Zaboravljate koliko je čovečanstvo moćno, kada je stvarno motivisano i usmereno ka određenom cilju. Pogledajte samo put aviona za 3-4 godine drugog svetskog rata? Od klipnog aviona koji se kretao 400tinjak km/h su stigli do ozbiljnih mlaznih aviona, sposobnih da idu brže od zvuka. Zapravo su tehnologije osvojene u tih par godina korišćene decenijama posle, bez nekog drastičnog konceptualnog pomaka. Unapređene jesu drastično, ali konceptualno su ostale nepromenjene.
Skeptici imaju argumente, doduše isključivo indirektne i deduktivne. Da li je tehnološki moguće otići na Mesec, ja mislim da odavno jeste, pitanje je samo motivacije, potrebe i resursa. U tom momentu je mnogo važno bilo biti ispred Rusa u svakom pogledu. Eto, bili su prvi, stigli (valjda) na Mesec i to je to. I šta sad? Je'l treba nekom taj Mesec? Izgleda ne baš.
Ako stvarno nisu bili na Mesecu, onda im je prevara svetska. Ono što sam siguran je da su ih Rusi barem gledali teleskopima sa Zemlje, dokle god je tako nešto moguće, i kad su otišli i kada su se vratili. Ako su ceo svet, pa i Ruse uspeli da prevare, onda im treba odati počast kao da su i bili na Mesecu (ako nisu).