Zamena brezona i kočnice

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Re: Zamena brezona i kočnice

Post od Ogi »

Plocice vracene kao sto su bile medjutim vazduh u kabini se i dalje cuje. Oni kazu da to mora tako da se cuje medjutim ja nisam siguran jer ranije nisam obracao paznju i kontrolisao taj zvuk kojeg zapravo cujem samo na leru. Auto normalno koci i nema simptome kakve je opisao Mad Max.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

trojanac napisao:Ja zamenih pločice pre neki dan, prednje i zadnje. Auto normalno koči, normalno se ponaša. Samo mi se dešava povremeno, par puta u toku dana, da se prilikom kočenja čuje neki čudan zvuk. Nije ono čuveno cvilenje dok pločice ne nalegnu već neki dubok zvuk, kao brodska sirena da se čuje iz daljine. Ne znam kako drugačije da opišem. Ne mogu da procenim tačno, ali mi se učinilo par puta da se čuje kad podižem nogu sa kočnice, a ne kad je spuštam ili je moguće da se čuje kad je papučica kočnice u višem položaju. Kad stisnem kočnicu do kraja ne čuje se ništa. Sutra sam i ja kod Ivana, stavljam letnji set pa ću pitati za mišljenje i možda da pogledaju ako ne bude gužva, a treba i kod majstora koji mi je to radio da idem ovih dana, pa ću svakako rešiti. Samo me živo interesuje šta to može da se čuje.
isti slucaj sam imao na kliju, mnogo gadan zvuk.
kad sam otisao da reklamiram, ispostavilo se da je plocica u nekim momentima kacila ivicu diska koja je strcala (diskovi nisu bili idealni) i posle obrade diskova, zvuk je nestao
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

paja napisao:Mislim da je garancija izgubljena onog trenutka kad je brezon izašao iz ovl servisa u ruci jer znaju da će biti ugrađen negde neovlašćeno. Imaju u kompu da je prodat, a nemaju da je naplaćena ugradnja.
:kezo: :bravo:
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Još ako su Mark II brezoni za GPS predajnikom... :D
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Sve u svemu konzilijarno mišljenje je da je klotara ostala bez garancije :mrgreen:

Uraaaa sad Ogi može da se opusti i vozi auto kod kog bilo majstora od poverenja.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

A sto mi duva kocnica, to nista? Poletecu bre, alo!
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Kako duva kocnica?

Sta si radio sa kocnicama, stavljao spojlere? :)
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Ma pisao sam gore. Ne znam da li je normalno.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Sedi u drugi I30, i razjasni sebi enigmu.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Post od MAD MAX »

trojanac napisao:Ja zamenih pločice pre neki dan, prednje i zadnje. Auto normalno koči, normalno se ponaša. Samo mi se dešava povremeno, par puta u toku dana, da se prilikom kočenja čuje neki čudan zvuk. Nije ono čuveno cvilenje dok pločice ne nalegnu već neki dubok zvuk, kao brodska sirena da se čuje iz daljine. Ne znam kako drugačije da opišem. Ne mogu da procenim tačno, ali mi se učinilo par puta da se čuje kad podižem nogu sa kočnice, a ne kad je spuštam ili je moguće da se čuje kad je papučica kočnice u višem položaju. Kad stisnem kočnicu do kraja ne čuje se ništa. Sutra sam i ja kod Ivana, stavljam letnji set pa ću pitati za mišljenje i možda da pogledaju ako ne bude gužva, a treba i kod majstora koji mi je to radio da idem ovih dana, pa ću svakako rešiti. Samo me živo interesuje šta to može da se čuje.
Neko je već odgovorio, da se verovatno radi o anzecu na diskovima, tj. delu po kome stare pločice nisu išle. Neko vreme ćeš čuti taj zvuk, dok se ne pojede delom navedeni anzec avećim celom ivica pločice.
Ako se budeš zalio majstori ili će skinuti anzec diska ili ivicu pločice. Bolje je ne raditi ništa ako možeš da pritrpiš neku kilometražu - 1000km recimo.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Malopre sam skinuo rdjavi prsten oko diskova na Puntu, bukvalno je mm oksida spao duz celog obima...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
AR33401
Reactions:
Pridružio se: 15 Jan 2012, 23:44
Garaža: Alfa Romeo 145 1.7 16v
Kontakt:

Post od AR33401 »

Ne znam kakav je sistem klesta na tvom autu, da li ima klizace koje je trebalo razraditi i podmazati pri zameni plocica. Zvuk koji opisujes ("brodska sirena" :) ) mi govori da ti klesta blokiraju.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Ogi napisao:Plocice vracene kao sto su bile medjutim vazduh u kabini se i dalje cuje. Oni kazu da to mora tako da se cuje medjutim ja nisam siguran jer ranije nisam obracao paznju i kontrolisao taj zvuk kojeg zapravo cujem samo na leru. Auto normalno koci i nema simptome kakve je opisao Mad Max.
Sada sam isao do kola da oslusnem, znaci zvuk dolazi bukvalno ispod papucice odnosno na "grani" koja ulazu u motorni prostor nalazi se neka da je nazovem manzetna, plasticka kao rebrasta guma u kojoj se nalazi neki sundjer... pritiskajuci kocnicu, ta manzetna se skuplja i opusta tako da sve deluje kao kada se pritiska spric... nadam se da sam malo olaksao dijagnozu... mada sutra svakako idem u servis...
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Sad tek vidim temu. Msm da je to normalno,kod mene na Loganu se cuje od prvog dana.
Pogotovo kad je auto ugasen pa spustis nogu na kocnicu. Bas kao kad duvas gumu na bajsu :)
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Jbg, kod mene se nista ne cuje, a auto koci za svaki dinar. Cak ni ne cvile kocnice, ni nove ni potrosene.
Odgovori