo videti sta cemo sa njegovom, verovatno fleka sa unutrasnje strane. Felni nije nista.
Ja sam isto juce odvalio u rupu, mislio sam da mi je tocak otpao, na vrhu Irsikog venca kad se krene prema dole-ka Irigu. Nisam video da je ostecena ni guma ni alu felna jedino ako nije unutrasnja starana, isto je Dunlop 3D ali 195.65
half man napisao:Laki vidim da trazis iste dimenzije ,koje su ti prethodne letnje gume ? Kako si zadovoljan ?
Sada (tj leti) imam Bridgestone Potenza, sta znam ok, je, tvrdo ko kaamen al drzi ko nenormalno u krivini.
Sad sam u dilemi, da li da uzmem ove continental RFT sto sam pomenuo (200CHF komad) ili Dunlop Sport Max TT (160CHF komad), nije neka razlika u ceni, vise mi je dilema da li da idem na RFT ili ne...
Laki, uzmi RFT kad ih vec i prozvodjac fabricki ugradjuje.
Ne verujem da ces s'obicnim gumama dobiti mnogo na udobnosti jer je BMW sam po sebi tvrdji auto.
Poslednja izmena od Floyd u 02 Mar 2012, 14:49, izmenjeno 1 put ukupno.
Prošlo leto sam vozio (a i ovo ću), Pirelli P7 Cinturato 205/55 R16. Nemam niti jednu zamerku. Izuzetno dobro drže u brzim krivinama. Koliko se troše, još je rano da sudim.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline. Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite. Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!